Автокъщи на кръстопът: Продават стари коли! Ще ги купуваме ли?

Заради високите данъци, хората може да спрат да купуват
8 ное 2018 08:20, Петя Славова
310

Данъците на старите автомобили скачат. Отпадат и облекченията за тези с газови уредби и катализатор. Решението на депутатите стресна търговците, които предлагат коли втора ръка.

Притесненията им са, че високият данък ще накара хората да не купуват поостарели возила, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Георги Ковачки от години работи в автокъща в Дупница. Разказва, че напоследък клиентите предпочитат по-новите автомобили.

След вдигането на данъците за старите автомобили Георги смята, че все по-малко хора ще купуват автомобили на старо. А бизнесът в Дупница ще замре.

Ако досега новите коли бяха с по-скъпи данъци, то след промените данъците и на старите коли се увеличават драстично.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019. Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъците се вдигат, защото с тези стари трошки се избиваме едни други. При положение че колата ти е стар дизел, който бълва отрова, или ще си плащаш като поп или ще се возиш на градския и столицата ще бъде по-чиста.
33
1
 
8
 
! Отговори
Лада Завинаги преди 5 години
До 30Не я продавам, въпреки че постоянно ме питат и я искат - на единия му трябвала за да ходи на лов, на другия за да тегли ремарке и да ходи да храни прасенцаата.
32
2
 
16
 
! Отговори
от общината преди 5 години
Най- много ще го отнесът тези които ползват намалението за катализатор!Катализатора вече няма са се смята за фактор!Там увеличението ще е сериозно..За другите наистина ще е 30 %...!!
31
5
 
32
 
! Отговори
Бг преди 5 години
ГЕРБ си отиват.
30
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Няма, може голи да караме, но само чисто нови тесли и други резачки на ток ще купуваме вече...
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По едно време мислех да сменя "Вектрата" ама си казвам- ще я държа докато се разпадне - мотора , за сега здрав, пък после ще извадя седмицата , на дядо ми - слагам и едно газово и до там, извънградско не ходя а в задръстванията е малко вероятността , някой да ме блъсне, та нова ще е новата ми кола
28
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани вносът на всякакви бракми на над 6-7 години. Особено разни немски кочини, каквито всеки втори нископлатен бaчкатор кара. BMW E46, например. Прекалено евтино е у нас да притежаваш автомобил. Това моментално трябва да се промени. Гражданска 1000лв., данък- 2000лв. и всичко ще си дойде на мястото. Не може човек с 1000лв. заплата в София да има кола- смешно е.
27
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми за "бизнеса" на ония мошеници в автокъщите...Не плащат данъци, събират *** на Европа и ни ги пробутват на нас...Иначе аз обичам да карам и за мен е важно да не се возя в таралясник, все пак става въпрос за удоволстиве и безопасност. Карам 7 годишен дизел Евро 5 и вероятно след 1-2 ще го сменя с нещо по-ново. Ако на някой му е хубаво да се вози в раздрънкана бракма за 400 лв негова работа, ама ще си плаща!
26
5
 
38
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Кой не иска да кара нова кола!? Все едно напук купуваме стари таралясници, та ни наказват! Веднъж се гаврят с нас с подаянията, наречени заплати, втори път с данъци, че сме бедни.
25
9
 
5
 
! Отговори
До Лада Завинаги преди 5 години
Прав си, вечно ше е твоя ладата! Няма кой да ти я купи!
24
3
 
31
 
! Отговори
работник преди 5 години
Започвам за събирам пари от утре за по нов семеен автомобил..Мога да отделям около 50-60лв на месец.За да си купе нещо читаво евро 5 ще ми трябват поне 10 бона..за около 200 месеца ще ги събера или 16години!
23
11
 
23
 
! Отговори
Лада Завинаги преди 5 години
До мототехникаЛада е колата! От 35 години не ме е оставяла на път - евтина поддръжка, няма електроника, която да й се развали. Данък от 28 лв, сега ще е към 40 лв. Карайте вие изгнилите Опели и разтраканите Аудите на великия дойче инженер. Ладата е вечно моя!
22
1
 
16
 
! Отговори
от общината преди 5 години
До До общинатаОк.След нова година пак ще пишем тук .да видим какво е увеличението..;))
21
2
 
17
 
! Отговори
мототехника преди 5 години
коли - само ЛАДИ.даваш парите, чакаш 10 години и взимаш.
20
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека, аз оня ден мушнах 3 бона в джоба и щях да тръгвам за Дупница/Горубляне, но като чух за промените в закона - добавих още 30 000 и влязах в първия "шоу-рум" на престижна марка и вече имам често нова кола.... ВЕРВАЙТЕ МИ като се събудих не бях се отвил, а бях забравил прозореца отворен.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че ще ги купи българина, като няма пари за нови ще купува старите на Европа
18
9
 
21
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Ами мозъци, то точно това е целта! Да се намалят опасните таралясници по пътищата и като цяло броят на колите! Далаверката с изчукани полуразпаднати бараки е време да умре а големите тарикати могат да се преориентират към почистване на тоалетни.
17
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 5 години
Леле мале къса ми се сърцето за милите автоизмамници.
16
2
 
11
 
! Отговори
от общината преди 5 години
До До общинатаСлед нова година пак ще видим кой какво приказва...Да не сте само неприятно изненадани..
15
1
 
20
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Значи авропарка в бг ще застарява все повече,защото един човек колкото и стара кола да си купи,той си купува по-нова от тази дето досега е имал.и малко но все пак обновява .сега ще е като в гърция.само таралясници.пикапи щото са товарни и нямат данък поне там.аааа и Астраховката в белгия е 65?.гражданската за една година на кола 2014.само за инфо.