Lada Vesta и Lada Xray взимат японски мотор

В АвтоВАЗ решиха да оборудват своите коли с двигател на Nissan
36
Lada Vesta и Lada Xray взимат японски мотор
Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски автомобилен производител - АвтоВАЗ, е взел решение да не поставя на своите модели Vesta и Xray класическа автоматична скоростна кутия, а да използва вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, съобщава изданието Droom.

В компанията вече работят по адаптирането на агрегата JF011E/015 към двата автомобила. Същата тази вариаторна трансмисия се предлага на редица модели  на компаниите Renault, Mitsubishi, Citroen, Nissan, Suzuki.

При Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малко.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: АвтоВАЗLada xRayLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
13
 
! Отговори
Бате Злате преди 6 години
Я па съм учуден и от едните , и от другите коментари.Смятам, че ако имаш пари е по-разумно да си купиш нова ЛАДА, отколкото 16 годишен OPEL, но пък приказки, че по времето на комунизма заводите бълвали продукция ми се струват несериозни. Заводите произвеждаха ***, които дори и в СССР трудно се продаваха. Конкурентноспособност на западните пазари - ХИЧ.А и по времето на "комунизЪма" всеки гледаше да си купи HITACHI, а не Электроника примерно...А бе на копчето не трябваше да пише ГРОМКОСТЬ.
13
12
 
10
 
! Отговори
Anonimen до 13 ти преди 6 години
Що не си купиш като е пълно и ти харесват ,купуват ги фирми повече ,а не частни лица
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2006 така се плюеше и по румънската Дачия, а сега тук е пълно с тях. Проектите на Рено-Нисан са успешни. За разлика от нашия Грейт Уол.
11
16
 
12
 
! Отговори
Пичуе преди 6 години
Няма какво да го увъртаме, братушките не могат да правят коли. Дизайнерите и мениджмънта на завода са внос. Основните части внос. И впреки това единственото с което са кокурентни са ниските цени. Отворете някой руски форум о ще видите как самите руснаци се подиграват на родното си производство. Ако дядя Путин отвори пазар за безмитен внос на стари коли както е у нас, тези са живи умрели. И още нещо - във Владивосток половината коли са с десен волан - внос втора ръка от Япония.
10
6
 
18
 
! Отговори
9чика преди 6 години
9 чико пеко вероято си прав ама к'во от туй новата лада ще е калпава пластмаси табло и вероятно в никой случай няма да е читава колкото един нисан ама от туй не следва че Руснаците не са важна сила в света? напротв били са важна империя са и ще бъдат а България беше най-развита точно по времето на комунизма и ладата жигулата макар и коли с малки недостатъци на фона на западните поне си ги купувахме нови и имахме бензин да си ги караме и заводи и почивни станции на морето където да отидем
9
19
 
11
 
! Отговори
Чичо Пейчо преди 6 години
Карам 16 годишен опел, който взех за 4 бона преди 4 години. Сменил съм само задно гърне и гарнитура на капака. Не плащам каско, данъка ми е 30 кинта. Само наливам бензин и сменям консумативи. Изгледи скоро да се строши няма. И още нещо сигурен съм че визхищаващите се тук на новите лади, няма да си купят въпреки че са евтинджос. Ще предпочетат да дадат 10-20 бона отгоре за нещо по-марково и надеждно. Прав ли съм другаре?
8
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руско ама от магазина. Поне 5 години няма да я мислите. Ако и ламарините са като на Москвича 20 години ще ги навъртите без ръжда! Моя Москвич преди месец навърши 37 календара. През тези години освен свещи накладки крушки и масло друго не съм пипал. Ангренажа му е с желязна верига и е вътре в двигателя. Не е като на еднодневките с ремък и всеки момент да го хвърли. Друго си е руската машина друго е пластмасовите триполови баракуди.
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я! Жители на автомобилното гробище на Европа (според министър Горанов), се обаждат неподготвени и обсъждат нови автомобили!? Споко! Винаги ще карате и ще сте втора ръка! Нова кола, макар и руска нема да помиришете. Ще маате по сервизи и морги за своите святи, но пушещи барутнци. До сетния си дъх ще обяснявате как вашия 30 годишен чиреп е много по-хубав от тия новите коли дето много се трошат.
6
11
 
31
 
! Отговори
Напред преди 6 години
Руснаците пускат страхотен автомобил.
5
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски автомобил е оксиморон.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Renault Russia
3
55
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори една гайка руска да има от това кола не става. Дори всички части да са от нормални държави, дори една гайка да е завита от руснак от това кола не става.
2
36
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То мотора добре,ама дали ще могат да си отворят вратите?
1
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то няма нищо руско да остане язък?Защо ли?