12 години затвор за пияна шофьорка, убила трима младежи

Присъдата е потвърдена и влиза в сила, съобщиха от съда
7 фев 2011 19:49,
70
12 години затвор за пияна шофьорка, убила трима младежи
Снимка: Булфото

Присъдата на Живка Боянова от Перник, която след употреба на алкохол, шофирайки с 2,4 промила в кръвта, уби трима младежи, е потвърдена от висшите съдебни инстанции и влиза в сила,  съобщиха от Пернишкия окръжен съд.

Боянова е осъдена на 12 години лишаване от свобода. Тя ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

На 18 юни 2007 г. на вътрешноградската магистрала в Перник шофираният от Боянова Фолксваген Голф прелита над мантинелата със скорост 120 км/ч. и отрязва купето на Мерцедес, в който пътуват млади хора. 

На място загиват капитанът на футболния отбор "Металург" Светослав Йонев и 19-годишните студентки София Русева и Александра Ненова.

Още по темата

По случайност в колата оцелява приятелят им Марио Милчев. Първоначално Боянова бе осъдена на 14 години лишаване от свобода.

При обжалване на наказанието пред Софийския апелативен съд делото бе върнато за ново разглеждане, защото на извършителката била отказана съкратена съдебна процедура.

При второто гледане на делото Живка Боянова получи 12-годишна ефективна присъда. Близките на загиналите не са предявили граждански искове към извършителката, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
21
 
! Отговори
ined преди 13 години
12 години защото е с пернишки гоул, ако беше с хамър като Стависки щеше да е с условна.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
12 години са смешка за 3 погубени живота ... Да им тежи на съвестта на корумпираните съдии и прокурори.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отнемаш 3-и човешки живота , и лежиш 10г !? Може ли да застрелям лично 3-*** прадажници от парламена , и да ги излежа ? съглсен съм в името да на България
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека същия съдебен състав да преразгледа делото Стависки!
5
2
 
12
 
! Отговори
aaa преди 13 години
трябваше както на ставинки условна 1-2г.
4
2
 
14
 
! Отговори
Лелче преди 13 години
Като видях 12 години в първия момент си помислих че е някъде извън България...Браво!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малко е! Прекалено малко за 3 живота. Но като си спомним какво отсъди комунистическия съд по делото на Ставийски, пак е добре.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само?
1
2
 
19
 
! Отговори
преди 13 години
Хайде, да ви видим коментарите. Как наказват жената за неволна грешка, как поредната убийца ще си полежи и след 6-7 години ще я пуснат... същите глупости като винаги. И никой няма да каже, че българските шофьори са неразумни, че пътищата ни са писти за накои и че да караш пиян е ненормално, защото другите са ви виновни, а всички сте ангелчета!