Автокъщи на кръстопът: Продават стари коли! Ще ги купуваме ли?

Заради високите данъци, хората може да спрат да купуват
8 ное 2018 08:20, Петя Славова
310

Данъците на старите автомобили скачат. Отпадат и облекченията за тези с газови уредби и катализатор. Решението на депутатите стресна търговците, които предлагат коли втора ръка.

Притесненията им са, че високият данък ще накара хората да не купуват поостарели возила, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Георги Ковачки от години работи в автокъща в Дупница. Разказва, че напоследък клиентите предпочитат по-новите автомобили.

След вдигането на данъците за старите автомобили Георги смята, че все по-малко хора ще купуват автомобили на старо. А бизнесът в Дупница ще замре.

Ако досега новите коли бяха с по-скъпи данъци, то след промените данъците и на старите коли се увеличават драстично.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019. Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
68
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Напротив вече най-търсени от бедните ще са автомобилите около 600-700лв стар дизел..Купуваш го ,имаш механична вечна ГНП,махаш катализатора ,затапваш ЕГР и караш на добружанско олио от Кауфланда на 1,68лв! Не ремонтираш нищо по нея,колото издържи!Ако стане ремонт по скъп от 50-100лв даваш я на вторични дават ти 400лв и търсиш следващата подобна!
13
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват предсрочни избори !
12
2
 
48
 
! Отговори
От чужбина преди 5 години
До БългаринаВ чужбина други работи те убиват, споко. И там са го измислили да те мачкат, но тънко и елегантно. Няма спасение никъде.
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dacia ви очаква с атрактивни оферти
10
1
 
37
 
! Отговори
от общината преди 5 години
До смокОзначава ,че ако сега ти е 50лв данъка значи като ти отпадне 50% ,намалението заради катализатора значи става 100лв...на тези 100лв ти слагаме 30% и данъка от 50лв ти става 130лв значи,...
9
5
 
83
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Българите са на кръстопът, да останат ли на тази територия или не..... Тук системата убива човек, държавата храни *** насърчава малцинствата, ГО е на колата не на шофьора, прецедент в света!, няма индивидуални партиди за здравните и пенсионните вноски, инфраструктурата е буквално убийствена... Цялата система е направена срещу хората... За това се топим мрем самоубиваме и мигрираме. Системата след 89 е изградена целево да ни разкара от тази земя....
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да фалират тия измамници, на колко хора продават *** и хората после се чудат как да се оправят, не данъка а именно тия джамбази са причината, заради която бих си купил нова кола. За кво да пълна гушата на селски тарикатчета.
7
3
 
57
 
! Отговори
Беднякът преди 5 години
Пак българска работа, цялата работа е за пари: С това увеличение нито ще намалят стария автопарк, нито ще стане по-чист въздуха. Просто ще влязат повече пари в хазната, нали за това е цялата работа - за пари. Обаче нали трябва да имат оправдание да гушат повече пари. Аз като имам 5000 лв за кола, пак 5000 лв ще имам и пак ще си купя стар дарак. На който обаче ще сложа газова и тя в пъти по-малко ще замърсява, отколкото чисто нов бензинов или дизелов двигател.
6
5
 
48
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
С постепенното покачване на стандарта закупуването на бракувани на Запад автомобили, ударени, с връщани километражи и пред разпад започва да отмира. И дано. Не ми е жал за джамбазите, както тях не ги е жал да ни лъжат.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Голяма ГРЕШКА СИ КОЛИТЕ НАД 20г Е МЕЖДУ 70 И 110%.ПРОЧЕТИ КРИТЕРИЙТЕ.ЗА ДАНАЧНАТА СТАВКА
4
1
 
18
 
! Отговори
Moamar Kadafi преди 5 години
А аз на моите либийци всяка година пусках нови коли за по 5 000 $...
3
15
 
40
 
! Отговори
смок преди 5 години
"драстично" значи "с 30%". т.е. от 8 лв. на 11 лв. за 25 годишен дизелов гоуф.
2
6
 
72
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
И нито един журналист никога по никоя медия не зададе въпроса,като е за замърсяване данък:Защо газовите уредби са с виско,като са в пъти по безвредни,не само от другите,а от ел.автомобилите.Нямаше нито един смел,никога не разследваха и тоталния крах на "ФАРОВЕТЕ",които с нищо не допринесоха за напалване на ПТП-тата!И после искате да ви уважават ВАС журналистите!!Страхливци до един!!!Захлебвайте с на Каролев лобистките глупости и закривай държавата!!!Всъщност ГРОБ успешно се справят за сега!!!
1
2
 
57
 
! Отговори
Карам 30 годишна преди 5 години
Пак ще купуваме старите баракуди!!! И тройно да вдигнат данъка като няма стотинки, ще караме бараките.