Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Електронни винетки? Съгласен съм, но какво стана с тол системата за тировете и автобусите? Пак ли ще плащат 1000лв на година? Защото в Сърбия, Хърватска и т.н. плащат много много повече! Вместо да се търсят пари от бизнеса, от тези които правят пари чрез пътищата, държавата пак ще се надява на винетките от леки коли... Колкото и да ни се иска, с винетки от 97лв хубави пътища няма да имаме никога! Паричките ще дойдат от тези които трошат пътя ежедневно = камионите и рейсовете!
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен157И ти твърдиш, че електронните игри нямат бъгове ли?Не четеш ли през месец-два - изтекли данни от гугъл, изтекли данни от фейсбук и т.н.?След още седмица нещата ще се наместят.
150
1
 
13
 
! Отговори
До 144 Плавник преди 5 години
Въпросът е в мащабите на тези проблеми и в коя област се проявяват. Когато става дума за пари грешки не трябва да има. Второ, бъговете не са един-два, а много.
149
1
 
24
 
! Отговори
Лиско преди 5 години
Представяте ли си какво ще стане с едно евентуално електронно гласуване!?
148
3
 
15
 
! Отговори
еврокомисар преди 5 години
в България ИТ специалистите са най-високо световно ниво и няма начин нещо направено от тези гениичета да не работинай-известните световни фирми се надпреварват да откриват офиси в България за да се възползват от българските таланти
147
0
 
15
 
! Отговори
Видими резултати преди 5 години
Гарантирани от Герб!!!
146
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 5 години
Конкретни хора пак се намазаха : ) да им е честито, няма да има увеличение на заплати.
145
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180 милиона!!! Че то още една магистрала да бяха направили с тези пари, вместо ГЕРБ да ги профука за една бъгава системка.
144
1
 
0
 
! Отговори
do 142 преди 5 години
до 142. не видя ли че пише "копие" бе професоре. да се надяваме че четеш спецификациите по добре от колкото коментарите и че ти стига пипето да разбираш това което четеш. по друга нотка: конкурент задминава се не с копие а с иновация. а цру е наляло доста повече от 180 милиона в гугъл. аре прибирай се в дупката дето си изпълзял.
143
0
 
25
 
! Отговори
Путев преди 5 години
Защо не пишете кой е "произвел" тази бъглива система? Защо криете некадърниците?
142
5
 
1
 
! Отговори
висок преди 5 години
Ехааа, готови сме за машинно и електронно гласуване!!! Кажете на *** РРадев че сме готови!
141
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сигурно е продукт на прехвалените български IT специалисти с купени от някое килийно училище дипломи и вземащи 5 бона заплати :-)
140
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПлавникКакто виждаш повечето читатели са се вързали и са повярвали, че 180 милиона е само сайтът. Някой надолу сравняваше с ЕМАГ.Българинът е изключително лесно манипулируем, въпреки, че се има за голямо тарикатче.
139
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата ни е тотал щета!
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли нещо нормално в Тиквария?
137
14
 
4
 
! Отговори
Плавник преди 5 години
Всеки трябва да е наясно, че тестовете, които са провели от АПИ няма как да репликират по мащаб работата в реален режим. Всеки, който работи в нормална фирма, в която се правят ИТ проекти е наясно, че няма продукт, който от първата секунда да тръгне да работи безпроблемно. Това не се случва никъде по света. Винаги в началото има проблеми, които няма как да се проявят при тестовете в контролирана среда.
136
6
 
13
 
! Отговори
Плавник преди 5 години
Заглавието е изключително некоректно! Днес.бг не ви ли е срам да подвеждате читателите си и да създавате сензации с фалшиви новини? 180 милиона струва целият проект, което включва в себе си сайта, физическите машини за закупуване, инструментите за проверка дали има валидна винетка, инфраструктурата, която свързва всички компоненти, административен сайт, от който се управлява системата и се правят промени и вероятно още доста детайли. Парите не са малко, но всеки трябва да е наясно
135
2
 
1
 
! Отговори
до 136 men преди 5 години
Няма да те мислим тебе, щом имаш тези умения мисля че нямаш проблем да намериш такава инвестиция за твоя проект.Пробвай да го продадеш на Майкрософт те отдавна се опитват да настигнат гуглето в търсеното , даже мисля че ще вземеш повече пари но както се договориш с тях .Късмет.Но ако не го продадеш а си го направиш под собствен проект ще спечелиш повече, а ще имаме българска компания сред големите, а и ще вдигнеш стандартите на много българи които работят за тебе.
134
1
 
8
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Хахах това 180мил са нищо в сравнение с милиардите гепсани за ел. правителство от началото на предишното десетилетие, но пак са много пари просто съм свикнал да се крадат милиарди.. но и това не е зле
133
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве за българи си е идеално сайчето! Кога почнахте да разбирате от сайтове. Вие не сте ли племето на БокоВинетуто бе???