Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста

При друга операция "Каналджиите" арестуваха още петима
24 авг 2010 09:07,
111
Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста
Снимка: БГНЕС

Две паралелни полицейски операции са стартирали рано тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че едната акция е отново "Килърите", която е повторение на операцията, свързана с покушението над Юри Галев.

В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Отново са арестувани Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, който беше обвинен като поръчител на покушението на самоковския бизнесмен.

Двамата обаче бяха освободени от съда след задържането им поради липса на доказателства, което предизвика бурни реакции и коментари на премиера Бойко Борисов и на Цветан Цветанов.

Заедно с Васко Кеца и Туцо в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев.

42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен бе застрелян пред болницата в града на 3 юли 2009 г. Той бе прострелян близо до джипа си, марка "Инфинити".

В Силистра пък е извършена още една полицейска операция, при която е разбит канал за крадени коли. Петима души са задържани в операцията с кодове име "Каналджиите". 

Тарторът на групата е Иво-Заспалия от Силистра.

Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени.

Претърсени са няколко адреса. Установено е, че имот в едно силистренско село е оборудван като работилница, в която се манипулират рамата, пребоядисват се крадените автомобили.

На други адреси се е извършвала подготовката на фалшивите документи за предстоящата регистрация и продаването на колите.

Още по темата

Установени са няколко продавани луксозни автомобили марки BMW, Мерцедес, Фолксваген, Ауди.

Едни от последните регистрации са на Мазерати, регистрирано през юли тази година. Този автомобил е бил обявен за откраднат през май в Италия.

Открит е и автомобил Фиат пунто, отново откраднат в Италия. Той също е регистриран тук в България.

По време на разследването е установено, че тарторът Иво-Заспалия си е купил апартамент в Банско.

Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
dari преди 13 години
za da se namirat na rabota
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не са събрани доказателства, как да ги осъдят? Все едно аз да те закопчая, да те заведа в съда и да кажа "искам тоя да го осъдите и да лежи 20 години" ми няма как да стане...
23
0
 
4
 
! Отговори
machkai преди 13 години
Tcetco!
22
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 13 години
И утре родната ни комунистическа съдебна система ще каже: "Невинни са" и ще ги пуснат...Ако до тогава вече не са се разболели.
21
9
 
8
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
НАЛИ ГЕРБ И АТАКА УПРАВЛЯВАТ АРЕ СТИГА С ТОЗИ ЦИРК .АМИ ПРЕДИЗБОРНАТА ИМ ПЛАТФОРМА СПОМНЯШ ЛИ СИ КАКВА ИМ БЕШЕ .Я СЕ СТЕГНИ .ТОВА Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА БГ НА БГ НАРОДА СТИГА СА МРЪНКАЛИ
20
1
 
8
 
! Отговори
IND преди 13 години
Да полицията отново не се е справила. Иво-Заспалия докато спи е трябвало да викнат трима съдии за да видят с очите си престъплението, защото ако не стане така няма убедителни доказателства за извършването на престъпление.
19
9
 
8
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
баси ташака си правят тези управници с БГ народа .ТОВА АКО Е ПРЕДИЗБОРНО ПРЕЗИДЕНЦКО ПОСЛАНИЕ ЦВЕТАНОВ ЗАБРАВИ В ТОЗИ ФИЛМ НАРчЕН "ПРЕЗИДЕНТ НА БГ " няма да те допуснем да играеш ВИЕ ОБРАХТЕ ВСИЧКИ ОСКАРИ ,МЕЧКИ ,ПАЛМИ И Т.Н .БАСИ АРТИСТИТЕ СЕЛСКИ
18
11
 
15
 
! Отговори
аз преди 13 години
Само не мога да разбера защо всички оплюваме Б.Б. и Ц.Ц. Хората си вържат работата. Хващат престъпниците, водят ги до съда, оттам нататък те са си свършили работата . Оттук съдиите си поемат случая и ако не могат да си го решат значи при тях е вината . Съдебната власт е съвсем отделна власт.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Доган? Кога?!
16
5
 
5
 
! Отговори
младен преди 13 години
Иво-Заспалия сигурно е заспал и за това са го хванали, но въпреки че е бил заспал, най-вероятно на местопрестъплението, нашта полиция пак не е могла да събере убедителни доказателства
15
6
 
4
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Аз мислех,че само турските сериали били скучни.
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората са ги хванали с номерата на колите, с работилницата. Миналата седмица хванали амфетамини и комуняшките кратуни тук недоволстват - недоволстват станиошевчетата, защото хванатите бандити преди това им пълнеха партийната каса. Хайде сега пишетъе минуси, червени кратуни!
13
4
 
2
 
! Отговори
Апелат.съдия преди 13 години
Аааа, тоя път вдигаме тарифата за пускане двойно! Няма да се излагаме като кифладжии. Няма да теглят от банките вече само по 500000лв.
12
4
 
12
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
Божееее, тази съдебна система е за изхвърляне!!! Да се опитат да отгатнат другарите "магистрати", какво ще е първото ми желание ако хвана златнат рибка.
11
5
 
6
 
! Отговори
IND преди 13 години
"Защо ги хващат, като ще ги пуснат после?"За да могат пак да ги хванат и така...Нека да вършат някаква работа да ги мъчат и тормозят ежедневно а не като преди да си пият бирата с тях...
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ги хващат, като ще ги пуснат после?
9
6
 
14
 
! Отговори
анти гоце преди 13 години
Честните магистрати вече определят мизата за освобождаването им!
8
17
 
17
 
! Отговори
Статистик преди 13 години
Кеца, Туцо, Бомбата, Парцала, Трактора ... и т.н. Скоро ще имаме пълен списък на всички, които навремето са се ебавали с Тиквата.
7
2
 
10
 
! Отговори
МАКЕ преди 13 години
Вън *** от България
6
8
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Този филм вече сме го гледали, знаем как ще свърши.