Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела

Колите ще са с по-добро качество и по-евтини от чуждите аналози
Обновена: 12 юни 2018 13:34 | 12 юни 2018 13:30, Красимир Ангелов
142
Made in Turkey: Комшиите ще правят 5 собствени модела
Снимка: AutoMedia.bg

До 2021 г. Турция смята да бъде голям автомобилен производител. Освен това в страната ще се правят електрически коли, заяви министърът на науките, индустрията и технологиите Фарук Йозлю, цитиран от местните медии.

Според него първата цел на Турция ще бъде откриването на производствени мощности с капацитет от 200 000 бройки годишно. Става въпрос именно за електрически коли. В същото време министърът подчерта, че тези автомобили ще бъдат по джоба на хората със средни и високи доходи.

Политикът посочи също, че не става въпрос за производството на премиум автомобили, а за такива от класове C и B. По думите на министъра, те ще бъдат с по-добро качество от чуждите аналози, а цената им ще е с около 5% по-ниска от конкурентните модели.

Очаква се в дългосрочен план турските автомобили ще донесат в хазната не по-малко от 50 млрд. евро. Освен това откриването на производствените мощности ще осигури близо 20 000 нови работни места.

Миналата есен турският президент Реджеп Ердоган каза, че страната започва проект за създаване на първия турски автомобил. Моделът е разработен от BMC, Anadolu Group, Kiraca Holding, Zorlu Holding и Turkcell. Турският лидер обеща, че колата ще дебютира през 2019 г., а на пазара ще бъде пусната през 2021 г.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия лоши новини за Турция какво произвеждали, какво построили какви газопроводи откривали, какъв ръст имали на икономиката, колко туристи привлякли. Ще докарате българите до отчаяние. Нямате ли добри новини, например как диктаторът Ердоган вкарва в затвора, как лирата се срива, как се ислямизират. Дайте нещо добро, да живне българинът
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АвтомеханикPras4o a ti kvo proizvejdash ,svinarnici li
41
27
 
16
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Нашият живот не е мизерен, нещо бъркаш с твоя. Българската икономика е достатъчно развита!
40
3
 
14
 
! Отговори
Гатанка преди 5 години
До Автомеханик-----------------------Господин механик/общ работник или роб/ сега защо НЕ произвеждате нищо????-
39
10
 
34
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Първо си оправете мизерния живот и след това гледайте в двора на комшията.Всички държави строят,произвеждат и се конкурират.Само Вие в България мързелувате и завиждате.Ама яко завиждате и умирате от злоба.Такъв е живота мили другари и другарки.
38
18
 
15
 
! Отговори
Автомеханик преди 5 години
Поредната ориенталска драма. Когато българите правеха Рено турците бяха още в Ташкент.
37
16
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Видяла жабата, че подкопават коня и тя вдигнала крак. Това е Турция в момента!
36
5
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Хохооо, само който не е карал "тофаш доган" би повярвал на Фарук Иозлю
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смях в залата ''те ще бъдат с по-добро качество от чуждите аналози, а цената им ще е с около 5% по-ниска от конкурентните модели''. Ще трябва да измислят и нова физика.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Zashto da ne proizvedat koli sled kato proizvejdat,bezpilotni samoleti,helikopteri,tankove ,bronirani koli voenni korabi,v momenta se stroi samoletonosach kvo se chudite
33
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато в България беше произведен първия автомобил, в Босфора караха още каруци.....Хахаха, когато в Истанбул има автомобили в България се радваха още на писани каручки, а да имаш файтон беше привилегия само на царя.Имаш интернет, можеш да провериш.
32
7
 
32
 
! Отговори
А така преди 5 години
Много завиждам на Турция,Франция,Германия,САЩ и т.н. Всички произвежда и летят в небесата само г-н Балкански боксува и робува.
31
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно. Те построиха 700 километрова бетонна стена при Сирия с кули с инфрачервено виждане, наблюдателни камери и автоматично оръжие. Кулите са през 300 метра. Има асфалтиран път покрай стената. Изненадата е че тяхната стена им излезе по евтина от великата ограда на винкела.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА, СРАМ НИЕ, и започнаха да се махат от Турция ..Кога ги чакате да дойдат у вас да ви помогнат и на вас?
29
7
 
14
 
! Отговори
Kurt Wagner преди 5 години
Аз от 30 години винаги съм питал италианските ми приятели, защо ФИАТ ПОСТРОИ В ТУРЦИЯ ЗАВОДИза сглобяване на Алфа Ромео, И ТАКА ПОМАГА НА НАШИЯТ ИСЛЯМСКИ ВРАГ ТУРЦИЯ..И ТЕ МИ ОТГОВЯРАТ--ЗАРАДИ РАЗХОДИТЕ ??!!И АЗ ОТНОВО--НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПОМАГАТЕ НА НАШИЯ ВРАГ ТУРЦИТЕ ?Защо им давате пазарни ниши, а не на нас ?ДА, СРАМ НИЕ, и започнаха да се махат от Турция .
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска ще има няколко десетки инфаркта. Моля ви спрете новините от Турция, не комплексирайте така читателите!
27
6
 
22
 
! Отговори
ШахинЕнУджусФахише преди 5 години
Супер, а колко въглища на сто километра харчат колите?
26
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редица големи производители си направиха заводи в турция.И о, изненада. Качеството се оказа дори по-високо. Хората започнаха да избягват Рено Клио произведено във Франция и да предпочитат турското произведено в Бурса. Това доведе до преместване на цялото производство там въпреки писъците на Макрон. Това са фактите.
25
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива грандиозни планове винаги са въздух под налягане. Като постигнат резултат тогава да се хвалят, на този етап това е куха демагогия, между другото типична за диктаторски режими.
24
9
 
23
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Мюмюн и кола.Ориенталски драми.