Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най големият страх на българина е да не настине и да не се мине. И все е болен и все прекаран. Съдба...тарикат, до тариката пак тарикат. И накрая другите са ни виновни.
159
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До и - И говориш пълни глупости, осъзнаваш ли това? Какво значи започнали на чисто, ама после нещата се променили? Контролни органи в тази държава има ли? А, има ли? Ако има, като са се променили нещата, ще отнемат лиценза на фирмата. Типичното ганьовско е мисленето в стил "Всеки сам да се оправя". Защото следващия път ще фалира компанията, в която ти си застраховал, и тогава ще говориш друго, т.е. типично по ганьвски ще обърнеш лопатата както ти изнася.
158
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР пък какво общо има със застраховките,че и гратисен период дава?Ами ако някой претърпи ПТП през това време МВР ли ще плати щетата?Няма да си гледат избягалите затворници и битови кражби,застрахователи и те.
157
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам златни накити, по 10лв грама. Да знаете, че са истински. Далаверка са си, ако имате някой останал лев от КТБ и от Олимпик, елате да си купите. Ще сте на кяр пак.
156
0
 
20
 
! Отговори
НЕ Е ФАЛИРАЛА преди 5 години
ТОВА СОЧАТ ДАННИТЕ ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР!!Ралица Агайн да обясни на какво правно основание се позовава в твърдението си, че ПОЛИЦИТЕ СА НЕВАЛИДНИ!!!НАПРОТИВ!!!ДЕЙСТВИТЕЛНИ СА НЕ САМО ЗАЩОТО РЕГИСТРИРАНАТА В БЪЛГАРИЯ КОМПАНИЯ ОЛИМПИК Е ВПИСАНА В РЕГИСТЪРА НА ДЕЙСТВАЩИТЕ , А НЕ НА ЗАЛИЧЕНИТЕ КОМПАНИИ, но и защото от КФН не и е ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА!!!АГАЙН и компания да покажат АКТА С КОЙТО СА ОТНЕЛИ ЛИЦЕНЗА НА БЪЛГАРСКАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ "ОЛИМПИК -КЧТ"ТАКЪВ АКТ НЯМА И НЯМА КАК ДА ИМА!
155
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаранционния фонд нали е взимал отчисления от тази компания?Евтина-скъпа ,кипърска-танзанийска,давала си е отчисленията.Ее,сега Гаранционния фонд да гарантира!
154
8
 
3
 
! Отговори
и преди 5 години
До Shark. Ала-бала. Хубави приказки, ама за някое фентъзи. Компании, които започват бизнес, не винаги са фалшиви и пирамиди още в началото, за да ги спреш. Много неща се случват по-късно и променят ситуацията, така че недей типично по ганьовски веднага да обвиняваш държавата за всичко.
153
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Предстои влизането на този пазар на компаниите "Титаник", "Адриатик" и "Британик".
152
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.МВР какво е?! Защо всички трябва да ни е страх от него, но не и престъпниците които ни мамят!
151
3
 
9
 
! Отговори
голю босев преди 5 години
Евтиното е по скъпо.
150
2
 
6
 
! Отговори
Асен преди 5 години
УРАА Тия па ни пребаа
149
7
 
5
 
! Отговори
До Shark преди 5 години
Като ви казва държавата какво да правите, все едно пък го правите. Брокерът, който ти продаде застраховката трябваше да ти каже какви са тея Олимпик, а не държавата. И като видиш цената колко е ниска, да се замислиш дали няма нещо нередно.
148
2
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Политкултурата на *** като този с коментар 155 се изчерпва с:"- Да им *** майката на ония горе!"След това *** избърсва потно чело, и се връща в парника с домати и краставици!Да си търси правата???Партията майка - не го е научила на това!Проcт до болка - той пак почва да трупа средства - за следващият - решил да стриже , и да го дои!
147
3
 
4
 
! Отговори
До 156 преди 5 години
НА ТЕБ КАКВОТО И ДА ТИ ЗАБРАНЯТ, КОНТРАБАНДА ЩЕ ГО НАМЕРИШ И ПАК ЩЕ СЕ ПРЕЦАКАШ. КАТО СЕ БИЕШ ПРЕЗ *** ДА НЕ СЕРЕШ ОТ ПИНТИЛЪК, ВСЕ ЩЕ СИ НАБУТАН АРТИКЬ.
146
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първият път ми стана хубаво, когато чух че тарикатите си плачат за парите в КТБ, сега ми е хубаво като знам, че тези си плачат за левчетата от Олимпик. Но пък ми се преревава, като взема да им плащам аз сметката накрая, за това, че те смятаха печалбите си по цяла вечер и се чудиха, как така другите хора не правят като.
145
1
 
7
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
Аве *** пробит - ако има държава трябва да се забранят всякакви имитации. Но така се жертва стабилността!
144
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама ти сериозно ли питаш, как познаваме от коя партия са коментарищите плюещи срещу участвалите в протеста. Например *** е от твърдия електорат на БСП.
143
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бегом към Лидл, има сирене по 2лв. кг. И да знаете, ако се окаже че няма мляко вътре, да обвините държавата. И салама е на промоция, оня с многото месо от 1,50лв, кг. Баси скапаната държава, ще ида да протестирам. Уж ям салам а акам салфетки.
142
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 5 години
В Германия обикновен човечец - стига и до върховния съд - затова, че пенсионното го прецаква със сто евро - и получава решение в негова полза...Но у нас - "пиенето на студена вода" е национален ганьовски спорт!
141
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои коментиращи много са се загрижили за държавата, прави са,че тя не е виновна за разлика от герберските номенклатурни калинки на скъпоплатена държавна софра. То не беше Искров като шеф на БНБ, сега е КФН, която от май месец знае за проблема, но не е спряла гражданите да си плащат тримесечните вноски.