Renault Megane вече и като седан

Третият представител в гамата на Megane заменя Fluence
12 юли 2016 15:44,
0
Renault Megane вече и като седан
Снимка: Renault

След като представи новото поколение Megane във версии хечбек и комби, френската компания Renault разкри и третата модификация на модела. Тя представлява седан, който заменя на пазара модела Fluence.

Renault Megane Sedan използва същите технологии и платформа, които дебютираха с Megane и Megane Estate. Дизайнът също е добре познат, като задната част е вдъхновена от по-големия и скъп седан Talisman. Заложено е на LED стопове с 3D дизайн и LED фарове със специфичен светлинен подпис, както и на богато количество хром, които придават на Megane Sedan подчертано изискан и динамичен вид.

От френската компания уточняват, че моделът предлага водещо в класа пространство на задната седалка, а обемът на багажника достига 508 литра (VDA). Сред екстрите присъства безконтактно отваряне и затваряне на багажната врата - чрез движение с крак под бронята.

Задвижването на седана е аналогично с това при Megane и Megane Estate. Налични са 5 двигателя - 2 бензинови и 3 дизелови. Бензиновите развиват 115 и 130 к.с., а при дизелите мощността е 90, 110 и 130 к.с. В зависимост от мотора трансмисията може да бъде 5- или 6-степенна ръчна. Предлагат се и два автоматика - 6-степенен и 7-степенен с два съединителя.

В оборудването са включени екстри като дигитално арматурно табло, инфо-система с 8,7-инчов дисплей, цветен прожекционен дисплей, системата за персонализиране  управлението на колата Multi-Sense, адаптивен автопилот, система за автоматично паркиране, седалки с масаж и други.

Renault Megane Sedan ще има официална публична премиера в Париж тази есен, а производството му ще се осъществява в завода в Бурса, Турция. Моделът ще се предлага на над 20 пазара по света, сред които и България.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари