Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак

Застрахователи съветват: Не палете колата, ако е била под вода
29 юни 2018 16:00, Красимир Ангелов
158
Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак
Снимка: Reuters

В сериозна ситуация са попаднали десетки българи, които през тази седмица почиваха на полуостров Халкидики.

Северна Гърция бе ударена от циклона Нефели, в резултат на което много улици се превърнаха направо в реки, нанасяйки сериозни поражения по сгради и коли.

Още по темата

На немалко българи ще се наложи да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак, който да превози повредената от пороите кола до българската граница, показа проверка на "Монитор".

Причината е, че не всички имат услугата "Автоасистанс" в застраховката "Каско". Застрахователят не поема този разход в чужбина, ако това не е изрично упоменато в полицата.

Така на българите се налага да използват услугите на гръцки фирми, които искат за услугата около 500 евро на кола.

Проблем е, че в случай на наводнение на колата, застрахователи препоръчват собствениците й да не палят двигателя, защото ако това се случи, застрахователят може да откаже да плати при повреден мотор, твърди изданието.

Затова най-доброто е на първо време хората да се чуят с този, който е сключил застраховката от името на компанията и да уточним имаме ли право на автоасистанс в друга държава, съветват застрахователни брокери.

Разбира се, ако колата няма застраховка "Каско", а само "Гражданска отговорност", щетите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Това дето ти го е казала баба ти е убаво, *** казали ти и за други атрибути? Да не стане после бъдещия ти тъст да каже пред ората, я да го видим този с големи ръце и малкат п***к!
89
9
 
8
 
! Отговори
Касиди преди 5 години
Ние сме на Халкидики, първия ръкав, жега, нищо отнесено и наводнено няма...Преди 2 дни не е било добре, ама така както се мъчат да го изкарат, за да се набият хората пак на нашето гадно черноморие, не е!
88
5
 
16
 
! Отговори
Буч преди 5 години
Мдамм, чиста, кристална вода, стотици курорти и хиляди км плаж, спокойствие, добро отношение, безплатен шезлонг и чадър срещу кафето, което така и така пием, вкусна, истинска храна, тишина. Близко е, особено за южна България. Но най-вече, не плуваш във онзиденшната преработена вечеря на пияния албионец. Било кофти, а? Оплакват се, заради пороя ми нормално - половината и повече от тях от това живеят. Всеки сам решава, но там не е по-лошо, определено.
87
1
 
5
 
! Отговори
Къв капан бе преди 5 години
Купил си балтон 50 хилки не може да намери 500 евра да си го закърпи. Ако беше жив Батето щеше да каже че това са му пурите за деня!
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е пробвал на гръцкото море , на нашето се не връща и то не токова заради цените или обслужването а заради водата - топла и чиста, а мъртвото вълнение е непознато явление.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давена кола не е кола, а особено, ако същата е от по новите модели, които са бъкани с електронни модулчета за управление на каквото се сетите. За какво палене говорите въобще.......
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей затова баба ми все ми казваше - ако искаш да си намериш жена за женитба винаги я гледай в прасците. Тази дето е работна прасците са й едри и здрави.
83
2
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До оная от ксантиЖена ти ако е корава и до село ще може да я избутате
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо ако закъсаш с репатрака. Обаче. Ще ти вземат тока.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиваш с репатрака на море.А на връщане качваш един закъсал и си ток
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 83В Гърция може да ти излезе и по евтино, както и много по скъпо от на нашето. Зависи как го карашСамо че 90% от ходещите не търсят евтиното там
79
3
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Докога нашите застрахователи няма да пишат тотал за "удавена" кола.Двигатела-мигатела.От наводнена кола нищо не става.Докога ще ни цакате с топла бира
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Галина Бланка, бълбук-бълбук.
77
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера ми стана смешно. Даваха наводненията по ТВ и некакъв грък ревеше, как щели да фалират ако продължавалоо това време. Явно картинката изобщо не е розова там, щом чакат Българи да им оправят сезона :))))) Тука се спекулира много с нашето вечно лошо положение , но изобщо не е така. Тука в големите градове вечер няма празни заведения за ядене и пиене. Магазините са пълни чак изнервящо. Плажовете все по претъпкани. Обратното може да твърди само някой селчоо от село.
76
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично за мен е по-добре повече хора да ходят в Гърция, за да ми е по-спокойно на мен на нашето Черноморие, където няма да има наплив.Ако има такива, които твърдят, че в държава, която е с два пъти по-висок стандарт морето им излизало по-евтино от България да ги разправят на филанкишията тези приказки!
75
1
 
4
 
! Отговори
от Сарти преди 5 години
... се върнах точно ден преди наводненията, 80 % от българските автомобили са лъскави джипове и лимузини, от едните останали 20 % поне половината гледах са се надскочили и сега само вода дето не гълтат. Т.е. тук-там някой с по-ограничени възможности отишъл там. За масата 500 Е за репатрак изобщо не е проблем.И застраховател никъде и никак не плаща за счупен мотор. Но днес е открит велосипеда и новината е 1.
74
2
 
6
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
Някой да ги е карал да ходят в Гърция? Те наште са богати, ще подпомогнат малко гръцката икономика. Бабички раздават стотици хиляди лева на *** и пульо, въобще страна за чудо и приказ сме.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77Ако слушаме колегите ти в гърция било по ЕВТИНО. Явно там се събирате бедните. Останалите са на скъпото в България, безз ал инклузив. Модела на бедните. В БГ все цака за механичка, за клубче, за джетче...там цакате май само снимки паралии :)))
72
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Бг морето ходят само социално слаби ***.
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мор за ***. Ако бях аз щях да им искам по 1000.