Само мода ли? Тротинетки борят трафика и мръсния въздух в Париж

С едно зареждане е-тротинетките изминават 50 км
23 юни 2018 09:45, Петя Славова
54

Нова мода в Париж - от днес местните жители се придвижват с електрически тротинетки. Идеята на инициативата е за чист град без задръствания.

След като преди година властите на френската столица забраниха старите коли и увеличиха броя на велосипедите под наем, сега те предприеха нова кампания - на две колела.

Жителите и гостите на Париж вече могат да си наемат електрически тротинетки. И да откриват местата със свободни возила чрез приложение на смартфоните си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Като начало те ще бъдат на разположение по тротоарите в два от централните райони на Париж. С едно зареждане тротинетките могат да изминават 50 км.

Скоростта им е ограничена до 24 километра в час. В Сан Франциско огромното разпространение на тротинетки, които често пъти са опасни за пешеходците, накара властите да въведат строг регламент за движението им.

Дали и Париж ще прибегне до такъв подход, времето ще покаже!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
от Холандия преди 5 години
Осбовният проблем на българите сега е, че не карат тротинетки. Аз живея на запад в Холандия от 9 години и мога най-отговорно да ви заявя че тук на запад в цивилизацията където аз живея все повече хора мислят за околната стеда и карат тротинетки, по улиците може да се видят хора на 55 години с костюми и с тротинетки да ходят на работа и да борят глобалното затопляне и замърсяването. Ако българите искат да живеят цияилизовано като на запат трябва да карат повече тротинетки.
8
0
 
1
 
! Отговори
kuku преди 5 години
До NinjaМоже ли да споделите какъв модел е ?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София в движението шофьорите не са свикнали с други превозни средства освен трационните за града. Малко са мотопедите и колелата.В Гърция има много мотопеди и там са свикнали. В Гърция колелалта се карат само по алеи. Тук трудно ще свикнат да виждат някой на пътя с тротинетка, ако се движиш по пътя. Мен сега с колелото ме е страх да ходя на работа, какво остава с тротинетка.И нещата май не се оправят, шофьорите стават све по-луди. В София всеки е нервен и бърза за някъде и страшно стресиран.
6
0
 
8
 
! Отговори
vvv преди 5 години
Е не е баш като в статията положението в Париж. Първо, да се знае че градът е една огромна , пренаселена с тъмни субекти, ***. За придвижване пеш не може и да се мисли, тъй като разстоянията са големи. От преградията се стича народ към центъра с метрото, после за кратки отсечки всеки ползва каквото си носи- тротинетка, скейтборд и тн... Автономията на тротинетките е не 50, а 25 километра на икономичен режим. Удобно е ,но тъй като там ВСИЧКО се краде, трябва винаги да ви е пред очит
5
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 3 Как си я паркираш/пазиш примерно пред магазин ? Колелото ще го вържа ама тротинетката ? Тежат поне 8кг, не си представям да вляза с нея някак? Иначе звучи страхотно.
4
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Вече ви мързи и да ходите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Ninja преди 5 години
До $@!Аз съм с ел тротинетка и ще ти изброя защо. Безумно евтино излиза, около 2 лева на сто километра. Избих си я за 4 месеца след като оставих колата в гаража.Не чакам по светофари и не се бутам в градски транспорт. Времето за пътуване ми е същото като с колата, но се возя в парка сутрин. В пъти съм по спокоен отколкото в трафика. Когато пътувам в чужбина с колата, седи сгъната в багажника и съм ултра мобиле. Имам бизнес и използвам тротинетката за доставки.... и още много други :)
2
1
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Щото ходиш с около 5км в час, тротинетката върви с 20на км/ч демек ще стигнеш вместо за час до работното си място ти стигаш за 15мин с нея... сещаш ли се сега? Тротитнетката не я чакаш по спирките... и т.н.... мобилна е и те отвежда там дето градския не може... мислете малко де...
1
9
 
2
 
! Отговори
№$@! преди 5 години
В Сан Франциско тази мода с тротинетките беше 2000 година. Преди 18 години.И нищо не реши разбира се.Защо просто не ходят пеш или ползват градски транспорт?Все нещо да ни вози индивидуално на две или четири колела...