Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Такива системи имат силно неравномерно натоварване, както между отделните дни, така и по часове в рамките на деня. Щом системата на ГЕРБ едва се е справила с 5000 закупувания на винетки за 3 дни, то как ще се справи с 500 хиляди закупувания за три дни, концентрирани в определени часове от денонощието? Интересно ми е да видя техническите параметри на заданието за разработка. Няко знае ли къде го има?
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така таксувайте хората двойно, тройно
170
1
 
7
 
! Отговори
180 mln????? преди 5 години
180 mln WHF?????
169
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
В България има над 4 милиона автомобила, за които се купуват винетки. Някои от тях купуват по няколко пъти винетки и не си купуват годишна. Заради влизането в сила на тол таксите от 16 август 2019 година, за тежките товарни автомобили ще се купуват всеки месец винетка - за тях годишна винетка няма, няма и винетка от момента на закупуването до 15 август. Това прави общо примерно 9-10 милиона закупувания на винетки, средно по 25-27 хиляди на ден и дни с по над 100 хиляди закупувания на винетки.
168
0
 
22
 
! Отговори
До 177 преди 5 години
Да ще поеме отговорност.Точно толкова, колкото поеха отговорност за скапването на регистъра лятото.Жестоко ги наказаха, както следва:1. Напусна шефката, която няма нито ценз, нито е подходяща за тази работа2. Сложиха нов началник, също без ценз и неподходящ за тази работа.3. Увеличиха парите, които харчат (милиони) за този регистър и които не е ясно за какво се харчат, след като се скапва така красиво4. Раздадоха си премии - на началниците високи, на по-долните длъжности ниски.Ето това е.
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова при и толкова проблеми в един сайт, който оторизира едно плащане. Българска работа според едните няма проблем според другите не работи. Тоя сайт за тия пари трябва да може да обработва 100 000 заявки за една минута, но уви неможе да обработи 5000 за един ден. И това че неможе да се плаща в брой е най-големия пропуск и подлежи на съдебно уточнение дали като ти отказват да си платиш в брой си в нарушение.
166
0
 
27
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Главнио прокурор няма ли да се разрови да види какъв е този сайт за 180млн!!!!!Че те няма да съберат толкова пари от винетки.Ако 2млн автомобила са с винетки ще съберат има няма 200млн.Колкото е сайта:))))Ще оправят пътищата с 20млнТва е някакъв порнографски филм
165
1
 
18
 
! Отговори
Бля бля преди 5 години
Продадени били 5000 винетки за 3 дни???? Ами значи 5 милиона винетки ще се продадат за 3000 дни има няма 9 години?? Бокооо Кой взе парите? Или Кой ли ги взе парите!! С предишната сист на ПТРР( на границите само) се продаваха над 20 000 на ден!!!... Бг ***.си е пирамида!! Но нали той блесна..северната тангента я направи бадева!имаме повод да острижем Капш за неустойки! Но КОЙ??
164
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще поеме ли отговорност?! Или трябва да скачаме?! Пак ли а дебилната си мутренска физиономия башмутрата ще се блещи по телевизора?!
163
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.. 180 млн. лева за сайт, който може да се направи от един или двама писачи за по-малко от месец... и ако им платиш по 5000 на калпак ще са предоволни...Къде са 10 000 лева, къде са 180 000 000... смятайте каква лапаница е паднала! И то на наш гръб, ще ги избиват от винетки...
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинковите специалисти ще оправят нещата.
161
0
 
26
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
Че кой е очаквал нещо друго ?!? Важното е, че някой е станал милионер със 180 млн. лв. Другото няма значение. Като осъзнаете, че ви управляват алчни, некадърни престъпници, тогава може и да се промени нещо.
160
1
 
7
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Баце не за 180 лева, че много подбиваш цената и ще стане като с Иванчева.Ценичките трябва да се държат такива каквито им харесват на гро_ба_ри_те.Демек за около 150 милиона вече по става да го оправиш.
159
0
 
15
 
! Отговори
Дим преди 5 години
Да бяхте платили 10 000 на Светлин Наков. Щеше да го направи много по-добре.
158
0
 
14
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ЗА 180 ЛЕВА ЩЕ ВИ ГО ОПРАВЯ :)
157
0
 
13
 
! Отговори
Размисли.... преди 5 години
До ПутевНе само кой я е произвел,а и кой усвои разликата...Аз не вярвам някой да се е надявал тази система да потръгне,а и след година пак ще е същото,не в "най-скоро време"...Леееко ще замажат гафа и временно...за постоянно пак ще си върнат стикерите...Така ще е докато ни управляват такива калинки и калинчовци,е тук-там и по някоя кратуна...крива..
156
1
 
14
 
! Отговори
HELL преди 5 години
НЯКОЙ ПОМНИЛИ, Е ВИНЕТКАТА ОЩЕ Е НЕЗАКОННА И ДЪРЖАВАТА ОБЖАЛВА ОТ СТРАНА НА ЛИЛИТО. АМА ЛИЛИТО Е НЯМА И БИБИТКО НАЛИ МИСЛИ ЗА "ВАС" ТАКА С БЪГА ПО ДВЕ ДА ПАЛЩАТЕ. НЕ ИСКАТЕ ДА ПЛАЩАТЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ "ЛОБИТО" САЩ ЗАКУПИ Ф16, КОИТО ПЪК СА САМО НА ХАРТИЯ. КОЛКО 30 МИЛЯРДА ЕВРО - КРЕДИТ ПЛЮС 2МИЛРДА ЗА ВОЕННА ТЕХНИКА. БЕЗДЪННАТА ЯМА НЗОК И ЗДРАВЕ. САМО НА ХАРИЯ СМЕ ОСТАНАЛИ ФАКТИЧЕСКИ СМЕ ФАЛИТ И НЯМА НАЦИЯ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.Пасете овцее още беее, беее, беее!
155
0
 
6
 
! Отговори
До Мирослав преди 5 години
Само, че от тези камиони се движи икономиката. Ако ги нямаше, нямаше да може сега да се пазурава в магазините. Тая стока все трябва да се достави с нещо, дори и да не е внос.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МирославЧакай бе Мирославе, всяко нещо с времето си. Толл системата за ТИРовете започва след няколко месеца.Потърси информация, попрочети преди да почнеш да плюеш.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 159Е така де. В мащабите.Наскоро не пробиха ли 23 милиона акаунта на гугъл?