Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 15 години
Ей, журналисти, още ли не сте на площада? Какви колеги сте? Какви "свободомислещи" индивиди сте? Каква гражданска позиция изявявате? Каква независимост празнувате? Къде ви е нонконформизмът? За какви европейци се смятате? За каква свобода се борите? Какви журналисте сте?
88
0
 
0
 
! Отговори
ДЖЕРДЖИНСКИ преди 15 години
РУСИЯ+БСП=БЪГАРИЯ :)Предлагам св. Александър Невски за покровител на руските спецслужби и БЪЛГАРИЯ !Съюзът на Православните граждани в Русия предложи на Федералната служба по безопасност (ФСБ) да направи свой покровител княз Александър Невски, а неговото послание "Който извади меч срещу нас, от меч ще загине " да стане девиз на всеки офицер от контраразузнаването, съобщи "Интерфакс".Според православните граждани, ако спецслужбите приемат Александър Невски за свой закрилник, може да бъде възстановен й паметникът на Феликс Дзержински на известния Лубянски площад. За духовен покровител на службите за външно разузнаване руските християни предлагат архиепископа на Шанхай и Сан Франциско Йоан Максимович.Идеята за възстановяване на паметника на Дзержински на Лубянка бе предложена неотдавна от депутата от проПутинската "Единна Русия" и бивш заместник главен прокурор Владимир Колесников
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИМА ГРУПА БИВШИ СПОРТИСТИ,ЕДИН БОКСЬОР С МНОГО КРИВ НОС,КОЙТО Е БИЛ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН , ИМА КАРАТИСТ,БОРЕЦ, ОБЩО СА 5-6 души, КОИТО СА ИЗВЕСТНИ В СРЕДИТЕ И ИЗПЬЛНЯВАТ ПОРЬЧКИ. НЕ РАБОТЯТ КЬМ НИКОЙ И СА САМОСТОЯТЕЛНИ...НА ПОВИКВАНЕ.ТАКА ЧЕ, ТОВА СА ХОРАТА СВЬРШИЛИ ТАЗИ РАБОТА. ТЬРСЕТЕ ГИ. И ГИ ПРИБЕРЕТЕ.ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА ГИ ПРИЮТИ.ТЕ СА ОБЩЕСТВЕННО ОПАСНИ. ТЕ СА ОТ 70 ДО 75 ТИ НАБОР.БРАВО,на това момче точно това са хората.И полицията си ги знае и си трае.До кога ще продължават да бият така наред.И е всеобща тайна за кого работят.
86
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
прочети 77, няма пак да го пиша.
85
0
 
0
 
! Отговори
Фрогнюз преди 15 години
"Именно трипера подлага на съмнение всичко друго, което е пак там. Пробвай да се срещнеш с президента, дори пробвай да направиш "здрасти" с него при някое негово непринудено посещение някъде. Няма да стане, а изведнъж НСО му води мадама с трипер и то на 15 години. Я се осъзнайте, нали преди да я заведат ще я оставят да отлежи в някоя от резиденциите, ще я изследват, че после ще му я пуснат, след това ще пийне кафенце и няма да помни последните шест месеца от живота си. Абе някои хора хабер си нямат..."Абе 63-ти, много филми си гледал. Да не би и Моника Люински да са и приложили същия сценарий, че на нашия "пурко" толкова конспиративно го измисли.А на номер 15 - знаеш ли защо ти е гот? - защото са ти го вкарали отзад, но халката ти е доста разширена за да се усетиш
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЧЕСТИТА 100 ГОДИШНИНА ИЗРОДСКА ДЪРЖАВО И ИЗРОДСКИ НАРОДЕ !
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ ЖУРНАЛИСТ В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ДА ЗАДАДЕ ВЪПРОС НА ПРЕЗИДЕНТА - БОЛЕДУВАЛ ЛИ Е ОТ ТРИПЕР. *** ВЪПРОС. ТОЗИ ВЪПРОС МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАДАДЕН И НАЧАЛНИКА НА ВОЕННО МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ. СТРАХЛИВЦИ. НЯМАМЕ ЖУРНАЛИСТИ А ДУПЕДАВЦИ И ***.
82
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Краката и ръцете счупени, бит с чукове, не знам дали си представяте що за жестокост е това!Милиони сме, които предполагам не искат да се случват такива неща, толкова ли тези групи не могат да бъдат намерени, арестувани, съдени, разстреляни при акция или каквото си искате
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИМА ГРУПА БИВШИ СПОРТИСТИ,ЕДИН БОКСЬОР С МНОГО КРИВ НОС,КОЙТО Е БИЛ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН , ИМА КАРАТИСТ,БОРЕЦ, ОБЩО СА 5-6 души, КОИТО СА ИЗВЕСТНИ В СРЕДИТЕ И ИЗПЬЛНЯВАТ ПОРЬЧКИ. НЕ РАБОТЯТ КЬМ НИКОЙ И СА САМОСТОЯТЕЛНИ...НА ПОВИКВАНЕ.ТАКА ЧЕ, ТОВА СА ХОРАТА СВЬРШИЛИ ТАЗИ РАБОТА. ТЬРСЕТЕ ГИ. И ГИ ПРИБЕРЕТЕ.ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА ГИ ПРИЮТИ.ТЕ СА ОБЩЕСТВЕННО ОПАСНИ. ТЕ СА ОТ 70 ДО 75 ТИ НАБОР.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Верно ли Първанов хванал трипер от 15-годишна от сайта писали и за това го пребили човека, баси номера.
79
0
 
0
 
! Отговори
будната съвест преди 15 години
България се путинизира, а народът блее...
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ае стига, стажантите в Белия дом на тест за трипер, айде сиа.Ясно е кой е шефа и как може да пренебрегне съветите на охраната си във всеки един случай.
77
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
А "приятелката" на Люински, която беше записвала разговорите с нея не беше ли от военното контраразузнаване. И как ставаш стажант в Белия Дом без проучване. И да е хванал трипер Клинтън? Просто това си беше замазване на страшната истина с пикантна истина, която за малко не доведе до импичмънт, а страшната истина беше, че Клинтън имаше интереси в хайтек компании, както Буш в енергийните, но Клинтън много се беше оплел в хайтек кражби от цял свят с помощта на ЦРУ, което доведе до срив на долара 1995, когато пак му извадиха мадама, през 1998-1999 Cisco от дребна компанийка стана компания с капитализация 600 млрд с използване на крадена технология за уплътняване и криптиране на данни. Не случайно имаше слухове, че след оттеглянето си Клинтън е имал предложение да стане съветник в Cisco. Така че не всичко е такова, каквото изглежда.
76
0
 
0
 
! Отговори
JoJo преди 15 години
Е това вече е подигравка, наглост,цинизъм,садизъм,пълно незачитане на норми и цености в едно уж демократично общество.Терористичен акт срещу свободата на словото и демокрацията.Но това е пълно отражение на даеиствителността в България и не знам до кога ще търпим власт която допуска такъв терор срещу гражданите си.Е,няма как и да е иначе при положение ,че мандатоносител на правителството е чисто турска терористична партия.За всичко сме си виновни ние!За тов нека сега ни ,колят,бият,трепят.Ние ще си търпим и ще чакаме следващите....
75
0
 
0
 
! Отговори
Солженицин преди 15 години
В каква държава само живеем,а ?! Tова е пълен абсурд ! Досега се пазехме само от мутрите и политиците, сега вече и от Полицията трябва да се пазим !И как един от основателите на СИК Алексей Петров, изведнъж е съветник по Националната Сигурност ?!? А уж сме европейска държава ! , че то излиза че сме под легална диктатура ! И ние заприличахме на Русия да си избиваме журналистите ...Георги Марков , Георги Стоев , "Опасните " - Огнян Стефанов ...Ало *EU > Help , SOS . Help SOS - BULGARIA TERROR
74
0
 
0
 
! Отговори
НСО преди 15 години
Дори и да е свързан със службите, Стефанов е част от IT общността. Единствената наказателна мярка на общността е прилагането на реципрочни действия срещу тези скопени грухтящи прасета, меките китки от хомодружинката на Миков, и разбира се чупене на сайтовете на полицейската мафия. Време е правителството спешно да прочисти МВР от ***. Министерството е пълно с ***, извратеняци, перверзници и всякакъв вид комплексари и неудачници, които не могат да се похвалят нито с интелект, нито с образование, нито с някакви знания или умения. Единственото им достойнство , с което парадираха, е това между краката им. Но вече както Европейският парламент, така и цяла Европа разбраха, че и там нямат нищо. Кореспонденти на скандални западни издания обикаляха нощните заведения на България и срещу солидни суми получаваха пикантни подробности за сексуалните похождения на хомодружинката, предвождана официално от М. Миков. Правителството се опитва да отклони вниманието от *** на полицейския генералитет към побои на журналисти, към каналите за проституция и публичните домове. Разбираемо е да са притеснени най-много тези мъжествени мачовци от системата на МВР, които направиха бърза кариера, благодарение на сексуслугите, извършвани от тях в йерархията. Един мачо например стана известен с това, че за старанията си в кръга на генерала, кръстник на БГ мафията, светкавично беше издигнат, а за труда си също получи генералска звезда, дори две. Проблемът е, че всички канали за проституция и трафик са организирани и ръководени от полицейската мафия в България. Каналите трябва да бъдат затворени. МВР се оправдява, че създава структури и канали за проституция, за да хваща трафика за оръжие и наркотици. Според него там където има канали за оръжие и наркотици има и проституция. МВР обаче не е разкрило нито каналите за оръжие, нито тези за наркотиците за последните 20 години. Защото каналите и структурите са собственост на извратения, обратен генералитет, който трупа от тях огромни печалби. Унищожаването на каналите е първа крачка към превръщането на меката китка МВР в желязната ръка на държавата. Побоите над журналисти показват безсилие.
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А Моника Люински на Клинтън дали я изследваха? Или той е по- зле пазен от нашия президент?
72
0
 
0
 
! Отговори
ПОЛИТКОВСКАЯ преди 15 години
В РУСИЯ ЗАСТРЕЛВАТ = ТУК УБИВАТ . КГБ-ГУРУ,ДС - ПАПАТА , ГЕОРГИ МАРКОВ , ПОЛИТКОВСКАЯ , ГАРИ КАСПАРОВ , " ОПАСНИТЕ "
71
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 15 години
kvo stava v tazi darjava be .............. shte se namerili niakoga niakoi vinoven
70
0
 
0
 
! Отговори
Tошо Тошев преди 15 години
Къде е " Етичният кодекс " , къде са журналистите да защитят своя колега - Няма Ги ! Защото всичките са купени, поръчкови журналисти , Къде е Тошо Тошев , Миролюба Бенатова и " Репортерите " , къде е Ани Заркова , къде е " будната " журналистическа съвест ? Разбрахте ли сега , че са поръчкови и само добре платени ПОРЪЧКОВИ журналисти , а свобода на словото в България няма , тука си бият и убиват както прави нашата учителка Мат Русия. Руските мутри и "строители" по морето , могат да пребият всеки който не харесва политиката на Путин и Гоце Първанов. Бой , тормоз и страх над народа ни , това е политиката на Правителството.