Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар

Всички се надяват на бърз процес и справедливи присъди
Обновена: 30 ное 2010 15:13 | 30 ное 2010 10:10,
93
Жертвите на "Наглите" за преживения кошмар
Част от "Наглите" в съда. Снимка: БГНЕС

"Не сме си говорили с похитителите в съдебната зала. Няма и какво да си кажем".

Това заяви пред bTV Катрин Маркова, майка на отвлечения през 2008 г. Джорджио, по повод делото срещу групата на "Наглите".

"Когато отвлякоха сина ми, имах точно 1000 лв. в чантата, нищо повече. А те ми поискаха 2 млн. евро. След това същия човек се обаждал на мои близки да ги пита как съм, събирам ли пари и т.н.", спомня си Маркова.

Тя заяви, че сега е извела сина си извън България, защото не може да си позволи да отделя средства за охрана.

Още по темата
"Надявам се да има бърз процес и хората да си получат заслуженото. Но аз лично вчера не видях в техните очи разкаяние", заяви Красимир Цанев.

"По света такива процеси се приключват за няколко дни, у нас се говори, че ще продължи примерно пет години. Ако изтече срокът, в който могат да бъдат държани в ареста от прокуратурата, те ще бъдат освободени и може да започнат да отвличат отново", заяви на свой ред Киро Киров, който беше отвлечен пред дома си в началото на 2009 г.

Той разказа за преживяното в дните на похищението:

"В къщата бях вързан като куче. Тоалетната беше вътре в стаята. Получих много удари", спомня си той.

"За мен отвличането е по-тежко от убийство", каза още Киров и сподели, че първоначалната сума, поискана за освобождаването му, е била 5 млн. евро.

Красимир Цанев, баща на похитения през 2007 г. Илиян Цанев, заяви, че минути след отвличането той е разбрал, че в района на престъплението се е намирал Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца. Той бил видян на мястото на престъплението от съседи, които го познават.

В къщата бях вързан като куче. Получих много удари

"Намерихме телефоните му, започнахме да го търсим, но те бяха изключени. Първоначално поискаха 3 млн. евро откуп. Впоследствие платихме 100 000 евро", спомня си Цанев.

"На петата минута след отвличането съобщихме в полицията името на Любо Гребеца. Сега служителят от МВР, който се занимаваше със случая, доколкото знам, е уволнен, не знам по какви причини", каза още бащата на отвлечения Илиян.

На въпрос дали смята, че в случая има замесени и полицаи, той отговори:

"Не мога да твърдя, че полицията е замесена, но смятам, че не си свършиха работата. А защо не са я свършили, трябва да питате тях". Това беше първият подобен случай. След това се натрупаха и други вече имаха някаква практика. По-късно отново се върнаха към нашия казус и същото лице – Любо Гребеца, но вече по него работеше друг екип", припомни Цанев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: НаглитеКатрин Маркова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
1
 
! Отговори
валис преди 13 години
НАГЛИТЕ са такива като тези отвлечените,самозабравили се *** които мачкат всичко пред себе си. БЪЛГАРИЯ е пълна с такива-гаранция. трябват ни повече като тия МОМЧЕТА....да ги пускат да си ходят.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не мога да разбера кви са тея дела, ако са виновни по 30 години на глава и толкоз...и трябва да се направи нещо с тези медицински: гловоболие и безсъние то секи страда от това.. глупости един тон
85
1
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Тая Катрин да не си отваря устата-съпругът и Иво Марков,известен като Сиджима беше професионален рекетьор и крадец и гравитираше в СИК...Каквото повикало-такова се обадило!
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чак пък кошмар...
83
1
 
1
 
! Отговори
bobo преди 13 години
po NAGLI ot deputatite ni edva dali ima
82
3
 
1
 
! Отговори
DARITELI SA преди 13 години
Nali dadoha 150 000 evro chrez Angel Bonchev.
81
7
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ei sega (jertvite) na (naglite) svobodno 6te si kradat i 6te trupat pari na garba na naroda bez da gi e strax ot nikoi,
80
2
 
11
 
! Отговори
ПИФ преди 13 години
Трагично !!! На 16 12 2010г.ще пуснат и ИЛИЯН убиецът от СОЛО. имал обриви по кожата и сдрадал от бесъние.Отново се потвърждава максимата от комунизма.Не е важно КОЙ си а КОГО познаваш!!!!!!!!!!!!!!!!
79
5
 
6
 
! Отговори
tt преди 13 години
daite mi gi naglite.da gi naprawq na karwawica.4e nqmam meze za koleda.da gi sgotwq.i za ***.
78
14
 
17
 
! Отговори
Абе преди 13 години
Да наказваш Наглите е все едно да наказваш Пирани че са агресивни и имат остри зъби. Както пираните прочистват водите от *** така и наглите отвличат предимно разни боклучави богаташчета които не са по-стока от тях. Поблема на обществото е Гоце и голяма част от политическата *** която се изниза досега. На тях трябва да се търси сметката. Но никой не ги пипа. А се тиражира едно и също като счупен грамофон Наглите-Алексей Петров. Алексей Петров Наглите. Цирк.
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по 30 г им стигат без право на обжалване
76
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ НАГЛИТЕ ХХУБАВО ВЗЕМАХА ОТ ОЛИГАРСИТЕ ПАРИ,АМА АКО ГИ ДАРЯВАХА НА ДОМОВЕ И БЕДНИ ХОРА Е ТОГАВА НАИСТИНА ВСИЧКИЯ БЕДЕН БГ НАРОД ЩЕШЕ ДА Е С ТЯХ.
75
4
 
9
 
! Отговори
Иван и Драган преди 13 години
Тези ,които забогатяха сега плащат данъци от които се плащат пенсии и заплати на тлъстите държавни и общински чиновници .Киров плаща данъци , а не тези които го отвлякоха .При социализма имаше спокойствие само за мижитурките и тези които не смееха да си кажат мнението .Сегашният хаос се дължи на липсата на демократични навици и липса на гражданско общество - на изборите продават гласа си за две кебапчета ,а после плачат ,че били нагли политиците .Защо на изборите не избирате умни хора ???
74
3
 
3
 
! Отговори
za 73 преди 13 години
Защото те не са Киров, Бончев, Гугински и т.н.! Отговрът е прекалено ***!
73
3
 
20
 
! Отговори
йкл преди 13 години
Я се скрий бе/само *** може да те отвлече за 1000 лв.*** които обиват пенсионери за 5 лв???тях защо не ги съдите?
72
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лоши хора сте вие българите.Ако някой посегне на доматите ви в двора ще оревете света обаче ако се случи нещо на друг сте готови да изберете престъпниците за депутати.Добре,че природата си знае работата.Като изчезнете от лицето на земята,човечеството трябва да обяви световен ден за празнуване.
71
7
 
11
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Ааааа,не е верно,че се отвличат само богати хора!Имайте предвид,че при този скотски живот в *** и мутрите обедняват и си търсят и не дотам богати жертви!Днес и за 1000 лева могат да те отвлекат!Тия мутри са като едновремешните Коматевски убиици!Те не работят за себе си,а изпълняват поръчки!Когато тикнат в дранголника поръчителите толкова години,че да остареят там,тогава да ми говорят на мене че има свършена някаква работа.Щото тия поръчители са необикновените в случая!
70
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички отвлечени бяха престъпни новобогаташи, забогатели на гърба на народа...Престъпник изнудва друг престъпник...Това само в България го има! :-))
69
20
 
26
 
! Отговори
ББВ преди 13 години
ЗА МЕН ХОРА КОЙТО ВЗИМАХА ОТ МРЪСНИТЕ БАНДИТИ ,ТАКА НАРЕЧЕНИ "БИЗНЕСМЕНИ" СА ХУБАВИ ХОРА.ВСЕКИ КОЙТО Е ВЗЕЛ ОТ БАНДИТИТЕ БИЗНЕСМЕНИ Е ХУБАВ ЧОВЕК,НАРОДА ТРЯБВА ДА СЕ ЗЪСТЪПИ ЗА ХОРАТА КОИТО ОТВЛИЧАХА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЛЕД КАТО НЯМА СЪД И ПОЛИЦИЯ ХОРАТА ВЗЕХА ПРАВОСЪДИЕТО В СВОИ РЪЦЕ И СЕГА ГИ НАРИЧАТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,ТАКИВА ХОРА КОИТО ОТВИЧАТ ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА НАШИ СПАСИТЕЛИ.90% ОТ НАРОДА НЕ ГО Е СТРАХ ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ МУ ОТВЛЕЧЕ ДЕТЕТО ЗАЩОТО СА ТРУДЕЩИ И БЕДНИ ХОРА.
68
1
 
3
 
! Отговори
za 61 преди 13 години
Що бе в САЩ съдът от сенат ли е зависим:)) Или от президента:) Нали знаеш кой съд е зависимия:)))) Към него ли се стремиш:))