София расте, расте и заради... е-винетката!

Жителите на селищата около столицата ще пътуват без стикер
Обновена: 22 дек 2018 08:56 | 22 дек 2018 07:45, Александър Попов
32
София расте, расте и заради... е-винетката!
Снимка: Булфото, архив

През тази седмица недоволни граждани заплашиха с протести, в социалните мрежи излизаха пост след пост срещу пътната агенция и Столична община заради сложен знак и информация, че от 1 януари ще се изискват винетки за жителите на Нови Искър и Требич.

В четвъртък на Северната тангента и Околовръстния път били поставени знаци за това, че за преминаването по трасетата е задължително да бъде платена пътна такса, въпреки че те са в София и по закон не би трябвало да се изисква винетка.

Хора от района организираха подписка срещу винетките, някои дори заплашиха, че ще блокират пътя. Подали са сигнал и до столичния кмет Йорданка Фандъкова. В сряда районният кмет на гр. Нови Искър Даниела Райчева информира, че администрацията й не е била уведомена от АПИ за поставянето на пътните знаци.

По-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова е провела разговори с ръководството на пътната агенция за изясняване на проблема.

Още по темата
Вчера обаче се оказа, че е станала грешка и новите знаци за винетка, както и маркирането на картата бяха премахнати. От Пътната агенция обясниха, че е станала грешка и допълват категорично, че гражданите на София не трябва купуват винетка, за да се приберат вкъщи.

Въвеждането на електронната винетка от началото на следващата година доведе до увеличаване площта на Столична община, твърди "Монитор". Местната власт в София ще започне изместване на пътните табели, означаващи точно рамките на града, откъдето пътуването на автомобилите задължително трябва да става с винетка.

"Столична община води разговори с Агенция "Пътна инфраструктура“, от там са поели ангажимент, че до всяко населено място на територията на общината хората ще имат достъп с автомобилите, без да заплащат винетка. Същото се отнася и за общинските автобуси", увери Фандъкова.

От пътното ведомство уточниха, че общината ще премести пътните табели на точните места, където е краят на селищната система и там ще бъдат поставени и знаците за ползване на винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
18
 
! Отговори
Someone преди 5 години
Пълна глупост, защо тогава регистрационните номера на автомобилите притежавани от Нови Искър, Требич са с регистрация СА, СВ, С, нещо административно не ми се връзва .... има градски автобуси до там, които са към Градския Транспорт на София следва ли и автобусите да са с Винетка след като минат околовръстното, т.к. те го преминават? Автобусите отиващи до Драгалевци, Симеоново, Бояна, Плана, Лозен ... те не са ли след околовръстното ... винетка и за тях а?
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8, това не е даже парадокс, а чисто и просто ганьовска идиотщина!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АПИ: "Ако мине" -- 100 лв.Протестиращи: Кво е това "Ако мине"?АПИ: Ми не мина...
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тоя парадокс??....Галата е на 5-6 километра от Варна, но се води квартал на Варна и не се плаща дотам за винетка ако тръгнеш от града, но Аксаково, който искаха навремето да е квартал на Варна, но си е сега отделен град и се намира на 1 километър от Варна се изисква винетка.Няма такава държава.
5
10
 
21
 
! Отговори
мишок преди 5 години
Горд съм, че тази година 2018 аз изкарах с три седмични винетки преко сили, като последната закупих юли месец, всичко друго минах гратис и не ме хванаха, аз измамих държавата с 52 лева, не е много, но е морална победа!От догодина обаче мърдане няма.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феноменално заглавие...!Влиза в топ 10000 на лишените от смисъл и неграмотно написани заглавия в този сайт.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога някакви села станаха част от София - има си ясен знак за края на София преди околовръстното в Люлин - всичко друго са някакви искуствено пришити кварталчета тип села и мечтата им да се водят квартали на София ...
2
1
 
23
 
! Отговори
Simo преди 5 години
Живеем във време на лъжи и огромни измами .Защо да не се опитат и тези хора да ги накарат да плащат пари които никой не знае за какво се харчат. Ако успеят да се преборят с бюрокрацията ни ще е победа на малкия човек над самозабравилите се партийни олигархични структури които са приватизирали държавата.
1
2
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Само налози и простотии в БГ.