Европа забрани продажбата на дизелови и бензинови коли

Забраната за продажба на нови коли влиза от 2035 г.
Обновена: 14 фев 2023 16:23 | 14 фев 2023 16:23, Росен Стойчев
170
Европа забрани продажбата на дизелови и бензинови коли
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент гласува за забрана на продажбата на нови стандартни автомобили, съобщи Фигаро.

Решението започва да действа от 2035 г.  и беше подкрепено с гласовете на 340 европейски представители.

Решението е част от европейския климатичен план.

Още по темата
Визират се бензинови и дизелови автомобили.

Предстои да го приемат, въпреки опитите на консерваторите да спрат неговото реализиране.

Идеята е да се постигне климатично неутрална пътна мобилност. Обявен е план за издаване на доклади по темата на всеки две години.

Предстои новото решение да бъде одобрено от Съвета, след което да се работи по неговото реализиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва заедно да забраним на Европа да забранява.
119
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ НЕМА НАФТА, БЕНЗИН. А УТРЕ И ТОК НЕМА ДА ИМА.
118
7
 
52
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Хахаха... при производството на 1квч батерия се отделя 1 тон СО2.
117
5
 
46
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Хохохо... а на земята има Литий за 12-15 години...
116
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ, да разбие ЕССР. Час, по скоро!
115
10
 
55
 
! Отговори
Чичовото преди 1 година
Вече се знае, кога идва краят на ЕС.... 2035. Според мен ще има много даржави до тогава, които ще напуснат общността и тогава ще си продават каквото искат.
114
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то и упойките ще забраняват, отделяли газове, та автомобилите ще пожалят. Зелените ще съсипят Европа и не само/чина модел/, ама те се возят на коли и самолети, останалите на 15 Мин от дома иначе глоба /пробно в Англия/, така е като търпят и са съгласни.
113
6
 
63
 
! Отговори
Гъз преди 1 година
Какви работни места бе, целта е да се живее в постоянен локдаун. Ще ни дават социален минимум, купони за храна и карта за почивка. Капитализъма не е всички да имат шанс, а е 10% да грабят останалите 90%.
112
12
 
44
 
! Отговори
еми преди 1 година
Погледнете тези предатели лицемери жалки долни св..не мръсни тези фашисти нацисти когато наркоманът Зеленски говори стават на крака и като единни повтарят "'' Слава Украина "' Слава,Слава" Това е използван като поздрав по -късно от УПА С.Бандера който е подържана , финансирана от Нациска Германия изпълняваща най- долните престъпления вместо СС които наброявала около 80 хиляди нацисти много пъти обкръжават село или малко градче и унищожавали всичко даже убивали кучетата и котките като вадили очите или разпорвалии стомахите на жертвите си и са изпитвали удоволствие от гледката тъй като
111
3
 
27
 
! Отговори
Sari преди 1 година
Най-вероятно няма да са забранени превозните средства тип бусове, товарни, кемпери и т.н. Та ще се превърнем в страната на бусовете. Тогава ще станем свидетели на товарна Корса, товарно Клио, товарна S-класа. Или пък бусове с 8 места с размер на Клио и Корса и т.н.
110
5
 
27
 
! Отговори
Брях преди 1 година
Ще трябва у всяко село зарядно и сутрин ще се редят на опашка преди да тръгнат на работа до града. А може би ще открият работни места във всеки регион, както по време соца? Но се съмнявам.
109
7
 
46
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Тези в ЕП като "гледат на боб" виждат ли, че ЕС в 2035 г. няма да го има!?
108
4
 
28
 
! Отговори
емо преди 1 година
Тези гейо....ве чакали от Брюксел безспорно ще унищожат автомобилната си промишленост на Европа.Мислейки ,че електрическите автомобили ще решат всичките проблеми на планетата докато целият автомобилен парк в света само замърсява само 20 % останалите електроцентралите, промишлените предприятия и вулканите като най-голям процент. Сега ще спрат всякакви финансирвания и усъвършенствания на ДВГ а можеше да се намерят алтернативи намаляващи СО2 с новите исследования.
107
7
 
51
 
! Отговори
Защо насила ? преди 1 година
Какво става със Свободния пазар и Конкуренцията ? Който толкова иска да си купува електрокар. Защо ще ни карат всички да го правим ? Нека пазарът да регулира ситуацията. Ако наистина са толкова хубави електрокарите ще се наложат. Ако не, значи не са добри. Това със забрани не се прави. Освен в тоталитарна държава, комунизъм. Ми те утре ще кажат да бръмчим само с тротинетки...
106
5
 
41
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Винаги може да отскочи човек до Швейцария или Сърбия, Косово, републиките и т.н. и да си купи кола с ДВГ и след 2035, гаранция ще има вратички за заобикаляне на това безумие, отново сътворено от нищоправещите.
105
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2035 само избраниите ще имат личен автомобил и ще живееят в сигурни зони. Останалите зад охраняемият периметър ще са оставени на произвола на съдбата с базов доход и нишо друго
104
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A от кога запова продажбата на електрически танкове и БМП за Украйна
103
3
 
38
 
! Отговори
Жалки опити преди 1 година
Жалки опити да се стимулират продажбите, за да не влезе ЕС в тежка рецесия. Купувайте бързо, че свършиха колите! ЕС е чао, чао. До 2035г. ЕС няма да има. Коли с ДВГ ще се продават и след 2035г. Бъдете спокойни.
102
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Урсула явно пак е прицапала някоя комисиона. Ако я сгащят пак за корупция, планът от времето на ваксините вече е отигран- пак ще си изгуби четирите телефона наведнъж, а колегите й в ЕК ще й изтрият копията на съобщенията защото не са "важни".
101
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Bg излиза от ЕС и ще внесе москвичи.