Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
Гочо Венел преди 15 години
Журналистите са купени и *** на властта , ако някой мръдне от " Етичната етика на Тошо Тошев-ДС " бой с чукове...това е !"БТВ " -Миролюба Бенатова пък правила *** преди Бойко Борисов и на приятеля си " ченгето " Алексей Петров , оказал се " мутра под прикритие".
128
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Дам .. работата е ясна ...
127
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Лоша работа. Сега ще видим имаме ли полиция на място!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Информацията за яхтата дойде във вид на снимков материал от багажника на един взривен mercedes, с един известен "прякор", на волана. Ха сега, коко прави 2+2?
125
0
 
0
 
! Отговори
Сим преди 15 години
Новинарският сайт "Всеки ден" обяви протест. Ало, редакцията, присъединете се!
124
0
 
0
 
! Отговори
от 118 преди 15 години
Умен или не, няма никакво значение. Саурон и силите на злото спечелиха последната битка - смачкаха и единствената свобода на хората. Те вече не могат дори да говорят, стъпкани под оркските копита. Страхът обсеби човешките сърца и те станаха колкото семка. Настъпиха зловещите дни на средната земя в мрак, нищета и робство. Това е
123
0
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 15 години
О, да това е много любима българска поговорка, затова сме *** народ. Надявам се да си го казала на шега Майче, щото с изказването си се представяш като типична българска ов.ца. Заради такива като теб в тази държава никога няма да има развитие, по-слабите и интелигентни хора ще ги тъпчат и пребиват, жените ще ги мачкат и бият, децата също. И когато некой се осмели да надигне глас и да каже това, което мисли, ще му се подиграват и ще го наричат ***. Ти си глупачката, Майче, живей си смотания и подмолен животец и се мисли за много хитра с държанието си на ми.жи.турка. Същото се отнася и за прословутия номер 15, дето също се изказа много "остроумно."
122
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 15 години
Това не са хора. Това са ***. Дано се оправи човекът.
121
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Сега, ако текста се анализира се вижда, че на срещата с двама мафиоти отиват двама от МВР, единият министър, другия дълбоко законспиран агент. Развръзката - за срещата се чу. Агента под прикритие беше осветен, което носи опасност за живота му и стана съветник на шефа на ДАНС, което означава че службата демонстрира подкрепа. "Политика" пикаещ във фонтани го пратиха в девета глуха на партийна работа, само заради солидните му връзки с мафията. За какво става въпрос? Само в читанките текста се възприема буквално и то не до там, защото става въпрос за лисица, гарга и сиренце, пък хлапето трябва да си изведе поука. Пък и да си спомним показната акция на въпросния министър срещу братята от пътния фонд, сложила начало на огромните проблеми с ЕС за корупция. След като на станалата по-рано среща са обсъждали синтетична дрога и после министъра така злепоставя страната, че ЕС й спира финансирането за какво става въпрос? Кой е виновен? А за оцъкления от кокаин Милeн Велчев съм склонен да повярвам, ама как ли дойде информация за яхтата?
120
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
119
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
118, ти си умен човек. 116, no hard feelings ;)
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не, по скоро:"Схемата за контрабандните канали е реанимирана изцяло от офицера-бандит Алексей Петров. Той бе разкрит като секретен сътрудник от бившия вътрешен министър Румен Петков. По този повод двамата се скарали, а Петров заявил на партийния функционер, че може да си намери майстора заради издънката със срещата с братя Галеви. На тази прословута среща всъщност са се уточнявали прехвърляния на синтетична дрога и кокаин от Турция и към Турция, под патронажа на служби от МВР. Част от печалбите трябвало да бъдат предадени на централите на БСП, ДПС и НДСВ. По време на правителството на Симеон Сакскобургготски с тази дейност били натоварени финансовия министър Милен Велчев и министърът на транспорта Пламен Петров. Именно в изпълнение на задачата те се срещнали с Иван Тодоров Доктора и Петър Петров Амигоса на яхта в Монако. Посредник на мафиотската сгледа бил депутатът от Новото време Мирослав Севлиевски, ръководен от Спас Русев, агент на българските и съветските тайни служби, но най-предан на ГРУ (руското военно разузнаване). Предполага се също, че бившият член на ЦК на БКП и кандидат-член на Политбюро Стоян Марков Стенмарк, също е замесен в схемата. За работата си в Монако Севлиевски се облажил с 500 000 евро. Всичко това станало известно на Бойко Борисов, който тогава вдигна шум, но Симеон потули случая, като освободи Петров от поста, а с Милен Велчев бе разиграна сценка с подаване и неприемане на оставка."И: "Главният прокурор Борис Велчев бил сигнализиран, че цялото имущество на българските митници по случайност вече е застраховано в Лев инс. Същото се отнася и за имуществото на ДАНС. Велчев дори разпоредил проверка, но тя била моментално спряна от Алексей Петров, който се оплакал на Петко Сертов, а той от своя страна помолил Сергей Станишев да се намеси за спиране на ровенето."
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е какви медии, какво разледване на " Репортерите " и Миролюба Бенатова , като преди Бате Бойко , тя е била и любовница на Алексей Петров. Не може да си правила сви.... и да пишеш срещу приятеля си Алексей, нали някак си не е удобно...
116
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Може би проблема е в "Алексей Петров профилактира Тошо Тошев, В.Гочева, Силва Зурлева и др.медийни босове.Те бесни на ДАНС" Ами еврейската *** Тошо Тошев, изживяващ се като агент на ДС си е за профилактика. Това показва насоката на медийната атака и активните мероприятия, а тя е от политическата полиция на Живков, към хора, които им смущават живота на мафиотско битуване. В такава игра външен не може да е сигурен за какво става въпрос. От личен опит знам, обаче че Труд винаги е бил в услуга на бившите от ДС, от където се пръкна и Мулти, където пък е работил и пребития или неговия съдружник, не помня точно. За Мулти ЕС каза още преди години, че е мафия, после гръмнаха Илия Павлов и Мулти си смени името, но не и нрава.
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
OPASNITE и "Операцията" по пребиването на Стефанов е дело на ДАНС и е разпоредена лично от Алексей Петров заради изнесените факти, уличаващи Алексей Петров в изнудване и заплашване на митнически служители, по-специално началници на митнически пунктове, които са били принуждавани да отделят суми и да занижат контрола на трансграничния поток чрез поверените им структури. Това Алексей Петров е постигнал с помощта и съучастието на Румен Божинов, зам-началник на Агенция "Митници" , отговарящият за контрабандата във Варна Даниел ДЪНКАТА и с помощник съдружника му Марио Джуджето ( петрички митничар и политик БКП -Марио Минев Контрабандата, собственик на хотел Термал Варна , калните бани в Морската градина Варна и строящи със съдружника Дънката още 3 хотела на Златни пясъци , Кабакум ...)Шефа на ДАНС Петко Сертов е просто маша , и кукла на конци на мутрите, управляващи задкулисно нашата страна. Истинския шеф на ДАНС е Алексей Петров, нека ви напомня, че заради него си отиде цял министър , а Гл. Прокурор Никола Филчев беше на отчет и всяка сутрин си чакаше $$$ паричките-рекета в басеина Спартак докато си пиеха кафето с Алексей Петров.! Алексей Петров заплашва с ГЕЙ комромати Петко Сертов , Сергей Станишев и Гл.прокурор Борис Велчев.Такава е истината, читатели!
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пак да ви кажа - проблемът не е в трипера, четете колонката в дясно:"Кой управлява ДАНС" - http://opasninovini.wordpress.com/
113
0
 
1
 
! Отговори
Felix Edmondowich преди 15 години
74,пропуснал си да кои са оръдията на ДАНС и МВР или /меките китки/.Това са борците които непрекъснато генерират младо попълнение благодарение на спонсорството на мафиотите Ганчев и ....т.н.Вече 20 години тези селски *** вършат мръсната работа в още по мръсното МВР и сага ДАНС.Този спорт трябва да се забрани със закон.Хич не ни трябва спортната слава при положение че другата ни слава вече надмина всико допустимо.
112
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
мръсни овци като теб дадоха възможност на комунистите да ни мачкат 45 години, сега им дават възможност да ни лъжат и разиграват вече 19 години след "промените". гнус ме е, че съм от една националност с такива като теб.
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце & Co. , имайте наум, че Господ забавя, но не забравя!!
110
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
ЗА ОГНЯН :Говорим за ХОРАТА НА СТАНИШЕВ / той има АЛИБИ - няма го/= ОФИЦИАЛНАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ КОЯТО ХРАНИМ ОТ ДЖОБА СИ УЖ ДА НИ ПАЗИ ОТ САМИТЕ НАС СА СИ СВЪРШИЛИ ПЕРФЕКТНО РАБОТАТА! НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЕ СА ВИ ОСТАВИЛИ ЖИВ ,ЗА ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА СЛУШАТЕ ВЛАСТТА. АКО ИСКАТЕ ОБАДЕТЕ МИ СЕ НА emesbg***abv.bg да ВИ обясня АБВ то на погребването на живо на такива ревностни защитници на реда каквито са вашите нападатели. Фирма,,ЕМЕС " работи с гаранции. Произвежда както обикновени така и масови гробове според нуждите и желанията на клиента.Качество и Ефективност беше девиза издигнат от Първия Партиен и Държавен Ръководител другаря Тодор Живков по времето когато правех първите си крачки в тоя занаят Смъртта. Сега с Гордост мога да заявя като автора на романа за техническото решение на холокоста на Евреите в лагера Майданек - СМЪРТТА Е МОЯТ ЗАНАЯТ ! ПРОФЕСИОНАЛИСТ СЪМ !Затова живея спокойно и не се притеснявам от каквито и да са нито Видими / от плът и кръв / нито Невидими / Водещи психотронна война / смутители на реда в моя собствен живот.Горното има стойност на РЕКЛАМА!