Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
16
 
! Отговори
до с преди 5 години
Стига си си измислял и кажио на Бойко да си докара *** пред медиите. Има да дава обяснения.
139
13
 
14
 
! Отговори
с преди 5 години
Мой познат хвана група роми да му оправят покрива, понеже му дали с пъти по ниска цена от другите майстори. Разкриха му покрива, продадоха му улуците на скрап, и започнаха да го изнудват за пари. Плати си в пъти повече тарикатлъка и на всякъде разправя в момента, че в нашата скапана държава само това може да се случи. А иначе, където седнеше и станеше, само за това говореше, как намерил да му направят покрива без пари. Сега псува полицията, данъчното и какви ли не служби под ред.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 146Ти как разбра хората пишещи мнения от коя партия са? Или просто ти си от една друга, която търси само конфликти по цял ден.
137
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Простичък е народа ни...и по простичък става!Не може да си обясни, че за подобни далавери - трябва да има контролиращи органи.Разните ни там еврошаврантийки - из разните еврокомисии за защита на потребителите - касират луда пара от данъците ни - да ни защитават от криви краставици. Фирмичката на тариката е предлагала застрахователни УСЛУГИ...но *** не разбира - какво е това! Пак са го оставили - в небрано лозе...и сЯ пита - кой ми *** в гашките..Аааахахаха
136
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не ги Съжалявам. Търсачи на евтиното все най-големите тарикати. Все повече знаят от другите. Все по далевера. Накрая ревльовции . Защо държавата, ще ви плаща нещо от моите данъци ? Това са частни отношения търсете си правата в съда. Платихте на КТБ , сега и на вас ли ? Утре на кой? АЗ цял живот, ще плащам на тарикати бороветее ли ?
135
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опорките на бойковите *** за деня:- какво толкова само 20 лева назад сте- държавата отговорност няма, Кипър е виновен- протестиращите са платени
134
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ми става хубаво, когато тарикатите се минат сами. И с КТБ беше так и с тези сега и с разните му там "Каси", няма как да си мислиш, че си ударил кирията, като си купил нещо под реалната му цена и да не очакваш подводни камъни. Тва се казва, поемаш си риска. На запад, така или се забогатява или се затрива човек. Но всеки си е поел риска сам.
133
3
 
29
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До ! 111. ДА, ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА РАЗБИРА СЕ! КАТО Е КИПЪРСКА ПИРАМИДА ЗАЩО Е ДОПУСНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ДА РАБОТИ! А!!! ЗА КАКВО СА ТЕЗИ НАДЗОРНИ КОМИСИИ, ЗА КАКВО Е ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД, КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КОИТО СА ВНАСЯНИ КЪМ НЕГО! И АКО ТАЗИ КОМПАНИЯ, НЕ Е ДЪЛЖАЛА ВНОСКИ СЪМ ВЪПРОСНИЯ ГАРАНЦИОНЕН ФОНД, ЗАЩО ТОВА НЕ Е КАЗАНО НА ХОРАТА?!?! ТОВА Е УМИШЛЕНО УКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ, ЗА КОЕТО Е ВИНОВНА ДЪРЖАВАТА И НИКОЙ ДРУГ!
132
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На онези с големите лихви дето си сложиха парите в КТБ, пак държавата им беше виновна. Сега тези плащали най евтините застраховки, при положение, че има с 20лв по скъпи на пазара на нормалните компании, пак държавата им виновна. За човешката алчност все държавата е виновна явно.Има хора в нашата държава, които даже и като не могат си оправят жената, пак държавата им е виновна. А и тия протестиращите са пак майче "умни и красиви" платени викачи.
131
8
 
15
 
! Отговори
Shark преди 5 години
И защо среднощен? За да не ви видят кои сте, но да се отчете че е протестирано, нали така? И защо само в софия, в другите градове ужилени няма ли?
130
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали се да кръщават бебето. Първата баба казала от СДС ще е вижте какви сини очички има. Втората баба рекла от БСП ще е вижте му червените бузи. Дядото рекъл това си е отвсякъде от ГЕРБ, цялото е в ***, а вижте как се е ухилило.
129
4
 
17
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Само десетки шофиори ли са останали в България ? Тя тази държава е съвсем заминала щом и протестиращи няма хахахах
128
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре стига сте ревали . Повечето плащате на вноски гражданска. Което значи, че най много някой месец да сте изгорялии. Дори и цяла да е 250лв ...И сте карали некво време. Квото ревете се едно 100 бона сте дали.
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата следи. От 10.05.2018Олимпик е със специален лиценз. Няма право да сключва нови застраховки."Не работа на гражданите да проверяват лиценза на всички компании и фирми опериращи на територията на страната! Защо не е с отнет лиценз?
126
14
 
1
 
! Отговори
До анонимен 132 преди 5 години
Държавата следи. От 10.05.2018Олимпик е със специален лиценз. Няма право да сключва нови застраховки. За справка -сайта на КФН. Компанията оперира на БГ пазара с клон ползващ лиценз издаден в страна в ЕС. Това се нарича единен европейски пазар на стоки и услуги. Регулира се пряко от КФН на Кипър, които също са си свършили работата. И ако следите информацията на КФН ще можете да си върнете парите с лихвите. Но се изисква да четете повечко. Ама то за повечето е голям проблем това - четенето.
125
0
 
19
 
! Отговори
До варналията преди 5 години
Аве ***,ква е гаранцията,че утре няма и ти да изпищиш?
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо все ралица пак все се явява да обяснява? Спомняте ли си оная чанта председател на комисияте която си беше направила заплатата 5 цифрено число? Тогава баце се скри и каза че длъжността е отговорна - сега виждате отговорността - бидим резултат!
123
0
 
21
 
! Отговори
до варненския преди 5 години
а бе, за какво тогава е държавата с всичките си регулаторни и др. органи?!?!...защо е допусната до застр. пазар за задължителната го?!?!...ииии, аз да се ровя и проучвам компянията ли?ти си обратното на умен!!!
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполага се, че държавата дава съответните гаранции за дейността на Олимпик на нейна територия, все пак става въпрос за ПАРИ ОТ ЗАСТРАХОВКИ, а не за кило домати внос.
121
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата насила ли ви накара да правите там застраховки"Държавата не е една територия, на която всеки може да прави каквото си иска! Кой е допуснал въпросната компания да развива бизнес у нас? Аз ли? Кой е длъжен да следи компанията? Къде са държавните органи?