Българска му работа: На старта на толсистемата – пробиви и измами!

АПИ засече грешно подадени в системата данни
Обновена: 21 дек 2018 07:15 | 21 дек 2018 07:00,
78
Българска му работа: На старта на толсистемата – пробиви и измами!
Снимка: bgtoll

Само три дни след старта на толсистемата от Агенция "Пътна инфраструктура" засякоха и първите опити за измама.

От АПИ установиха, че в системата са били подавани неверни данни, но заради конфиденциалност конкретните казуси не могат да бъдат обявени.

В доста от случаитe става въпрос за подадена несъществуваща още възможност за конвертиране на хартиена в е-винетка със срок на валидност до края на декември 2019, пишат от "Монитор".

Още по темата

Измами, обаче, няма как да станат, тъй като за всяка подадена информация за трансформиране към електронна винетка, задължително се прави верификация на въведените данни. Така неточности и грешки не могат да бъдат допуснати.

Междувременно се разработва бутон, чрез който на уеб сайта на Националното тол управление - www.bgtoll.bg, всеки ще може да провери дали хартиеният винетен стикер на автомобила му е преобразуван в електронна винетка.

От агенцията напомнят, че преобразуването към е-винетка е препоръчително. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани валидни хартиени винетки няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност.

До момента са подадени над 16 000 заявления за конвертиране на хартиен винетен стикер към е-винетка. За първите 4 дни от началото на продажбата на електронни винетки са купени 786 е-винетки за 78 627 лева.

Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.

Въпреки това, обаче, остава куриозната ситуация, при която само три дни след старта на толсистемата вече съществуват и първите опити тя да бъде измамена. Българска му работа... биха казали някои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
АЛООО....ТЪПИТЕ ЖУРНАЛЕТА ТУК.Я НЕ РЪСЕТЕ ПОРЕДНИТЕ СИ ТЪПОТИИ И НЕ ПРЕПИСВАЙТЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА РАЗНИ *** НА НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ОТРУДЕНИ И ИЗСТРАДАЛИ БЪЛГАРИ.ТИЯ ДАЛАВЕРИ СЕ ВЪРШАТ ОТ КОМУНИСТИ И ФАМИЛИИ КОИТО ОТДАВАН СА ДОКАЗАЛИ ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ.,,,НИЕ НЯМАМЕ ДОСТЪП ТАМ.ЗНАЕМ КОИ СА.ДА ВИ ДАВАМ ЛИ ПРИМЕРИИЗВИНЕТЕ НИ СЕ БЕ ПЛАТЕНИ *** ДРАСКАЧИ.АКО ВИЕ СТЕ СЛУГИ НА КРИМИНАЛНИ ДУШМАНИ НИЕ НЕ СМЕОТПАДЪЦИ ДРАСКАЧИ.
57
2
 
20
 
! Отговори
Един луд за връзване преди 5 години
Защо да се мъчим като има по *** от мене.Защо да правим опити да правя нещо дето е работа на друг.Когато си купиш винетка ти искат талона и по данните в него т.е.регистрационния номер на колата се вписва във касовия бон и тази информация би трябвало да отиде и във т.н.АПИ.Да си я конвертират по ел.път.Аз няма да върша работата на превилегированите служителите от АПИ.Да духат супата е казал Любо Пенев евала.
56
2
 
15
 
! Отговори
Българска му работа преди 5 години
Хората с ниска самооценка приписват собствената си персона на държава и народ. Тоя нац. спорт го ненавиждам.
55
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Толкова много се изприказва за тая ТОЛ система, а какво стана сега....пробиви, измами.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълни глупостиневалидни данни ... хакове, измамивнимавайте като си бъркате паролата, защото някой ще ви обвини в измама хахаха
53
1
 
11
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Те за това фалира соца. Нямаше ТОЛ такси и винетки.Ха , ха..!
52
1
 
11
 
! Отговори
stun преди 5 години
До бай брадър Електронните винетки ще се засичат по рег. номер на колата. Когато си с хартиена камерата ще засече, че нямаш винетка. Съответно ще бъдеш спрян за проверка. И след като куките видят, че имаш ще те пуснат. Също така ще ти предложат да я конвертират в електронна на момента.
51
1
 
16
 
! Отговори
бай брадър преди 5 години
Добре де, никой не казва за какъв....ми е да я конвертирам, освен да положа допълнителни усилия не се сещам каква ми е файдата от цяла работа?
50
3
 
22
 
! Отговори
ДЕВИЗЪТ НА ГЕРБ преди 5 години
ПРАВИМ СКЪПО И НЕКАЧЕСТВЕНО!
49
3
 
26
 
! Отговори
хм преди 5 години
Никой не ви е виновен, че не сте си тествали с-мата преди да я пуснете и изобщо да няма възможност да се подават неверни данни. В 21 век технологиите позволяват сигурност и валидация на потребителски вход. Ваша отговорност е до системата ви да не достигат невалидни данни. Милиони се дадоха за този проект, а все едно е правено от някой в час по трудово. И не е вярно, че само тук се случват такива неща. Просто в другите д-ви с-мите са осигурени както трябва, ако не бяха резултатът щеше да е същият
48
1
 
0
 
! Отговори
От До 48 преди 5 години
...грешка, до 46
47
15
 
12
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Пич, те преди 10 години още са клечали на гърнето, к`ви заплати да сравняват!Сега получават едни жълти стотинки (пардон, червени, от Корнелчето) и тролят ли тролят...
46
23
 
19
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
до 54... какви германски работяги бе ***... 27 държави всяка година пълнят хазната на еврогейската банка... нашия да е 1 милиард на година и от него ни дават от 200 до 400 милиона субсидии... образовай се какво значи полит-икономическа пирамида, живееща на гърба на 27-28 държави... давали ни биле
45
0
 
23
 
! Отговори
Емо преди 5 години
не работи конвертирането от хартиена към електронна - от три дни проверявам и нищо, няма данни.
44
11
 
27
 
! Отговори
селски преди 5 години
купих си от старите на 11 дек, валидна до 11 дек 2019, която няма да конвертирам, защото не е задължително, и така ще изкарам още една година със една винетка на три коли
43
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...преобразуването към е-винетка е препоръчително. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани валидни хартиени винетки няма да бъдат глобявани."Значи ще го б***рат. Няма да им попълвам никакви данни, да си ги вземат сами. След като има информация за всички хартиени винетки и за автомобилните номера, на които принадлежат, защо не си ги вземат автоматично от системата и не си ги конвертират, ами карат хората да го правят? Значи пак някой е взел едни пари за нещо, което не работи
42
2
 
34
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
ТОЛ Такса? А бе я сърбите каква хубава дума са измислили: ПУТАРИНА!
41
2
 
13
 
! Отговори
лимонад преди 5 години
хайде сега авторът да обясни как става измамата! Че много се говори на тая тема....от къде сайта ще разбере аз кога съм си купил винетка, след като от мен се очаква да попълня крайната дата?? или искате да се прикача касова бележка ?поредната хейтърска новина без да се помисли изобщо, само за създаване на сензации... после като те спре чичко полицай и види на стъклото че датата е по-задна - авторът на статията ли ще връща парите за глобата ?Напишете разяснения , вместо обвинения!
40
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЪПИТЕ ГЕРМАНСКИ РАБОТЯГИ, ЧЕ ИЗКАРВАТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЗА ДА ИМАТ ОТ ГЕРБ ЗА КРАДЕНЕ.
39
18
 
14
 
! Отговори
до варна преди 5 години
добре що другите партии не ги усвоиха тия пари и не откраднаха по нещо но и да построят зали, пътища и т.н.?!? Щото даже ги мързи да направят проекти, а и са некадърни да ги направят! Нямало кой да тренира в залите... еми те тия пари ако не ги усвоим иначе заминават някъде другаде в ЕС, при Орешарски дори ни бяха спряли кранчето за почти всичко! По-добре да усвоиш това което ти дават, пък който иска да тренира, който не иска да не тренира. Ти направи инфраструктура за хората, пък вече всеки сам