US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна

Американският изтребител е на прицел от руските ракети още преди да е долетял
29 апр 2024 15:49, Петър Бойчев
438
US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна
Снимка Bussines Insider

Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле, на което изтребителите американско производство F-16 са се сблъсквали досега, твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ.

Самолетът ще трябва да издържи на съвременните руски системи за противовъздушна отбрана - както С-300, така и С-400.

"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали конфликти“, се казва в статията.

Русия разполага и с "огромен флот“ от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с голям обсег, а военните й са в състояние да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

"Руснаците имат оборудване от висок клас за войната в Украйна“, докато предишните противници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, "обикновено използваха остаряло съветско оборудване и вероятно военните им не бяха толкова добре обучени“.

Когато украинските F-16 излетят, те вероятно веднага ще попадат в обсега на руските системи за противовъздушна отбрана. Украинските пилоти може да се окажат "под прицел, дори преди да започнат да използват собствената си тактика".

По данни на ресурса Oryx, който проследява военните загуби, Украйна вече се е простила с най-малко 86 самолета от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: небеУкрайнапилотиF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
18
 
5
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван" Малеееееее!!!А какво ще коментираме за самолетите тип "ЧЕРВЕН ПЛОЩАД"
320
13
 
6
 
! Отговори
Във машимостроенето преди 1 месец
Съм ги видял руснаците .Бачкат здраво майстори са ама са и разхаитени и са сиромаси като нас все поевтинко все по бързо качеството отстъпва пред бройката половината железа ще са във някои външен склад ще ръждясат и какви ли не други издънки идващи от цялата им натура ! Много често ако могат зам енят електрониката със механика за по евтино ,ако трябва климатик няма да има и все такива евтинджоски подобрения!
319
4
 
4
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
До ббб. Нали ти признах? Демократ съм. Оставям те да си пишеш глупости. Поне чичо Гугъл да беше питал, преди да пишеш щуротии. Поне някой американски военен журнал да беше прочел, за "чудото" F35. Разбирам сиромашкия ти интелект и мързел. Но не бъди чукча.
318
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците се справят добре дори летейки на стари съветски щайги,какво остава на съвременни самолети.Ще има загуби,но о'р'ките ще губят много повече.
317
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 294. Ще рухне, ама не Русия, ами ЕС. Русия се крепи на действителни материални регурси и истинско производство, а краваристан на напечатани хартийти. ЕС пък е един голям балон. Без Русия, Европа не може да има развитие.
316
7
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
До Анонимен 287 ... Ако Украйна спечели ... Украйна ще си остане само с ако-то. Няма как да спечели, това го знае всеки мислещ човек.
315
4
 
5
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
До ббб. Кои бягат? Ала бала? Или еврейчето шахматист?Който показва карта, на колко княжества трябва да се разпадне Русия? Дори "избягалите" ги видяхме. Каква навалица направиха в над 170 страни пред руските посолства. Ами блатни са😂Защото искат Пушкин а не прайдове. Много си далеч от състоянието на Русия. Демократ съм! Не съм болшевишки либерал евроатлантик. Мечтай си за блата. Не ти преча😂
314
3
 
1
 
! Отговори
Пиян кат талпа преди 1 месец
Той пие цялата--седмица каналин самолети седнал да прави ?
313
16
 
7
 
! Отговори
Видяхте иранците преди 1 месец
Дронове ракети--нищо !Пробвали били израелците само израелците да не ги изпробват ! А руснаците се молят на иранците със тези изостанали държави не става да количество има и помага но качеството е много под нивото на щатското оръжие !
312
22
 
9
 
! Отговори
бббб преди 1 месец
До ПантаВ абсолютна грешка си. Ф16 е по-бърз и по-лек като цяло и излита доста по-бързо от руските самолети, които са бавни и тромави на пистата. Проблема на Ф16 ще бъдат чуждите тела на пистата. Но като цяло преценката ти за Ф16 е здрави замъглена от руския ти мозък. Ф16 може доста успешно да блокира руските Су-шки и Мигове, особено ако е снабден с правилните ракети, които имат обсег над 100км. Голямото предимство на Ф16 е, че може да блокира радарите на руските самолети.
311
18
 
7
 
! Отговори
Пряка агресия преди 1 месец
И какво руснаците ще бомбардират примерно Полша ? Да ама НАТО вече изгражда щит там за да не им се получи със бомбардирането !
310
11
 
19
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Шансовете на F16 са същите каквито на тигри и абрамси. Никакви. F16 излита от по дълга писта от съвецките и руски самолети. Това значи, че укробите, ще трябва да строят писти. Това се прави примерно в Графа. Руснаците, няма да го позволят. А всяка писта в съседна държава, ще се счита за пряка агресия. Руснаците вече го заявиха. А не съм сигурен, че запада е готов, на световна война. И малко обща култура. Виждам, че на коментиращи липсва. Войната Иран-Ирак. Там САЩ въоръжаваха и двете страни.
309
5
 
3
 
! Отговори
Абе гледал си... преди 1 месец
Да беше и чел на блок70 радарите. и авиониката била като на ф35 !
308
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ше падат като круши..
307
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми то е така ние знаем, когато укрите свалят самолет новината в цял свят за седмица е на първа страница, но руснаците като свалят както статията казва до сега 80 самолета ф16 ни дума за това, ноо крайният резултат ще каже всичко
306
4
 
1
 
! Отговори
Така правят .... преди 1 месец
...Щатите! Да вземат украинците да дислоцират самолетите на руско-украинската граница та да ги опраскат на летищата ! Ефовете трябва да са във Полша или под много сигурна защита иначе по-хубаво не им ги пращайте ! И малко томаховки се искат да се видят с300и 400 във час ли са !
305
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И след като всичко това е вярно защо купихме тези непотребни стари щайги. Гледал съм много симулативни боеве между F16 и СУ 34 и други Руски изстребители и нямаше нито една победа за F16 заради слабия радар с който разполага. Руските изстребители засичат Ф16 по рано и го атакуват като държат дистанцията и остават невидими за старата щайга Ф16. Хвърлихме едни пари на вятъра а можехме да вземем отбранителни ракети и дронове.
304
8
 
5
 
! Отговори
ббб преди 1 месец
До Панта да бе , те затова реват да бягат в Европа . Блатото си е блато. И преди и сега
303
11
 
21
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Запада прави всичко възможно, за да ескалира войната. С което прави невъзможно собственото си оцеляване. А Украйна е свършила още в 2014 година. Всяка ескалация, като предоставяне на все по далекобойни оръжия за Бандеращат,ще накарат само Русия, да не се церемони. Руската икономика е напрегната с войната, само на 30%.Лесно проверим факт, от западни анализатори. Русия не е блатна държава. Това се ражда в главите само на папагали, от нивото на нещастни акушерки.
302
4
 
4
 
! Отговори
Така правят .... преди 1 месец
..... Щатите ! Тръгват със самолетите срещу зенитните ракетни системи и каквото стане ! Не трябва ли първо да се извади въздушната защита и после да се появят самолетите .....По хубаво не им давайте самолети ако нямат средства за унищожаване на с300 и с 400 ! Е им давайте ф16 след като ще водят въздушен бой със много по съвременни самолети дайте им ф35 !