Няма мърдане! Глобите от КАТ – двойни през почивните дни

Взимат книжката за изпреварване в завой, след това на изпит
Обновена: 3 дек 2018 09:16 | 3 дек 2018 07:00,
198
Няма мърдане! Глобите от КАТ – двойни през почивните дни
Снимка: архив, Булфото

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или малко, ще струва по 10 контролни точки на шофьорите, както и двойна глоба, обмислят от МВР.

Промените се очаква да влязат до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

Така например ако в почивен ден караме технически неизправно превозно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не поставим колан, отново ще следва същото наказание.

Още по темата

Говоренето по телефона също ще ни струва десет контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт.

Идеята на промените е да се намалят катастрофите, които стигат своя пик в почивните дни, а загиналите са много повече от тези в делниците.

"Шофьорите трябва да бъдат дисциплинирани. Не искаме да събираме повече пари от глоби, а да научим шофьорите, че не са сами на пътя и че отговарят за безопасността и на останалите участници в движението", обясняват от Пътна полиция пред "Монитор".

От там смятат, че новите правила ще имат положителен ефект най вече за недисциплинираните водачи.

От МВР планират още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а за да си я получи отново, да трябва да се явява на нов шофьорски изпит.

Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Uhovnakale преди 5 години
Snimat bg geiogravska karta na wc bulstandart v bg darjavni admunisgradi, tereni, garaji, parkingi, parkove, kazarmi, zastavi, podelenia, voenni sanatoriumi, stancii, bolnici, polikliniki, kmetstva, grajdanska zastita, teatri, migslujbi, hei, veterinarni, priuti za kotki, kucheta, kravi, kone, magareta, kat, port, airport, universiteti, shkoli, seminatii, cherkvi, monastiraki, spirki pod kapelata na bg general major doktor prezident radev i na vulgarskata stopanska kamara na stroidelite v rbg
114
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искали били да правят нещо да предотвратят нещо.Пътувам вчера, 400 километра, вардеха на всички изходи на магистралата за превишена скорост. Там е лесно от 120-150 като трябва да намалиш на 60 може и на 80 да те щракнат.Преди разклона за Шумен бяха в най дясно платно, защото не бе почистено и те заемаха лентата за на дясно.на още тон места в обичайните хранилки дори сменяха места че да не ги "научат" хората.на тапата в тунелите, нула присъствие, там за превишена скорост няма как...
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОК, макар и спорен може и да има някакъв смисъл. Въпреки, че ефектът е в неизбежността на наказанието, а не в размера.Но какви ще са санкциите за контролния орган, които при извършване на проверка на водачите често ги спира на неподходящи и дори опасни места, и сам щъка най-безотговорно по платното около автомобила(-ите) с поведението на баш рода на Дънкан Маклауд, като по този начин принуждава другите водачи да правят нарушение за да го опазят?Или понеже е органЪт, него Законът го не лови..
112
14
 
8
 
! Отговори
Жигит преди 5 години
Нямат право! Ще ги съдя! Искам да си изпреварвам в завой, говорейки по телефона без колан и никой няма право да ми се пречка, камо ли да ме глобява!
111
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се за мръсният бизнес с купени книжки нищо.Там не се пипа.
110
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лyди ни направиха. Докога ще ги търпим тия?
109
0
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заглавието отново се разминава със съдържанието. Заглавието подвежда, че промените вече са влезли в сила.
108
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистрала ( Тракия) с ограничение 90 км......Недей клати стабилността пък ти, що задаваш такива политически въпроси? :)
107
0
 
24
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Това няма да мине пред съда със сигурност.
106
0
 
35
 
! Отговори
Пътищата..!?! преди 5 години
Кога ще оправите пътищата ?????Магистрала ( Тракия) с ограничение 90 км......
105
3
 
57
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ДОКАТО НЕ СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА
104
13
 
7
 
! Отговори
бб преди 5 години
Ето това са решителни мерки на загриженост от властващите за живота и здравето ни.Може би не е късно вече да се направи и по-решителна крачка,като например:1.да се забрани движението на ЛМПС през почивните и празничните дни,като всички се качим на безопастните автобуси и влакове.2.рязко качване цените на горивата и "ГО" може би тройно с цел да се намали ползването на горива с ефект на намаляване ползването на превозните средства и опазване на околната среда.Време е !
103
1
 
15
 
! Отговори
кръстовище преди 5 години
Не легнал а заспал полицай не вижда как стотици коли минават умишлено на червен светофар.
102
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този закон е против ДЖИГИТИТЕ, които УБИВАТ по пътищата.Те, ако си събираха глобите от джигитите и особено от ромите, нямаше да се налага нищо да повишават, човек.Ама понеже не могат, пак удрят обикновените хора.И ако питаш как ги удрят, ще ти кажа - вдигнаха ГО ей така с егати сумата. За всички. От 160 лева вече ми е 280, а съм изряден шофьор.
101
3
 
35
 
! Отговори
БГ събуде се преди 5 години
глей някъв се събудил вдигам глобите по празниците,друг вдигам гаривота с 40 ст на литъркевара с 30 % вдигам топлото,тока и вода с 10% ами ний кога ще се събудим ????
100
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГражданинГражданино МРЪНКАЧЕВ.Обикновеният човек НЕ нарушава правилата.Този закон е против ДЖИГИТИТЕ, които УБИВАТ по пътищата.Ти от тях ли си?Карай спокойно, спазвай правилата и няма да ти се налага да плащаш нито двойна, нито единична глоба.
99
1
 
7
 
! Отговори
Shofior преди 5 години
Abe tva e super nezakonno,koeto shte go pravqt tiq palqchovci!!!
98
9
 
40
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Постоянно измисляте закони за да крадете обикновеният човек.Трябва българина да надигне глава и да смачка политиците.Които работят за турската държава.Станахме малцинство в собствената си държава.
97
3
 
22
 
! Отговори
ss преди 5 години
да гласуваме задружно всички пак за ГЕРБ...
96
0
 
14
 
! Отговори
това е манекена на преди 5 години
кат.....трябва да харесваш и да те псуват на тая работа...нее номера да висиш само по храсталаците ,а както те даваха оня път да помагаш...