Момчета на 12 и 15 години откраднаха БМВ

Колата била с ключ на контакта, децата решили да се повозят
10 юли 2012 16:51,
45
Момчета на 12 и 15 години откраднаха БМВ
Момчетата са задържани. Снимка: архив Булфото

Две момчета на 12 и 15 години са задържани за кражба на автомобил БМВ 316 в Самоков, съобщиха от МВР.

Сигналът е подаден от собственичката на автомобила, която обяснила, че колата й е била открадната, докато била паркирана пред дома й. Автомобилът бил останал отключен и с ключ на контакта.

Малко по-късно БМВ-то било открито на на главния път Самоков-София. Колата била оставена вдясно от платното, без гориво, липси и повреди.

На около двеста метра от автомобила засекли двете момчета. По-рано децата минали покрай паркирания автомобил с колело и решили да се повозят. 15-годишният седнал зад волана, метнали вътре колелото и потеглили към столицата. Приключението им обаче не продължило дълго, защото скоро бензинът свършил. Момчетата зарязали колата и продължили пътя си към София с колелото.

15-годишният младеж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По-малкият е разпитан в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая, след което е предаден на родителите му. Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на районната прокуратура-Самоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
niki преди 11 години
abe za6to taq lelka ne si e slojila benzil
13
1
 
15
 
! Отговори
гурбетчия до 12 преди 11 години
Братовчед ти се е опитал само да подкара камиона на ЧИЧО СИ , едва ли е имал намерение да го краде ! Тук в този случай ситуацията е различна ! Колкото повече глезите децата и не ги наказвате ,толкова повече хора в Бг. ще се кефят и възхваляват крадци като този дето открадна 1,5 млн. !
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го бии бе?Фъндъкова ши ти сръпа ушите.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С други думи - НЕ СА откраднали колата, а само са я ползвали без разрешение. Държа да го уточня, защото утре, когато съдът го обяви, пак ще се появи Цветанов да разкава на юридически неграмотните, че съдът му е виновен за това, че и той не е чел Наказателния кодекс. Кражба е само ако са имали намерение да я присвоят (чл.194 НК), а ако разследващите не са в състояние да докажат, че са имали такова намерение, то нямаме кражба. А медиите са длъжни да не внушават обратното, ако са професионалисти де
10
12
 
4
 
! Отговори
мим преди 11 години
Хора не говорете глупости-това е детски хрумване.Преди години баща ми каташе камион и си идваше по обяд за храна.Един ден докато той обядваше,братовчед ми откраднал камиона и татко като видя че го няма пред нас откачи.Стадиона е до нас и видяхме че някой кара камиона и така.Не злобейте веднага,деца са.
9
2
 
5
 
! Отговори
sheriff преди 11 години
да не са перничани
8
14
 
15
 
! Отговори
brigante преди 11 години
...няк'ва *** *** дето две гаменчета й откраднали колата, подарена й от *** й...к'о да пра'иш:)
7
3
 
27
 
! Отговори
... преди 11 години
Друго си е да си паркираш колата пред вкъщи отключена с ключове на таблото...
6
2
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
do 6. Ada vijda6 imena?
5
4
 
23
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Сега на тези да не вземе някой да им удари шамар, че Фандъкова ще ревне. Да им запишат имената, по една тройка кебапчета с гарнитура от полицията и толкова. Вкъщи мама и тати да ги питат дали полицаите са се държали добре с тях, дали са им разказвали вицове и са ги почерпили по цигара... Ако не - да съдят управлението и това е.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4Те се надушват .. от една порода са :)
3
9
 
43
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Сега вече разбирам защо така сърдечно подкрепяхте оня дето открадна 1,5 млн. лв. ! Ами ,че повечето българи още от 12-15 годишни са престъпници ! И аз се чудех защо аджеба по форумите се кефеха толкова на този крадец ,та и герой го наричаха , а тя ква била работата ,всички от един дол дренки !
2
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахах браво! Голям майтап е било. Жалко само, че момчето е било на 15 не на 14 иначе дори нямаха да могат да го задържат дори.Пък и занаят вече усвояват ;)
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига бе