Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

Това предвижда нова наредба на Столичната община
18 юли 2018 10:45,
86
Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?
Снимка: БНР

Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това предвижда нова наредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

"Идеята е да изчистим кръстовищата. Това е проблем най-вече в София. Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем", коментира Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Още по темата

Новата наредба е от 150 страници и е факт след получени предложения от граждани и далеч не засяга само шофьорите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

"Досега в текста пишеше, че ако вследствие употреба на алокохол се увреди общинска собственост, виновникът се наказва. Първо - бирата изобщо не попада в тази графа, тъй като не е сред спиртните напитки. Второ и най-важно - няма значение дали си употребил нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил пейка, няма значение дали си употребил алкохол, а ще бъдеш наказан затова, че си счупил пейката. Защото може да си употребил и наркотични или упойващи вещества, но това са забрани в закона. А в случая трябва да е уредено наказание за самото увреждане, независимо дали е направено под някакво въздействие.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, но вече няма да имат право да правят каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и разрушават. Каскади могат да се правят само на специалните за целта рампи", разказа пред Нова тв Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР води статистика на загиналите при ПТП по години може сами да видите на сайта им, че няма разлика от преди когато карахме без включени светлини през деня. Същото ще стане и като почнат да глобяват за даване на пари на светофара. Миещите стъкла няма да изчезнат. Само къде ще има още един приход в държавата от глоби. Което си е причината да го правят а не да изчезнат миячите на стъкла по светофарите. Работата е там, че хората които ни правят правилата винаги го правят за пари.
52
1
 
23
 
! Отговори
Потърпевш от Cirани преди 5 години
Аз лично като пострадал от майстори на покриви които вървят и предлагат услугите си от врата на врата, пари не давам на никои освен в магазина и на касата за битовите сметки. Ако искат да ме заплашват, че ще ми правят мръсно. Да ме пребият пак не давам нека ме боли, верваите ми повече боли от това, че си ги дал сам защото си се уплашил от заплахи за саморазправа.
51
2
 
26
 
! Отговори
Шофьора преди 5 години
Не мога да разбера само до кога ще търпим да ни правят на ........ то не бяха фарове защото спасявали живот, а колко загинали на пътя има от как караме на фарове!?
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо община, полиция и секви други кръвопийци, не започнат да прибират *** в затвора ? Защо пак трябва да се натяга и така натегнатото напрежени .. той ще ти напръска стъклото, ти няма да му дадеш пари, той ще ти го строши, ти ще слезнеш да му натрошиш кокалите! Ами ако е жена ?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По трудовото законодателство има глоба за работодателя, които взема работници без договор това е същото щом ти мият стъклото и не са фирма ти си им работодателя.Не знаенето на закона не те оправдава скандинавците го знаят това и се възползват.Идват 2ма майстори и ми викат дай да ти оправим покрива на гаража за 120 лв.После дойдоха още 4ма и ми искат 2000 лв. казах им да се махат ще викна полиция те ми казаха по лошо за тебе дадох им после искаха още 2000 лв. и договор написахме ама без парите
48
0
 
41
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Поредния административен ***, титан на мисълта, който вместо да направи необходимито за да изгонят хората от кръстовищата реши, че е по-лесно да глобява шофьорите. В тоя ГЕРБ има ли мислещи хора или са събрали само ***. Постоянно се правят неадекватни и необмислени неща. Премиера Борисов решава всички проблеми като уволянва на килограм, избиват животните на хората, защото така им е по-лесно и удобно, сега пък ще глобят шофьорите...Пълни неадекватници са управляващите...
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Общината 2Е, вижте - без социологическко проучване, колко му е акълът на ***, колко е грамотен и колко е отговорен дори към себе си и семействата си. Само защото е лигав егоист, без воля да се откаже от порока си. Затова в задълженията на общината е да въведе ред за пушенето. Който иска да се трови и да гние от рак - моля, негов избор.Но да разболява другите е престъпление. НАЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СЕ НАКАЗВА, А ДЪРЖАВО.Или "Много важно, да *** ПPOCTAЦИТЕ" щом си дават парите за "нашите"
46
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецЕ, вярно си е така. Не съм шофьор, но гледам ония, как се завират между колите и почват да пръскат по стъклата.Общино, кажи какво да правят шофьорите??? Е, ако е як батка с палка на седалката бързо се справя. Но ако е млада жена, възпитана, която не умее и да псува, к,во прай? Вика учителката по руски език да възпитава мияча?! Педагожка е, СУ завършила, не урбанистика.Не предизвиквайте съмнения в менталността и административната ви правоспособност. А такава трябва да се изисква!
45
0
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
В репортажа общинският другар каза, че шофьорът ще се глобява, ако плати за миенето!... Което сигурно с касов бон ще се доказва... хаха!!!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбщинарЕ стигна ли "невръстното", или общинското шкембе ти попречи?
43
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо - полицаите и инспекторите да не се крият из храстите, а да започнат да си вършат работата и да разкарат просяците и каруците от градовете.
42
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливо щеше да е да се глобяват тези, които допускат тормоза на миячите на стъкла над шофьорите, т.е. полицаи, прокурори, съдии, ... Шофьорите са потърпевши в случая.
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше. Съжалявам, но подобни неща говорят много за един град - просяци по кръстовищата, каруци по пътищата и т.н.
40
0
 
38
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До не давай беВиж сега - хората плащат данъци! От тези данъци част от тях отива за заплати на доста държавни ***! И тия държавни *** е крайно време да си размърдат тлъстите (знаете какво) и да почнат да си вършат работата! Тия миячи и просяци нарушават закона като имат доходи на които не плащат данъци и отделно взимат социални помощи защото по документи се водят без доходи! Тях да забират, а не данъкоплатците (те вече са платили каквото трябва, но не получават нищо в замяна)!
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От глоба се плаши само човек, които има пари. С Затвора е същото ако живееш в по лоши условия от затвор, затвора не те плаши.На изборите не трябва да гласуват хора с прекъснати здравни права защото как така не плащаш здравни и ти прекъсват здравните права а правото да гласуваш и избираш *** да харчат парите от данъците на балъците може!Това ще се промени един ден по модела на Румъния след Чаушеско
38
20
 
16
 
! Отговори
Общината № 2 преди 5 години
Забранете пушенето в движение по УЛИЦИТЕ и СПИРКИТЕ. Къде да вървят непушачите - до тях, пред тях, зад тях са ОТРОВИТЕЛИТЕ?!Въведете 20 м. ОТСТОЯНИЕ ЗА ПУШАЧИТЕ.Въведете изискване за АСПИРАТОР В ДОМОВЕТЕ НА ПУШАЧИТЕ В ЖИЛИЩНИТЕ БЛОКОВЕ. Нагло тровят съседите.По света се забранява изобщо ПУШЕНЕТО В ЖИЛИЩНИ ПОМЕЩЕНИЯ В БЛОКОВЕ. РАЗПРЪСКВАНЕТО НА НИКОТИН Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!НИКОТИНЪТ ПРЕДИЗВИКВА РАК НЕ САМО НА БЕЛИЯ ДРОБ! А ние плащаме безумни пари за лечение. Но държавата има приходи и ни жертва
37
2
 
8
 
! Отговори
не давай бе преди 5 години
До До: не давай беВсичко разбира.Разберет и вие, ако раздавате пари по кръстовища щото ви било страх да не еди какво си, или щото ви омазали колата или щото ви се *** на главата, ако плащате за всичко това, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ.
36
0
 
18
 
! Отговори
Иво преди 5 години
до 38Защо мислиш, че не ги глобяват? А и ако глобят някои които няма откъде да плати глобата, какво правим тогава не може да му запорират социалните. Решението е само едно, но правилата на сайта не ми позволяват да го напиша скоро обаче хората ще го направят защото вече не се издържа.
35
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Разбирам идеята, но когато няма кой да глобява ще е поредния провал. Какво очаквате да стане след като разкарате тези "работещи" роми ? Еми ще започнат да крадат .. Сега поне правят нещо ...
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да глобят ромчето,ЗАЩО ГЛОБЯВАТ ГРАЖДАНИНА ...ама нали ромитее те са недосегаеми и жертви ... неможе НПОто ще се кара.