Renault представи новото Clio

Моделът е получил екстри от по-горните сегменти
13 юни 2016 20:14,
1
Renault представи новото Clio
Снимка: Renault

Renault показа първи снимки на новото Clio. Става въпрос за модернизация на четвъртото поколение на модела, което видяхме за първи път преди около 4 години.

Обновлението засяга както екстериора и интериора, така и гамата от задвижващи агрегати. Налични са също така нови екстри и материали, заети от по-горните класове автомобили.

Дизайнът на екстериора е само леко "пипнат", тъй като именно Clio бе моделът, който първи представи новия и все още актуален дизайнерски език на френската марка. Модернизирането на външността включва различни радиаторна решетка и броня, както и изцяло LED светлини. Отзад е променен дизайнът на бронята, добавени са три нови екстериорни цвята - тъмно червен, сив „Титан“ и бял металик, както и нови джанти и тасове, плюс по-широка програма за персонализиране.

Интериорът е променен в унисон, като се възползва от внедряването на материали, които преди бяха запазени само за по-луксозните модели на марката, твърдят от Renault. Всички тапицерии са нови, специално внимание е било отделено на визуалното качество и усещането при допир на зърнестия ефект на пластмасите. Хромираните облицовъчни елементи са изпълнени в по-приглушен, матов оттенък, а цветовете са по-изискани.

Гамата от задвижващи агрегати включва две нови предложения - дизеловият 1.5 dCi 110 двигател се предлага с 6-степенна механична предавателна кутия, а бензиновият TCe 120 се куплира с 6-степенна автоматична предавателна кутия.

Що се отнася до системите на борда, обновеното Clio може да бъде оборудвано с две различни мултимедийни системи - Media Nav Evolution и Renault R-Link Evolution. Предлагат се също така аудио система Bose, широка гама от системи за подпомагане на управлението, сензори за паркиране, камера за движение на заден ход, технология за автоматично паркиране и много други.

Поръчките започват това лято, а моделът ще излезе по улиците през септември. Нашият екип ще го тества още следващия месец - очаквайте подробности.

Още снимки - в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари