В САЩ: Бензинът на цената на водата

В Кентъки цената му е 26 цента за литър
21 мар 2020 11:30, Нели Христова
63
В САЩ: Бензинът на цената на водата
Снимка: Pixabay

Цената на бензина на някои места в САЩ падна драстично, съобщиха местните медии. Така например, на бензиностанциите в щата Кентъки един галон (3,8 литра) се продава за долар. Това прави по 26 цента за литър, колкото струва обикновена бутилирана вода в местните супермаркети, пишат от Automedia.

Ситуацията обаче варира значително в различните щати. В Сан Франциско, Калифорния, средната цена е 3,39 долара за галон, а в Лос Анджелис в същия щат - 3,32 долара. Което също е малко, като се има предвид средното ниво на доходите на населението.

Намалението на цената на бензина се дължи както на самоизолацията на хората зарази епидемията от коронавирус, така и поради спада в цената на суровия петрол, чиято стойност на световните борси се приближи до тези от 2001 година. У нас днес по обед средната цена на най-масовия бензин А95 бе 2,05 лева за литър, а на дизела - 2,08 лева за литър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
V Europa 1 litar benzin e po-eftin ot 1 litar voda.Zatova europeicite karat koli s benzin, a ne s voda....
16
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте че гербавите разрешават на Лукойл да граби българите,без политическа протекция те загиват.Лукойл е единствената губеща рафинерия в света,от 70 млрд евро оборот до сега не е внесла 1лев данък печалба, всичко заминава за Масква. Ваньо Танов се опита човекът да ги накара да плащат и видяхте резултата.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КГБ Лукойл обаче не смята да свали цените естествено. Че тиквата е *** така е! Но тука заслугата е на другия ***- Станишев!
14
16
 
9
 
! Отговори
До австарлиеца преди 4 години
Абе , не те ли е срам , че хората изнемогват и мизерстват в България , ти се хвалиш тук корона да зарази цялото ти семейство и обкръжение жив да посърнеш , безсрамник , хората които са градили България сега са просяци , ти си седнал да се хвалиш , имай си но не е редно да има самоизтъкване при това и без това бедствено положение за 80 процента от населението на народна република България !!!!!!!
13
1
 
3
 
! Отговори
U svet go nqma преди 4 години
Bylgarska biznesmenska logika kolkoto po- malko xora po- visoki ceni ko schtesch
12
1
 
13
 
! Отговори
четете бе преди 4 години
Почему в России растут цены на бензин, а в других странах нет? Подробнее в журнале ГРОШ: Почему в России растут цены на бензин, а в других странах нет?
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ne tie vinovna Rusiq tq namali a bace i Zlatev
10
6
 
35
 
! Отговори
Начо преди 4 години
При нас има руски монополист Лукойл о ни съдира кожата
9
1
 
31
 
! Отговори
фигаро преди 4 години
в Афганистан при бойни действия и ежедневни бомбени атентати - 0,63 USD или 0.95 лв/литър .
8
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ееми аз си сипвам на автоматика доволно и ходя до нови интересни места където пожелая. От 9 години живея в Сидней и не знам колко е бензина нито съм гледал цени. И не съм само аз, просто нормалните хора си сипваме в автоматика до горе и си гледаме живота. Зимам си 6 цифри годишно долари чисто. Тоест 5 цифри чисто долари на месец а климата и красотата ми идват бонус към лайф стандарта. Всяка година ставам все повече финансово красив. Е хайде по3драви от Австралия
7
5
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
САЩ трябва някъде да "дене" своите запаси от нефт,навън търсенето е слабо,та затова и вътрешното потребеление е извикано на помощ с тези ниски цени ...да се купува ...а не да застоява в рафинерийте ...а ние къде се бутаме да се сравняваме със САЩ -Тук ще има намаление към края на март или началото на април с 20-30 ст....а лятото може да падне и под 2 лв-А-98..
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2,08лв/л !?Че то в Испания преди 10 дни от 1,17? вече беше на 0,98? , наистина няма оправия в територията
5
0
 
23
 
! Отговори
Галон... преди 4 години
..за около долар? Като в доброто старо време....;)
4
5
 
9
 
! Отговори
53305 преди 4 години
До ИванТова е така, защото винаги сме на другия край на земното кълбо.
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У мутренско и без пари да зареждат бензиностанциите цената нема да падне. Това е мутренска ко, чина а не Държава. При 25 долара на петрола 2 лв дизел при това отпадъчният материал на бензина. Къде са ни картечниците.
2
2
 
36
 
! Отговори
Иван преди 4 години
В България цените не мърдат, спадовете не ги отбелязват руснаците. 5ст намаля цената, вместо 1лв.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а у нас кога ще падне под 1лв