Ще мобилизират ли и автомобили на фронта в Украйна?

Списъкът с превозни средства е обширен
24 сеп 2022 14:15, Нели Христова
91
Ще мобилизират ли и автомобили на фронта в Украйна?
Снимка: БГНЕС

В период на мобилизация, каквато беше обявена в Русия, за нуждите на армията може да бъде призовано не само цивилното население, но и неговите автомобили. Това е записано в закона за „За мобилизационната подготовка и мобилизацията в Руската федерация“, съобщанат от Automedia.

Списъкът с превозни средства, които са подходящи за целите на военните е доста обширен, като включва както серийни автомобили, така и такива със специално оборудване. При мобилизация от собствениците могат да бъдат иззети автобуси, камиони и ремаркета, както и всякаква строителна техника, моторни шейни и АТВ.

Освен това гражданите могат да бъдат задължени да регистрират автомобили от категории M1G и N1G. Първият списък включва такива модели като Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, Chevrolet Niva, Mitsubishi Outlander. Втората категория се отнася за всички руски УАЗ или ГАЗ „Собол“.

Изземване на техника в полза на армията без обявяване на военно положение е възможно само от юридически лица. Автомобили на частни собственици по закон могат да се регистрират при обявяване на военно положение в цялата страна. В същото време експерти твърдят, че най-голям интерес за армията все още представляват линейки, влекачи, пожарни коли, както и автомобили за спешна помощ и полиция, а също също така и багери.

За отказ да се изпълни изискването за физически лица се предвиждат глоби в размер от 300 до 500 рубли (10-18 лева по курса на деня). Юридическите лица са изправени пред санкция до 20 000 рубли (700 лева).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
14
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
Мобилизираха ли ви ***?!Ч?! Мобилизираха ли ви ***?!?! Мобилизираха ли ви ***!?!? Мобилизираха ли ви ***?!?!!? Мобилизираха ли ви ***??
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха, цели два рашистанеца пишат тук. А преди по 10-15 бълваха коментари и гласувания.
9
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пропагандата по нашите медии е в невиждан възход. Толкова безсмислици за толкова кратко време никога не съм виждал. И то все едностранчиви. Нали иначе няма да си получат грантовете от НПО-тата и съответно заплатите.
8
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистанските троляци вече нямат какво да пишат... Все някакви откъслечни и нелогични изригвания тип "кой го е писал това" или "не е вярно", или "а колко е лошо пък на запад" и подобни глупости. Вече е жалко да си руснак, заради това, че си роб и страхливец да се изправиш пред едно джудже, но троляците в коментарите са двойно по-жалки, защото вече и пари не получават...
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно, избихте рибата в Световния океан, вече!
6
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия забрани българския език и затвори българските училища в окупираното Запорожие!Но за безродните поклонници на Путин това не е проблем.КОСТАДИН КОСТАДИНОВ КАКВО ИЗПИЩЯ ПО ВЪПРОСА?
5
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една и съща мисирка пише поредната безсмислена статия.
4
5
 
27
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Законите кога са пречили на руснаците ? Ясно, е че ще почне иземване на цивилна техника за армията, въпросът не е дали, а кога.
3
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не знаете (че тука бая шоршоишки жееднарчета има) в България 4х4 автомиблите също до скоро се водеха на отчет към военните и можеха да бъдят "мобилизирани". А в "демократичните" държави военните директно имат право да конфискуват каквото си харесат в името на военното дело.
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички мобилизирани са като зомбирани. Май само заплатата от 3 хил.долара е в главите им.Сигурно е страшна криза в регионите,щом си залагат живота с такава лекота.
1
5
 
32
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Спалните помещения на запасняците са на открито в гората, защо да не ги пратят с жигулита срещу танковете. Руснаците не могат да учудят никой.