Най-евтино можем да си купим Tesla в Европа от Румъния

Там се предлага най-щедрата помощ за електромобили
24 май 2021 13:02, Нели Христова
71
Най-евтино можем да си купим Tesla в Европа от Румъния
Снимка: БГНЕС

Румъния е известна с най-щедрата помощ в Европа за електрически превозни средства. Ако закупите електрическо превозно средство в Румъния, можете да получите субсидия до 9100 евро от държавата, като тази сума се увеличава с още 1520 евро, ако върнете стария си автомобил за скрап, пишат от Automedia.

В северната ни съседка стандартния Model 3 е оценен на 42 990 евро, но с приспадане на двата бонуса и добавяне на таксата за доставка на място на електромобила, се получава 34 970 евро. И това е най-ниската цена на американския модел на европейски пазар, сочи изследване на Motor1.

В него се посочва, че много от държавите на Стария континент предлагат отстъпки за електромобили, докато други дават данъчни отстъпки или пълно освобождаване от данъци. В Румъния собствениците на превозни средства на ток не плащат годишни данъци, а също така имат право на безплатно паркиране в големите градове.

Всичко това накара Tesla да стъпи на местния пазар, като отвори първия си официален магазин в търговски център в Букурещ. Там е изграден и терминал за зареждане Supercharger, но все още няма сервизен център и собствениците на коли на марката трябва да отидат до Виена за ремонт или поддръжка на колата си. До края на годината обаче това ще се промени и в Букурещ ще бъде отворен сервиз на американската марка.

Като цяло, за първите 4 месеца на 2021 година румънците са закупили с 59% повече електрически превозни средства, но като цяло броят им все още е малък - близо 500. Очаква се, че това ще се промени до края на тази година, тъй като на местния пазар на Dacia Spring едва сега стартират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
до бай Ганьо преди 1 месец
Много ви е кисело май това грозде :D как спите вечер не знам
39
0
 
3
 
! Отговори
Возил си се преди 2 години
До ИванНа бащата ти на жигулата си се возил...
38
7
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Влязъл съм в абсолютно всички моделит на Тесла и абсолютно никоя не ми харесва.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-ефтино...:) смях! Спомням си в Канада БМВ Тата който идваха от Мексико сглобени на третият ден бяха на гаранционен сервиз!! Щото са по-евтини, а хората който искаха нормална кола си поръчваха директно от Германия, въпреки че е по - скъпо, въпреки, че ти трябват 1 тон документи европейско производство кола да влезе в Северна Америка, въпреки, че контейнерът е 4000$! Така, че ефтиното Винаги излиза Скъпо!!!
36
12
 
4
 
! Отговори
yui преди 2 години
тези "ЕКО" Тесли са като пластмасови играчки с грозен дизайн. Като сложим процеса на производство и последващото бракуване на батериите и добавим, че основно ползват въглища за производството на ток става така, че с настоящите високи изисквания при безнзиновите и дизелите са много по ЕКО от Теслите.
35
7
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Карайте си теслите ,язе ще си карам пасата на село ,нито винетка,нито данък,нито преглед и застраховка ми искат,нафта ще има я от трактор я от някой Тир крадена ,а вий си мислете че сте био и еко а вие се возете на новото у Софето ,язе си сакам старият и здрав дръгел.
34
3
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Нищо им няма на "Тесла" , хубави и са перфектни за малка държава като нашата, защото с 400-450 км пробег си тип-топ. Проблемът е че дават дефекти а на Балканския п-в още нямаш официален сервиз , което ще рече че чакаш месец-два за да ти сменят каквото и да е.
33
1
 
13
 
! Отговори
Смърфа У преди 2 години
Просто е! Ходил съм и стояхме към 20 дена до Осло и беше меко времето. Норвегия има много разнообразен климат. На север не вярвам да е имало случай ел кола да върви в лошо време, защото карат вседеходи и почти камиони 4х4. Ако е и снежно трябва да налееш нафта до капачката и две туби, защото може да те търсят два дена. Ако си с ел кола трябва да имаш поне брадва и кибрит. Смърф..ха,ха
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България е най-евтино от целият свят бее,всеки, повтарям всеки получава Тесли безплатно.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До У"А някои пак са ни баламосват с Норвегия, но не казват в кой район ползват колата и стои ли на улицата нощем, защото Осло и района има мека зима."Nordkapp мaмкa ти загубена! Какво означава мека зима? -3 градуса през деня и -11 през нощта топличко ли ти е? Или ще караш в Сибир? В Българи има 1 пърт на 5 години -15 градуса и то е за нощ или две, когато ти казват ДА НЕ КАРАШ. Защо само опонирате бе, смърфове нещастни?!?
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50k евро съм назад от на Мъск глупостите, ще си карам немската тупалка
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27Що за глупсоти? Защо не те трият? Когаот аз кажа някаква лъжа, маха се веднага ...
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УТо един нов Голф с екстрите и двигател, дето ще качи баира, ако сте двама души в колата, струва 60 000 лева ...
27
6
 
15
 
! Отговори
У преди 2 години
34970евро= около 68191,50лв, според статията, кое е му е евтиното? А някои пак са ни баламосват с Норвегия, но не казват в кой район ползват колата и стои ли на улицата нощем, защото Осло и района има мека зима. Да видят какво е да имаш ел кола в Москва-има хиляди клипове в нета, замръзнал капака и понеже не е топъл и не става за каране. Знаете зимата колко държи телефона-нищо, а това трябва и да се топли. Тези коли са излишно скъпи, трябват по малки и градски. За дълъг път още не са готови.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около Париж показаха как хиляди занемарени електромобили гният на открито и никой не се интересува от тях. Разбра се и коя е причината. Това са батериите, чиято подмяна се оказва доста скъпа.
25
0
 
8
 
! Отговори
Споделям преди 2 години
Понеже нямам време да ходя по сервизи и да се ядосвам с някакви ***, ще си купя Тойота- пестиш и време, и нерви , и пари. Бях голям фен на мечока, но откакто започна производството им извън Германия , се пренасочих към японските коли и не съжалявам. Вече 22 год карам само такива и съм щастлив.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-евтино може да си купим тесла в железарския магазин...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21Българина си харесва стария клънкър който го е паркирал пред блока.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова хубава, защо ми в хвалат? Разбирам, да говорят за Рено, Пежо , Ситроен, ами то Тесла, да им се начудиш на акъла. Като има балами, да си ги купуват.
21
0
 
14
 
! Отговори
манго преди 2 години
Най евтино можеш да си купиш тесла на женския пазар в София.