12 години затвор за пияна шофьорка, убила трима младежи

Присъдата е потвърдена и влиза в сила, съобщиха от съда
7 фев 2011 19:49,
70
12 години затвор за пияна шофьорка, убила трима младежи
Снимка: Булфото

Присъдата на Живка Боянова от Перник, която след употреба на алкохол, шофирайки с 2,4 промила в кръвта, уби трима младежи, е потвърдена от висшите съдебни инстанции и влиза в сила,  съобщиха от Пернишкия окръжен съд.

Боянова е осъдена на 12 години лишаване от свобода. Тя ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

На 18 юни 2007 г. на вътрешноградската магистрала в Перник шофираният от Боянова Фолксваген Голф прелита над мантинелата със скорост 120 км/ч. и отрязва купето на Мерцедес, в който пътуват млади хора. 

На място загиват капитанът на футболния отбор "Металург" Светослав Йонев и 19-годишните студентки София Русева и Александра Ненова.

Още по темата

По случайност в колата оцелява приятелят им Марио Милчев. Първоначално Боянова бе осъдена на 14 години лишаване от свобода.

При обжалване на наказанието пред Софийския апелативен съд делото бе върнато за ново разглеждане, защото на извършителката била отказана съкратена съдебна процедура.

При второто гледане на делото Живка Боянова получи 12-годишна ефективна присъда. Близките на загиналите не са предявили граждански искове към извършителката, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
22
 
! Отговори
аз преди 13 години
ГАЗОВАТА КАМЕРА ЗА ТАЯ
48
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Тази веднага да бъде поръчана на килър с нож от семействата на жестоко убитите младежи. Тъпата *** 12 години в общежитие... Значи аз мога да отида да я заколя и трябва да ми дадат към 2-3 години щото съм убил само един човек и на всичкото отгоре не съм бил пият и не съм карал със 120 при ограничение сигурно 60. Ало, съдиите - да ви направят децата на кайма пред очите и после убийците да ги осъдят условно дано !!!!
47
0
 
4
 
! Отговори
до хахо преди 13 години
Кажи го това на онази "никоя" за да не се потресава за в бъдеще толкова лесно.
46
0
 
27
 
! Отговори
хахо преди 13 години
А Павел Йотов от Враца, който затри 2 тийнейджъри пиян преди години, го осъдиха 3 години условно!! Обаче на него баща му беше шеф на следствието, а тъст му - на полицията
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколкото си спомням, тази убийца беше съдия, т.е. трябва да е познавала законите и съзнателно го е нарушила. И защо намаляват присъдата и??? Нима човешкия живот може да се изчисли на 4 години затвор в общежитие, отворен тип??? Законодателството ни е тотално сбъркано, доколкото знам в белите държави юристите получават двойно по-големи наказания за извършени престъпления от други престъпници. Но добре, че вече има осъден магистрат за убийство, мисля, че е първото.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да така е, внуците и децата са, но точно те никога неса били комунисти а просто са били кариеристи които са се подмазвали и лакействали, докато не им се удаде момент да направят преврата...За теози тип никога България не е била на първо място като интереси които да отстояват...
43
4
 
12
 
! Отговори
До комунист преди 13 години
Не съм толкова млад и съм живял и през комунизма.Сегашните са същите от тогава или техни внуци....Примери няма да ти давам,ти ще се сетиш ,защото списъка е много дълъг.А съм убеден,че разлика между комунист и социалист няма.Заблудил си се ти нещо или може би си някой бивш партиен функционер.
42
2
 
7
 
! Отговори
до никоя преди 13 години
Е ти пък много лесно се потресаваш. Ставийски като уби човек,карайки пиян получи ли 4 години затвор? Просто се замисли преди да се потресаваш.
41
3
 
13
 
! Отговори
живял в комунизма.. преди 13 години
39-ти, аз не съм Комуниста, но мога да ти кажа че си много заблуден ( както и повечето млади ) относно това, че сегашните комунисти са като онези преди 1989г. Тези сегашните са точно онези които направиха преврата и продадоха държавата. Те никога са нямали политически възгледи. Тяхната КуултУра е - измамата, кражбата, предателството...в името на личното обогатяване !Неслучайно, точно истинските комунисти, сега тънат в мизерия и забрава..
40
3
 
21
 
! Отговори
никоя преди 13 години
Разделете три човешки живота на 12 години и излиза че човешкият живот в тая скапана Дьржава и пет пари не струва а тая Шумахерка щте излезе дори и по рано потресена сьм !
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сметнете що за жена и парцалеса е тази, дето се напива като *** и после кара кола...Това е начин на живот на мнооого хора в тази тотално разрушена и изпростела държава. *** народ ей...
38
3
 
11
 
! Отговори
До комунист преди 13 години
Нали вашите съдии я съдят?Защо само 12 години са и дали?
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TVA SA PRASETA NA HRANILKA
36
9
 
18
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
По наше време тая щеше отдавна да е нахранила прасетата в Белене!!!Но на вас ,демократите явно ви харесва пиянките да ви избиват децата,нали?
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3ma ZA CIALA GODINA E BRAVO
34
6
 
12
 
! Отговори
Ved преди 13 години
Ibaaaaaasi mamata! 12 godini... podigravka sys semeistvata :(
33
5
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 13 години
ЕЙ, СКАПАНА ДЪРЖАВА СМЕ
32
8
 
6
 
! Отговори
ДО:Всички коментиращ преди 13 години
Не се изхвърляйте като *** на сняк, защото НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО МУ Е ПРИГОТВИЛА СЪДБАТА!!!!
31
5
 
3
 
! Отговори
боби преди 13 години
абе мухъл,кво се правиш на умен бе?за какъв строг режим мърмориш бе ***,тука има загубени 3 живота на млади хора,той ми дрънка за строг режим-***....
30
3
 
26
 
! Отговори
дунав преди 13 години
2,4 промила алкохол , 120 км/ч, УБИВА 3 /ТРИ/ МЛАДЕЖИ и какво осъждат я на 12 години,ами ако това бяха децата на главен прокурор,на гоциту или на някой от големите в държавата не ми се мисли... ИЗВОДЪТ Е ЕДИН НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ИМА САМО АДВОКАТИ ***,КОИТО СЕ ГАВРЯТ СЪС ВСИЧКИ И СЪС ВСИЧКО ???