МВР: Да не съчувстваме на похитителя!

Не се опияняваме от успеха в Сливен, рече Цветанов
Обновена: 28 мар 2011 10:16 | 28 мар 2011 10:16,
299
МВР: Да не съчувстваме на похитителя!
Цветанов нарочно пуснал информацията, че Стефан е наркоман. Снимка: БТА

Сформирана е група към МВР, която да анализира всичко по случая в Сливен от самото начало до края на операцията, заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Единственото, от което сме се водили, е да има благоприятна развръзка, да няма жертви и пострадали, посочи МВР шефът.

Той отбеляза, че очаква в съда да бъде отчетен фактът, че похитителят се е отнесъл добре и без агресия към взетите от него заложници.

„Ние не сме хора, които се опияняваме от добрия край, по който приключи този случай. Ние сме хора, които искаме да анализираме четири – пет дни и да седнем и да прецизираме стъпките, които сме предприели”, коментира Цветанов.

Според него всеки трябва да понесе отговорността за действията си.

„Въпросът не е дали съчувстваш или не, защото има човек, който лежи в болницата. В тази посока не бих искал да изпадаме в съчувствие, а да направим равносметка и приятелите му какво му помогнаха преди този случай“, добави Цветан Цветанов.

Министърът поясни, че информацията, че Стефан Стефанов е наркоман е изиграла роля той да се отключи и да разговаря.

Тогава се прецени, че това трябва да бъде пуснато, защото ние не знаехме кой е, обясни Цветанов.

След това представителите на МВР си поставили за цел да обрисуват нападателя като добър човек, за да продължат успешно преговорите с него.

Още по темата

Трябва да има една по-стройна организация за информираност и по този начин да се стремим да имаме диалог, както се стремяхме да го имаме с похитителя, защото и медиите могат да допринесат, но могат и да попречат, коментира още министърът.

По думите му повишаването на конвенционалната престъпност е предимно сред младите хора.

Той поясни, че грабежите в търговските вериги са извършвани от хора на възраст от 16 до 21 години. „Това е повишаване, което се чувства", каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
pysnete choveka na svoboda,vinata e vasha izmenicite na rodinata v parlamenta koga shte gi sadite vie ste za tam i vajeto ,amerikanski slugi podlogi lakei predateli dolni izmennici na rodinata otkadeto minete treva ne nikne paplach hodeshta po zemiata da ia marsite.
293
0
 
0
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
Никакво съчувствие ,а на дръвника , да знаят следващите изперкали психопати какво ги чака.
292
4
 
10
 
! Отговори
биби преди 13 години
Всички ще изперкаме.Може ли едни да взимат невероятно високи заплати други да взимат 200 лв.пенсия или 300лв.заплата.Когато човек няма какво да яде сигурно не разсьждава,Затова причината трябва да се тьрси не в този човек.
291
3
 
5
 
! Отговори
никра преди 13 години
Значи ако някой не си вземе книжката ,а и няма пари и аз в този момент съм в банката може да дойде да ме гръмне понеже е слабохарактерен и беден?пък ако гръмне сина ми познайте как ще му извадя червата лично на животното.то пък толкова лесно да може да ви настрои човек....овце ли сте да не мислите със собствените си глави,а всеки да може да ви насъсква,че и затова мекотело дето няма грам мозък и убива невинни хора ви е виновно правителството??ама смешни сте много....роднини и деца нямате ли бе??
290
2
 
5
 
! Отговори
lan преди 13 години
Хора, осъзнайте се! Какво съжаление? Следващият път, затова че не си вземе пак книжката може да ограби вашата къща и да стреля по ваш роднина! Трябва ли невинни хора да страдат понеже той имал "неуспех" ( и то какъв)! Когато започна драмата и се разбра, че е стрелял по бодигарда тогава кого съжалявахте? И после медиите ви промиха мозъците, описвайки го като най-добронамерения човек. После пак ще писнете, че престъпниците били на свобода и каква държава сме били!
289
2
 
7
 
! Отговори
milena преди 13 години
Толкова PR си направи бг милицията,стига вече,защо толкова време занимават цялата общественост с този случай,а не казват,че цяла България е в стачки....до кога ще слушаме колко са велики управляващите като разпънат на кръст това объркано момче,което не е откраднало нищо,а онези безнаказаните,на които цяла България знае имената,но са недосегаеми и за тях съд няма...какво да кажем за това...?
288
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ НА СНИМКАТА Е МНОГО МНОГО ***!!!!!!!!!!!
287
3
 
6
 
! Отговори
Каменната преди 13 години
Ще съчувстваме на похитителя и още как! Той е един от нас, отчаян от мизерията и безпаричието човек, на който му е писнало да бъде търпелив и да чака да изгрее слънцето, което обещавахте! Тук вече става въпрос за физическо оцеляване, ценностите са лукс, когато нямаш залък, с който да залъжеш глада! Пък вие си се бийте в гърдите с магистралите, който ще построите и с макроикономическите си показатели за икономическа стабилност и растеж от 0,2 %! Съпоставими сте само с Виденов!
286
6
 
1
 
! Отговори
сливен преди 13 години
До 273. Ако този ***, некадърник и хладнокръвен убиец мислеше като тебе просто щеше да отиде и да стреля в парламента, но той явно искаше лесни пари на всяка цена. Долен ***, дано изгние в затвора. там ще му вкарат акъл в главата, а и други неща
285
1
 
3
 
! Отговори
баш преди 13 години
престъпниците ни управляват в момента, останалите, вкл.и въпросния похитител са просто бледи сенки на фона на управниците... един краде, друг не спира да лъже, третия си пробутва фирмите, бе хвани единия, блъсни другия...няма един свястен за цяр
284
3
 
11
 
! Отговори
стефан преди 13 години
анархия му е майката,ако искаме да се оправят нещата те трябва да се скапят тотално преди това.за това юруш с колове,брадви и автомати по улиците...
283
1
 
6
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Не само за Цвъковите далаверки си мълчат ,ами и на Фидосковите.Преди дни излезе съобщение от НАП ,но незнайно защо ,,независимите ''медии го пропуснаха в което пише,че НАП е готова с данъчната проверка на Искра Фидосова, информацията е конфиденциална?
282
2
 
6
 
! Отговори
а какво преди 13 години
стана с проверката за имотите ? кой и за какво плаща на Цветанов консултантски ? и кой дава пари на тъстовете за да му ги подаряват ?похитителя ясен, използваха го малко да си поизмият физиономиите, ама си мълчат за далаверките си
281
1
 
7
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Цвъки вместо да ръсиш "умни" приказки, се замисли, че и ти си виновен за случилото се.Ако има човека 6 апартамента - дали ще тръгне да похищава банка?!?
280
3
 
0
 
! Отговори
ор преди 13 години
В един вестник, от 28.03 т.г. пише, че една майка е осъдила държавата ни, за убийството на сина й, от полицията, на 38300 евро обезщетение, от тях 10000 евро имуществени вреди, 25000 неимуществени и 3300 за разноски по делото. Може би заради това Стефан е жив.
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре че Ц.Ц. не беше тука по време на операцията в Сливен, кой знае какво щеше да стане. Полицията много мъдро постъпи. Трябва да се прави разлика между углавен престъпник и начинаещ.
278
8
 
9
 
! Отговори
гоце преди 13 години
До 273: читательо-*** това "горко момче" застреля човек който все още не се знае дали ще го бъде.Така че не вади на яве комунистическия си промит мозък моля те....***
277
0
 
5
 
! Отговори
вай вай вай преди 13 години
Започнах,нека продължа!Неудобните за "държавата"се оказаха пенсионерите и болните.Даже нарекох преди години баща си червен фашист защото беше партиен секретар на квартал на огромен град.Лека му пръст ,но луканов и БКП се оказаха по страшни и от фашистите!Цирка свърши господа другари,нека всеки си понесе поне заслуженото.Тези псевдо частници отчитащи се по явочните квартири на ДС вече са ясни.Сега ми хванете от трите най дългото!;):D кода е точен,но май не е удобем за някой?;)
276
6
 
4
 
! Отговори
Ishmael преди 13 години
Разбира се, би трябвало да съчувстваме на горкичките полицаи, дето им се развали рахата покрай заложническата "криза".
275
4
 
9
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
де да беше някой изпечен бандюга играта щеше да им разкаже на ченгетата и даже щеше да избяга,да не говорим колко кръвчица щеше да им пусне на онези намазани кукони