Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак

Застрахователи съветват: Не палете колата, ако е била под вода
29 юни 2018 16:00, Красимир Ангелов
158
Български коли в капан в Гърция, искат ?500 за гръцки репатрак
Снимка: Reuters

В сериозна ситуация са попаднали десетки българи, които през тази седмица почиваха на полуостров Халкидики.

Северна Гърция бе ударена от циклона Нефели, в резултат на което много улици се превърнаха направо в реки, нанасяйки сериозни поражения по сгради и коли.

Още по темата

На немалко българи ще се наложи да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак, който да превози повредената от пороите кола до българската граница, показа проверка на "Монитор".

Причината е, че не всички имат услугата "Автоасистанс" в застраховката "Каско". Застрахователят не поема този разход в чужбина, ако това не е изрично упоменато в полицата.

Така на българите се налага да използват услугите на гръцки фирми, които искат за услугата около 500 евро на кола.

Проблем е, че в случай на наводнение на колата, застрахователи препоръчват собствениците й да не палят двигателя, защото ако това се случи, застрахователят може да откаже да плати при повреден мотор, твърди изданието.

Затова най-доброто е на първо време хората да се чуят с този, който е сключил застраховката от името на компанията и да уточним имаме ли право на автоасистанс в друга държава, съветват застрахователни брокери.

Разбира се, ако колата няма застраховка "Каско", а само "Гражданска отговорност", щетите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63Ходил си зад златните доста пъти :)) Извинявай ,.че ходиш при умните баби и дядовци в селата около кавалаа и се мислиш за умен :))) Айде няма нужда. Ако нямаш пари за нашето море е друг въпрос ,.ще те разбера .
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера няма да мога да заспя от притеснение,че на нашите юнаци ще ли да им вземат 500 евро за репатрак в Гърция.Щом искат гръцко море да плащат.
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев и компания,Селянин *** си ти и контигента около теб. Хората ходят в Гърция защото е по-хубаво от помията на слънчака и околността и ти не си никой, че да им държиш сметка. Стой си увас най-добре и бъди "велик" българин пред компютъра На никой не му дреме ако ще и харакири да си направиш от яд. :) От мен имаш един вертолейшън без бански -> мн. ми е гадно да знаиш! Впичатлих съ!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Балчик съм ходил, много преди да го и знаеш. Преди малко повече от 20г го съсипаха... ходи си ти там. Вярно, това е единственото чисто място, но пък е по студено. А за Ривиерата... явно наблюденията ти се изчерпват само до Балчик
66
5
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
"Вервай си! Вече 11г съм само по гръцко. Не ща и да чуя за нашето псевдо море." Ами така е като си глупав и не знаеш къде да ходиш. *** на север. Страхотни красоти. *** в Балчик. Тишина, спокойствие, готини хора, чисто, вкусна храна и т.н. На крайбрежната алея на яхтеното пристанище, имаш чувството, че си на Ривиерата. Модерно, кръчма до кръчма, учтиво обслужване и т.н. Абе, ходи си, където си искаш и ни се махай от главата...
65
4
 
10
 
! Отговори
DMS REPATRAK преди 5 години
дайде банкова сметка и и-бан номер да пращаме на тузарите из гръцко да се приберат и със събраните средства да им купиме по една Г -класа на старо за другото лято да мое си цъкат из камънака и гръцките гьолове
64
3
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
"Репатраците вземат 2 лв/км.Искат да им платиш и празният курс. Направете сметка:, Бургас - София 400 км.*2 =800 км.*2 лв = 1600 лв." Божеееееееее, откъде я измисли тази глупост? Ползвали сме репатрак.Цените за страната са: 1 лв./1 км превоз и 0.80 лв./1 км за празен курс. (Става дума за лека кола. Не знам как е за камионите??)Бургас - София - 400 км x 1.00 + 400 x 0.80 = 720.00 лв.Много умници цъкат тук!!!
63
7
 
2
 
! Отговори
,,Балък'' преди 5 години
До ВасилевТова че вие се чудите как да съберете 2 лева за елементарни неща си е ваш проблем а и няма нужда да продължава който и да е протест за да станете за резил пред света вие винаги сте били за резил пред света особено през последните години.Затова ви внасят храна второ качество ( в най добрия случай) защото нормалния свят ви има за втора ръка.А ние къде ще ходим където и когато си поискаме.
62
6
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, ние се чудим как да съберем някой лев , за да имат хората с увреждания пари, ако продължат протеста, вече ще станем за резил пред света, ще падне Бати Бойко, а вие ходите да се лигавите на гръцките плажове и ресторанти ,и да оставате парите в гръцката икономика!!!Агент Бари Шадорф!ЦРУ!!!
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Хаха, на златните съм бил достатъчно много пъти, но това отмина безвъзвратно. Ходи ти там, при простите руснаци и румънци. Разбрах че го гледаш само по картинки.
60
7
 
6
 
! Отговори
Смеееех преди 5 години
До Анонимен 57Гледал си вчера къде на Халкидики има проблем с тока казваш. Ама не си даваш сметка че този проблем с тока е заради наводнението причинено от дъждовете,щото при такова наводнение ние направо затваряме държавата а не само проблем с тока ще имаме,справка снега през зимата.30 см.сняг и О,ужас такова чудо не е било да вали сняг в България и то през зимата.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маке им са терали там.
58
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев 51Вервай си! Вече 11г съм само по гръцко. Не ща и да чуя за нашето псевдо море.
57
2
 
12
 
! Отговори
УжЪс преди 5 години
Сега нищо чудно пак гърците да излязат виновни и да бъдат лошите защото не искат да превозят колата на *** до границата безплатно или поне за 50 лева.
56
1
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Тия са биле на острова коликудуки, там колите не са желани
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54Ти само си чувал за златните :) ама не си виждал никога . Малко са ти *** чорапите за там. Проблем с тока има в главата ти :)) Гледах вчера , куде има проблеми с тока на ввликото халхидикии :))
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислиш ли? В Гърция съм бил и по 4* и 5* звезни хотели на AllInclusive. Дори ми излизаше по евтино от на Обзор в Марина май се казвашеА парите ми е все тая къде ги изкарвам, в случая тук
53
4
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, почивайте на Варадеро като Волен или на екзотичните острови като Марешки!!!Къде отивате селяни, да надувате узо и да пляскате сиртаки!!!Агент Адам Бронсън!ЦРУ!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
до Joko преди 5 години
Репатраците вземат по 1 лв/км, но ако те видят по-загубен може и по 5лв/км да ти вземат.
51
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименХоди и си зарови жалките спестявание в гръцкия пясък. И де на забравиш селфи да си пуснеш във фейсбука. Нали затова ходите там.