Maybach гледа към бъдещето, прави собствени модели

Марката става луксозен аналог на спортното AMG
24 окт 2018 21:11, Красимир Ангелов
8
Maybach гледа към бъдещето, прави собствени модели
Снимка: Daimler

Когато концернът Daimler възроди марката Maybach, тя започна да предлага собствени лимузини. По информация на Autocar, брандът може да продължи да се развива в тази посока и за в бъдеще, като предлага и други модели, а не само преработени автомобили на Mercedes.

Според шефа на Daimler – Дитер Цетше, подразделението Maybach трябва да си стъпи само на краката и да се превърне в аналог на AMG, което разработва собствени спортни модели. Какви ще бъдат те, засега не се съобщава, но последните разработки на марката дават представа за това.

Германският бранд вече представи кросоувъра Vision Maybach Ultimate Luxury, както и купето и кабриолета Vision Maybach 6, които представляват луксозни версии на Mercedes-Benz S-Class. Те могат да се превърнат в серийни модели. Известно е също, че марката работи и върху разкошен вариант на следващия Mercedes GLS.

Със сигурност обаче ще се залага най-вече на лимузините. Идеята на Daimler е Mercedes S-Class да продължи да се конкурира с BMW 7-Series и Audi A8, докато моделите на Maybach от този кас ще се целят директно в Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Ghost.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: MaybachDaimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напиши "волга bmw750" в гугъла и ще видиш
6
0
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
каква е тази наточена волга?
5
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
До АнонименЖив и здрав да си - писах за нашите роми, които крадат метали...
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЩерюНе знам. Шведите не са хора, който се прехласват по свръхскъпите коли. Даже се смята, за нещо като морално падение, ако те видят с такава. Все едно, че се фукаш и се правиш на нещо повече от другите ....
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното при тези коли е, че продажбите могат да се качат с 200% за година, ако JPMorgan и няколко холивудски студиа са раздали бонуси ....
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Българи още си мислят, че онея изцепки отпреди 10-15 години, дето напускаха от МайБАХ баяха хубави и успешни коли :)
1
4
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
С тая голяма улична решетка отпред и шведите го гледат с интерес...