Ново обвинение срещу Огнян Донев и 500 000 лв. гаранция

Бизнесменът е обвинен за данъчно престъпление
Обновена: 21 юли 2012 07:01 | 20 юли 2012 21:55,
116
Ново обвинение срещу Огнян Донев и 500 000 лв. гаранция
Огнян Донев. Снимка: БТА

Прокуратурата е повдигнала ново обвинение на бизнесмена Огнян Донев за данъчно престъпление, съобщи пред журналисти говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Подробности не бяха уточнени, но е факт рекордна гаранция. Мярката за неотклонение на Донев е "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

Още по темата

Досега единствено на Гриша Ганчев бе наложена подобна парична гаранция, но тя впоследствие бе намалена на 300 000 лева.

Преди малко повече от месец Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

На бизнесмените, които издават всекидневниците "Труд” и "24 часа", беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева.

Срещу Павлов бяха повдигнати обвинения за документна измама, използване на фалшиви документи и пране на пари, а срещу Донев само за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Така като го гледам разследването, 100% има поръчка от конкуренти! Въпросът тук е, ако има поръчка, но има и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, наличието на ПОРЪЧКА заличава ли ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО? Аз бих казал, да дава Бог повече такива ПОРЪЧКИ, включително и срещу Цветан Василев, докато ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ПАСМИНА, буквално ОКРАЛА България последните 22 години, получи ОБВИНЕНИЯ(като Пъпката и Донев), а след това в съда(дано!) и ПРИСЪДИ! Но като гледам какви ги върши СГС(вчера), дано да не съм прав, но съм скептичен. Скептичен какво ще се случи в НЕЗАВИСИМИЯ БЪЛГАРСКИ СЪД, където, обикновено, най-накрая биват оправдавани(срещу процент от ОТКРАДНАТОТО, може би?:о)) КРАДЦИТЕ на съвременна България!
99
0
 
0
 
! Отговори
БАНДЕРАС преди 11 години
ПЕРФЕКТЕН МАНЬОВЪР И ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ДОКЛАДА НА ЕК И ВЗРИВА НА ЛЕТИЩЕТО. О.ДОНЕВ ИМ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО! СМЕШНИЦИ!!!
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ауууу, ще го нагънат, браво
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kav bisnesmen porednia selski targash ot chervenata nomenklatyra shto neshto okral ot darjavata ot balgarite edna ranica s trotil i v nailonovata torba tumbel ot la*na.
96
1
 
7
 
! Отговори
. преди 11 години
Какво е работил Огнян Донев преди 1989 година?Как става бизнесмен?
95
0
 
4
 
! Отговори
азз преди 11 години
в обедна почивка ли сте,на работен обяд ли...де изчезнахте бе?и ти бе българин!?
94
1
 
2
 
! Отговори
азз преди 11 години
никав бахур,хур...няма да яде!ще си плати колото,и на който трябва,,и ще го оставят намира!тва софарма,голем кокал!с много мясо по него!лошото че,ще го отнесат работниците!
93
0
 
5
 
! Отговори
азз до българин преди 11 години
така кажи че си на хранилка при него!сега разбирам защо го защитаваш!няма да е зле и теб да те разпита моссад!всичко ще си кажеш!:-)))))
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Донев, Донев ... не избяга навреме като Галевите. Сега ще видиш как се яде бахура.
91
1
 
11
 
! Отговори
Възмездие преди 11 години
Тоя трябва да бъде хвърлен от покрива на някоя от кулите му построени с погубените от алчността му животи на хиляди болни българи.
90
0
 
4
 
! Отговори
Към 101 преди 11 години
Изброените от теб заслужават наистина да им се разтвори по един чадър ... само,че вътрешно.
89
2
 
16
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
За първи път родни ОЛИГАРСИ са разследвани и им се повдигат обвинения! Донев, Пъпката, Ганчев... С рекордни гаранции! Дали пък защото за първи път над тях НЯМА ЧАДЪР ОТ ВЛАСТТА?
88
0
 
9
 
! Отговори
Гуньо-простия преди 11 години
ДО Българин,опитай се да разсмееш ,,неинформираните,,който чакат за лекарства в аптеките...
87
0
 
5
 
! Отговори
96-ти клоун преди 11 години
Единственото дружество в което клоун като теб може да е "акционер" е някоя специализирана болница за активно лечение на психични заболявания. Настоятелно те съветвам да прочетеш и вникнеш (ако можеш) в поуката от цитираната мисъл в предишния ми постинг.
86
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
95 - радвай се.Дано да го вкарат в затворът и благодарение на това да ти поевтинее токът, хранителните стоки и вместо аналгин на Софарма за левче, да си купуваш американски аналог за 15 стотинки, дано като опандизят лошият Донев, болниците да се превърнат в дворци, да не карат в тях осигурените да доплащат за лечението си, а лекарите да спрат да емигрират.Вярвай на ГРОБ-аджийският лов на вещици и на демагогските лъжи на борисов - то вярата крепи бедните духом....
85
2
 
7
 
! Отговори
От извора преди 11 години
Време е новите "брат'чеди" да заменят старите. Идват избори, някой трябва да плаща за следващия мандат. На днешните потърпевши или не им се плаща или не са преценили правилно обстановката. Идват новите спонсори - Цецо Василев и Киро Домусчиев. Номера е много стар и е известен като "Стани да седна!".
84
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
88 - хайде позволи ми, като акционер в Софарма Трейдинг, преглеждал внимателно финансовите им отчети, да съм ***-а-алко по-информиран от някакъв случаен анонимник като тебе.Софарма Трейдинг е най-големият доставчик на лекарства, вярно е, само че вторият има само към 2% по-малък пазарен дял, а третият играч изостава от първите два със скромните 5-6%. Така че всякакви приказки за "монопол" само биха разсмели човек, който наистина е информиран, а не се ръководи по лъжите на герберастите.
83
4
 
10
 
! Отговори
ваня преди 11 години
Много се радвам , че най - накрая дойде ред и на Донев да отговаря за престъпленията , които е извършил .
82
0
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 11 години
Ами такъв ни е "бизнес-елита", приятелю. Изводите можеш да си направиш сам.
81
3
 
4
 
! Отговори
банкер преди 11 години
Явно Тиквата играе с Цветан Василев. Всички държавни пари там. Купи Булгартабак. Купи БТК. Натиска другия "чист бизнесмен" Гриша Гаснчев. На тия двамата *** ваче им е скроил шапката