Мним адвокат измамил столичанка

Мъжът уж искал да купи апартамента й
Обновена: 2 авг 2012 20:57 | 2 авг 2012 20:55,
20
Мним адвокат измамил столичанка
300 лева била дневната лихва. Снимка: архив Булфото

Двама мъже, измамили 55-годишна жена, са били заловени от столичните криминалисти. В началото на юни дамата се оплакала в полицията, че е попаднала в престъпна схема на двама непознати.

Потърпевшата  разказала, че през 2011 година обявила за продажба в интернет апартамент в "Красна поляна".

Скоро след излизането на обявата по телефона й позвънил мъж, който се представил за адвокат и заявил, че се интересува от имота. вамата се срещнали и жената извадила копия на всички документи за жилището.

Мъжът се съгласил да купи апартамента, но имало неизчистени сметки за консумативи, които възлизали на 3000 лв.

Тъй като собственичката не разполагала със средства, купувачът й предложил да я срещне с негов приятел, който да й даде кредит срещу лихва от 300 лева. Договорът бил подписан и заверен от нотариус. Когато жената събрала сумата и поискала да върне парите, й било заявено, че лихвата за всеки ден е 300 лева.

Мъжът е завел дело срещу нея за 43 000 лева. Така на собственичката бил наложен запор както над семейния апартамент, така и над картата й, по която й превеждали заплатата. От банковата й сметка чрез частен съдебен изпълнител били изтеглени 13 500 лева.

В хода на разследването полицията стигнала до 47-годишен мъж, който се е представил за “адвокат“ и 28-годишен негов съучастник. Двамата са криминално проявени - “адвокатът“ е регистриран многократно за измами, а другият - за кражби и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

На 47-годишният мъж е наложена мярка "парична гаранция" от 5000 лева. Съучастникът му предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Съучастникът му предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем." = да се чете, че е изчезнал вдън земя.
17
0
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Българина го мързи да чете договорите, които подписва и затова плаща по 300 лв. лихва на ден.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това роми ли са или са българи?
15
0
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 11 години
Да заверява се *** и питай в накоя банка ...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 15-даже по-голяма ллихва-защото лихвата се капитализира, и има лихва върху лихвата.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Внимавайте когато вземате пари от частни лица, защото сега "адвокатът" е бил фалшив, но знам за случай с дадени пари пред двама свидетели истински адвокати и договорът е заверен при нотариус. Човекът, взел парите за закупуване на торове и хербициди, не обърнал внимание, че пише 1% лихва НА ДЕН. То ще рече 365% годишна лихва. Просто го измамили. И когато прибрал реколтата и заемодателят си поискал парите останал смаян - дължи повече отколкото е изкарал за цяла година труд.
12
0
 
6
 
! Отговори
osata преди 11 години
Когато се продава, а също и купува жилище, трябва да се проверява и гледа "с четири очи", за да няма измамени. В случая госпожата е постъпила повече от наивно, а сега може да се окаже вече късно... Какъв ще да е този кредит с лихва 300% и то за 3000 лв.? Щом има банкова сметка и там й се привежда заплатата, защо не е изтеглила кредит от банка? Би могло дължимата сума да се приспадне от продажната цена на жилището. Би могло...ама трябва да се мисли навреме, а измамниците ги е имало и ще ги има.
11
0
 
17
 
! Отговори
патка преди 11 години
ами *** си е, в договора за покупко продажба могат да се прехвурлят и партидите за ток, парно и вода, а тя просто да вземе с 3000 лева по млако за продажбата...или по какъвто и да е друг начин пак при покупко продажбата да се покрият тези задължения. какви заеми какви лихви? нещо много куца в тази история. а и като е подписвала договора за заем, защо не го е чела?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая женица що не се е допитала до истински адвокат като е видяла ,че лихвата е 300% на месец. Няма начин в съда да мине ако обжалва действията на съдия изпълнителя.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве договор за заем заверява ли се изобщо при нотариус?
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нотариуса сигурно не е чел договора- така ли, и внимателно го е обяснил- защо не е арестуван, с чия благословия се въртяло всичко така че закона да работи против измамения?!!!
7
1
 
35
 
! Отговори
нотариус преди 11 години
А тоя нотариус дето е заверил договора няма нищо общо с това нали. Въобще не се е усетил да попита жената преди да удари печата дали е на ясно, че лихвата е дневна. Или е пълен *** който подписва и подпечатва всяко парче хартия или е измамник като тези двамата.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не виждам какво могат да им направят на тези двамцата хубавци... ще ги пуснат по живо по здраво
5
8
 
9
 
! Отговори
По(О)бъркан преди 11 години
До 5Че то освен да се пише, бива и да се прочете, а и да се помисли! Къде ги видяхте спестени тези 13500 лв? Ясно си пише, че жената си получава заплатата по сметка. Обявата е от преди година. Оплакването е сега! Е ... стига съм обяснявал!На когото главата не е само място за шапка - ще разбере!
4
4
 
35
 
! Отговори
Д преди 11 години
Само не ми е ясно, след като е имала спестени 13 500, защо не си е покрила задълженията от 3 000 лв
3
3
 
11
 
! Отговори
SP преди 11 години
Като тръгнат да продават най-важното е да е без комисионна. Евтини на брашното и скъпи на триците!
2
0
 
20
 
! Отговори
спешно!!! преди 11 години
спешно откривайте Белене и Скравена,без да се интересувате от разни ЕВРО-,АМЕРИКАНО-,СВЕТОВНО-, И ДР.ОРГАНИЗАЦИИ.покажете че поне в едно мещо можем да вземе решение като независима държава /или въобще държава,каквато вече не сме/.
1
1
 
27
 
! Отговори
хванах гората преди 11 години
това е българия.