Няма мърдане! Глобите от КАТ – двойни през почивните дни

Взимат книжката за изпреварване в завой, след това на изпит
Обновена: 3 дек 2018 09:16 | 3 дек 2018 07:00,
198
Няма мърдане! Глобите от КАТ – двойни през почивните дни
Снимка: архив, Булфото

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или малко, ще струва по 10 контролни точки на шофьорите, както и двойна глоба, обмислят от МВР.

Промените се очаква да влязат до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

Така например ако в почивен ден караме технически неизправно превозно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не поставим колан, отново ще следва същото наказание.

Още по темата

Говоренето по телефона също ще ни струва десет контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт.

Идеята на промените е да се намалят катастрофите, които стигат своя пик в почивните дни, а загиналите са много повече от тези в делниците.

"Шофьорите трябва да бъдат дисциплинирани. Не искаме да събираме повече пари от глоби, а да научим шофьорите, че не са сами на пътя и че отговарят за безопасността и на останалите участници в движението", обясняват от Пътна полиция пред "Монитор".

От там смятат, че новите правила ще имат положителен ефект най вече за недисциплинираните водачи.

От МВР планират още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а за да си я получи отново, да трябва да се явява на нов шофьорски изпит.

Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дране на кожи, нищо ново под слънцето в тиквената държава
34
2
 
36
 
! Отговори
Гневен преди 5 години
Пак гласувайте за Шайката, те не мислят за хората а това как да напълнят бюджета на Тиквата! Тиквун не разчита на икономика а основно на шофьорите, те са най-уязвими и изправени на стената!
33
2
 
36
 
! Отговори
Щерев преди 5 години
Нека продължават да ни притискат и ще има жълти жилетки
32
3
 
31
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Очевидно герб са решили да оправят демографията като тръгнем пеш. Няма да им се получи. Просто искат да пълнят бюджета нищо повече. Ако бяха усърдни толкова в усилията за 50 хил които емигрират, нямаше да има предсрочни избори. За да оправдаят убийствената инфраструктура която направиха, сега ще караме софия варна с преспиване. Подготвят ни за електрическото светло бъдеще където времената за път ще се удвоят, добре дошли в ретро страната България, кояти личи че е на 1300 г още от дунав мост 1
31
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма мърдане - бюджета на ГЕРБ е пробит отвсякъде и се чудят откъде да го пълнят!Иначе като мярка срещу катастрофите ефекта ще е нулев, тъй като джигитите на пътя така или иначе не си плащат глобите, без значение двойни ли са, шесторни ли са!Отново ще плащат само баламите
30
2
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
През 2019 пак идват избори. Гласувайте за умни хора, не за палячовци, батки, кресливи ***, бивши и настоящи милиционери, мутри, БСП, ДПС, ГЕРБ Атака или Воля,
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
събота и неделя се плаща извънареден труд , за това и удвояват глобите да има по голяма лапачка , щото тия не им стигат
28
2
 
44
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ако изхождаме от презумпцията, че наказанието трябва да бъде основано на справедливост и съразмерност с тежестта на нарушението, обяснете ми моля с какво едно нарушение по празниците е двойно по тежко от същото извършено в работен ден? Какви са тези безумия и кой може да ги прекрати? Или просто ГЕРБ измислят тези простотии, за да гърбят полицаите да работят в почивните дни и да си изкарват сами парите?
27
2
 
24
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Няма смисъл от полувинчати мерки,по-добре направо ни вземете книжките и който си плати 1000лв си я взима за известно време.
26
1
 
40
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
МВР вече измислят абсурдни правила и закони.В скоровреме вече всеки,качил се на кола ще бъде заподозрян като престъпник и ще му вземат точка!
25
2
 
23
 
! Отговори
Спас преди 5 години
"Не искаме да събираме повече пари от глоби".. Преди два месеца един приятел получи снимка от 2015 година за превишена скорост.. тия ако ми се бавят с камерите 3 години какви пари ще вземате бре, то затова спирате насред пътя, ако някой благоволи да ви даде на вас да си платите обяда..
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради изцепките на джигитите сега всички ще страдаме.
23
10
 
8
 
! Отговори
joe преди 5 години
все ми е тая, за 15 години шофиране не са ми вземали точки.
22
25
 
12
 
! Отговори
Ами... Добре преди 5 години
Ще се научите бе. Като не става с добро, става с големи глоби. Аман от джигити!И да спират от движение пушещите таралясници! Ще карате само изправни автомобили.
21
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобрявам ,В Америка като ти пишат акт ,ако не го платиш до две седмици става двоен ,след това четворен И може да ти вземат книжката като за капак Тия промени отдавна трябваше да са гласувани
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това го няма никъде. Голяма глупост!
19
7
 
20
 
! Отговори
горд гербер преди 5 години
Ще сяаляте вожда с автошествия а ? Ще блокирате а ? Турихме ли ви пръсчето а ?
18
4
 
35
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Искат да напълнят окъсаната хазна , ама много мушмороци крадат на поразия от нея !!
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобрявам, макар и аз често да карам бързо.
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тези поледици някой си е паднал на главата... Както е тръгнало, в скоро време ще вържат и слънцето към електромера! Разбира се, в почивни дни двойно :)