Купувате кола и не я пререгистрирате? 200 лв. глоба!

Промените бяха направени след проблемите в Гърция
106
Купувате кола и не я пререгистрирате? 200 лв. глоба!
Снимка: Булфото, архив

200 лева глоба ще плаща всеки, които си продаде колата, а след това новия собственик не я пререгистрира на собственото си име. Промените вече са в сила и са направени основно заради проблемите, които множество български граждани имаха в Гърция.

По гръцкото законодателство наказателна отговорност за извършване на престъпление носи и водачът на МПС, и собственикът.

Още по темата

Много българи продаваха автомобилите и ремаркетата си, без да приберат обратно за себе си голямия талон и да го върнат в българската "Пътна полиция". След това с возилата били извършвани престъпления – трафик на наркотици и бежанци, а като отговорни бяха търсени нашите сънародници. Според последните данни десетки нашенци са застрашени от сериозни присъди в южната ни съседка, както и от глоби в размер на стотици хиляди евро.

Заради проблема беше сформирана работна група, която трябваше да прецени дали са нужни и промени в българското законодателство, които да гарантират бързото прехвърляне на регистрацията на автомобила, но същевременно и да не създават ненужен административен натиск върху гражданите. Така се стигнало до решените за 200 лева глоба.

Регистрацията на автомобили и преминаването на технически преглед да се извършва от Министерство на транспорта, а вътрешното ведомство да контролира за нарушения и корупция. За това настояват от МВР, съобщи вътрешният министър Валентин Радев на редовния месечен брифинг на ведомството.

Предложението е било обсъдено следобед на заседание на Комисията по безопасност на движението. Как точно ще става регистрацията и с какви коли, това тепърва ще се обсъжда. Ще се обмисля и как общините да участват в това. Последното беше предложение на неправителствения сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека ме глобят по безумната си наредбичка и с такава засилка ще бъдат осъдени че свят ще им се извие... само за съжаление няма да плаща тъпoто к*пеле дето е предложило тая велика тъпня
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то всеки ден нов тъпизъм,с глоби не става."Работна " група..........и**оти
13
0
 
30
 
! Отговори
смех.... преди 5 години
Като продавате колата, вадите пистолет и го насочвате го към купувача с думите: "Към КАТ за пререгистрация!"
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей не се спряха тия тъпанaри да вменяват някой да им върши работата бе! Закривай тая купчина нищоправещи балaмурници!
11
0
 
25
 
! Отговори
hahah преди 5 години
Всеки проблем се решава с глоба. Глоба за това, глоба за оново... :)) А дали пък се събират , това е друг проблем ...
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем-българска "работна група"-решение...Смях, смях ...през сълзи!
9
0
 
30
 
! Отговори
11111123 преди 5 години
колите станаха повече от хората-трябва да се купуват с касов бон -всичко друго е административна тежест ненужна никому
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не 200, а 200000 трябва да е глобат + 5 години пандела за измама.
7
1
 
20
 
! Отговори
Fate преди 5 години
Българското племе трябва да се държи в стрес за да не се размножаваАко беше в интерес на господарите щеше да се наказва с доживотен затвор
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако глобата е 1000 лева,още същият ден новият собственик ще отиде на пререгистрация.
5
2
 
56
 
! Отговори
те пак не са виновни преди 5 години
...Много българи продаваха автомобилите и ремаркетата си, без да приберат обратно за себе си голямия талон и да го върнат в българската "Пътна полиция"...Не помня вариант, при който законно можеш да си продадеш колата, или каквото и да е, и да имаш право да си прибереш обратно документа за собственост? Какви са тия глупости и откъде ги извадиха. Не е ли по-добре двата талона да остават при нотариуса и той да ги придвижва към КАТ. Така новия собственик още на следващия ден ще цъфне в КАТ.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че глобата трябва да е за новия собственик,нали вече по електронен път се пращат договорите и КАТ имат информация кой е новия собственик. И глобата трябва да е минимум 500лв.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1000 лв трябва да е глобата
2
0
 
83
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
"200 лева глоба ще плаща всеки, които си продаде колата, а след това новия собственик не я пререгистрира на собственото си име." Страшна логика - продаваш си колата, новият собственик не я регистрира, а стария отнася глобата затова, че новият не я регистрирал!? Интересен казус!
1
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разхождате се в гората и дишате? 200 лв глоба!