Къде е била държавата преди фалита на "Олимпик"?

АБВ: Наесен предстои преформатиране на политическата сцена
120

15783 гледания   |  Още видео
Фалиралата застрахователна кипърска компания "Олимпик" остави близо 250 хиляди шофьори с невалидни застраховки "Гражданска отговорност". Оказа се, че потърпевши са и "Пирогов" и още три общински болници в Пловдив.
Още по темата
Лечебните заведения застраховали медицинския си персонал и оборудването си в кипърския гаранционен фонд, а сега полиците им не могат да бъдат изплатени.

"Държавата трябва да се изправи до своите граждани, които са спазили закона. Имаме Комисия за финансов надзор, която е проспала целия процес. Всички институции трябва да успокоят гражданите и финансовата система. КФН е трябвало да намери начин да сложи условия при обществените поръчки за застраховане. Този проблем не е възникнал вчера", категоричен бе лидерът на "АБВ" Румен Петков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че от АБВ са настояли всички действия на държавата да са в посока изчистване на задълженията на Българския гаранционен фонд.

"Българската държава трябва да изчисти отношенията с Кипърския гаранционен фонд", заяви Петков.

Във връзка със срива на Търговския регистър Румен Петков изведе като основни проблеми неспособността за ефективно управление на Агенция по вписванията на Зорница Даскалова и невъзможността за техническа поддръжка на фирма "Лирекс".

"Мисля, че в НС закъснява обсъждане. Трябва да се осмислят 3 ключови въпроса - влизането ни в чакалнята, приемането на консесусни правила и рамка, втората тема е свързана със застрахователната компания и фалита й, България трябва да узнае собствеността й. Третият проблем е срива в Търговския регистър. Една поредица от събития, показващи институционална немощ", обобщи лидерът на АБВ в "Денят ON AIR".

Според Петков лятото е нанесло силен удар върху политическата обстановка в България и наесен предстои преформатиране на политическата сцена.

 


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
СТИХ : "ОТКЪДЕ -ПИКАЕЩИЯТ ВЪВ ФОНТАН ...ИМА МАНГИЗИ ДА ДРЪНКА -ТУК И ТАМ "???
106
1
 
2
 
! Отговори
коки преди 1 година
И къде е правителството при покриването на дължимото с повредата на търговския регистър. Опростени/откраднати 20 милиарда. Крадци, иначе този е същия. Ама нищо няма да занесете на оня свят.
105
3
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Къде бяхте всички вие от БСП/АБВ ,като фалираха банки и фондове ? То се знае-вътре в играта ! СЕГА КРАДЕЦЪТ вика Дръжте крадеца !!!
104
1
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
А ти къде беше като ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,защо още не е в затвора ? Стар мошеник и играч !
102
0
 
4
 
! Отговори
смехрко преди 1 година
Още ли спите с овцете заедно в една кошара :))))))))))))
101
0
 
3
 
! Отговори
смехрко преди 1 година
Бе по това личи и нивото на итнелекта ви. Само не пишите от коя паланка сте:))))))))))) държавата не казва къде да се застраховате а само че сти длъжни. Когато не сте застраховани и има природно бедствие пак държавата ви е виновна и протестирате за обещетения.Явно сте от 80% от партия в която един лидер че сте:)))))))))))).Малко поне шпочетете 21век сме законите ...........................а колкото до цифун О да родителите ви го имат по ген предали са го и на вас
100
1
 
8
 
! Отговори
иван гешев преди 1 година
ами,тя държавата прави всичко това бе
цифун.от вчера преэ нощта эастраховката ми е със 70лв.по-скъпа.
всичко е договорено,эа всекиго по нещо.
эа компанията парите,эа държавата данъка.....
нека овчия народ да эапочне блеенето....
сега.
99
0
 
3
 
! Отговори
смехрко преди 1 година
До кога разни уриниращи на обществени места и са за затвора .Ведна европейска правова държава им се дава медийно пространство да давам мнения и съвети.Имали Прокуратура да се задейства.
98
2
 
4
 
! Отговори
Пухкав банкянец преди 1 година
Че ние държава нямаме,дебелият тенисист я е продал
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
MI KOQ DYRJAVA?DETO BESCHE KOGA FALIRAXA VSICHKI BANKI SLED 1990 GI K.T.B. I FINANSOVATA SISTEMA A STABILNA EVRO CHAKAME
96
1
 
3
 
! Отговори
търси изява преди 1 година
Този не уринираше ли по градските фонтани?
Да не вземат да го пуснат в НС че . . .
95
2
 
7
 
! Отговори
РОСЕН преди 1 година
До Ами № 85 : Е, НЕ СИ СПОМНЯМ ПЕТКОВ ДА Е БИЛ В РЕДИЦИТЕ НА СДС , КОИТО СА ИСТИНСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. НО ,ЧУДНОТО Е , ЗАЩО НЕГОВАТА ПАРТИЯ ,БСП И ВСИЧКИ ДРУГИ ,ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ ЗА ТАЗИ МРЪСОТИЯ ИЗВЪРШЕНА ОТ СДС. КОЕТО МЕ ВОДИ ДО МИСЪЛТА / И НЕ САМО МЕН / ,ЧЕ ВСИЧКИ СА ИГРАЛИ НА ПРАВОТО ХОРО ,НАРЕЧЕНО ЛИКВИДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНОСТТА. ЗАТОВА , КОСТОВЦИ , ДИМИТРОВЦИ ,ЙОРДАНОВЦИ И ОЩЕ СТОТИЦИ "ДЕМОКРАТИ " ,СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБ
94
2
 
3
 
! Отговори
Делчо преди 1 година
До Анонимен № 86 : Че ,то остана ли градче или по голямо село без спортен комплекс. Хора няма ,спортисти нито грам ,но Борисов реже ли , реже лентички. Защото , партийната касичка трябва да се пълни за следващото вдигане кръвното на бога и нови предсрочни парламентарни избори , в които да се похарчат 100-110 милиона левчета на Българина.
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така фалирала изведнъж,това очаквано събитие си има развитие как процес във времето,най-малкото от подаване на годишните отчети приход-разход за съответната държава в насрочен срок за туй в уречен месец,дати по години за предходна година с последващо развитие за настоящата година как приход по месеци,дати от подписани заявления от лица по техн.параметри за начисления за ползваните и техн.прегледи за използваемост на автомобилите,също разходи преки по дейноста-покритие на суми от катастрофите
92
4
 
37
 
! Отговори
НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ преди 1 година
ДЪРЖАВАТА СИ Е НА МЯСТОТО -НЕ Е МРЪДНАЛА. ВЪПРОСЪТ Е, КЪДЕ Е БИЛО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА "ВСЕЗНАЕЩАТА" ТЪ ПА МУТРА. АЗ СЕ ДОСЕЩАМ -ПРАВИЛО Е ОБИЧАЙНОТО ДА КРАДЕ. ДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА СА ТОВА НА ГОДИНА. НЕ Е ШЕГА РАБОТА, ПО ТРИ МИЛИОНА НА ДЕН- 3 000 000 ЛЕВА НА ДЕН!!! И ПИТА ПИКАЕЩИЯТ ВЪВ ФОНТАНА. И КАКВО ПИТА, КАТО И ТОЙ Е НА КОЛИМЧЕТО НА БОСА НА МАФИЯТА. АКО СКОРО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МУТРАТА И АНТУРАЖА МУ ОТ ХИЕНИ И КОБРИ, С БЪЛГАРИЯ ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ Е СВЪРШЕНО.
91
1
 
27
 
! Отговори
До № 90 преди 1 година
За каква частна пирамида говориш бе отворко. Нали гражданската отговорност е задължителна. Плащаш насила. А в пирамида можеш и да влезеш, но може и да не влезеш.
Най-вероятно си от тиквите, които ни направиха разногледи.
90
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата не се меси между търгашите и клиентите. Свободна пазарна икономика. Когато падне някоя частна пирамида веднага бягат при държавата да реват.
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещате ли се, че сигурно 20% от тези автомобили точно в момента не са в Бг? Тези хора как си решават проблема?
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една леека хипотеза. Заминал съм в Италия с автомобила си за 10 дена (само щото е август и почивам) и внезапно се озовавам без гр.отговорност. На връщане към любимата Родина причинявам ПТП в Словения например.
Какво правим?
Дали проблемът е в 40-60 или 100 лева?
Или е трябвало да отскоча до Милано и да сключа нова застраховка, с този път "стабилен" и проверен Бг застраховател?