Най-мощното Volvo е хибрид

Това е кросовърът XC90 във версия на Polestar
14 юни 2016 19:24,
3
Най-мощното Volvo е хибрид
Снимка: Volvo
Най-мощният сериен автомобил в историята на Volvo е хибриден кросовър. Това е новото XC90 във версия на заводския тунер Polestar.

Серийният хибрид XC90 T8 Twin Engine вече бе анонсиран от шведите като "най-мощното и най-екологично SUV на планетата". Той разполага с 407 к.с. и 640 Нм, генерирани от комбинация от 2,0-литров бензинов двигател и електромотор.

Инженерите на Polestar са доработили и двата двигателя, като са успели да изцедят обща мощност от 427 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм.

Макар подобрението да не изглежда особено впечатляващо на хартия, резултатът по отношение на динамиката е немалък - времето за спринт от 0 до 100 км/час е намалено с 0,4 сек. и вече отнема 5,5 сек. А средният разход е останал непроменен - 2,1 л/100 км, сочи информацията от Volvo.

Подобно на представените преди дни Polestar версии на новите Volvo S90 и V90, доработеният XC90 разполага с подобрени отзивчивост на двигателя и работа на 8-степенната автоматична скоростна кутия. Трансмисията е настроена така, че да не сменя на по-висока предавка когато моделът прави завой с висока скорост, което според Polestar осигурява по-висока сигурност и спортна тръпка при шофиране.

XC90 Polestar е вече наличен на пазара в Европа, като му предстои скорошен дебют и в САЩ. Това вероятно ще бъде най-мощната версия на XC90, тъй като от Volvo вече обявиха, че нямат намерение да конструират по-големи бензинови и дизелови двигатели.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Лисиц преди 7 години
до Вълк1. Не съм наясно с номенклатурата, под "преден" искам да кажа, че не е последният модел от 2016-та, а този от предната - с доработения двигател.2. Хибрид е, естествено, както и тази от статията - не съм писал, че не е хибрид.3. Писах точно, каквото искам, но за вълчи мозъци пояснявам: това 2.1/100 е тъпо шикалкавене, иначе колата е добра.