Полицията задържа 21 футболни хулигани, буйствали по мачове

Те ще бъдат дадени на съд, издирват се още 8
17 окт 2012 15:29, Красимир Ангелов
25
Полицията задържа 21 футболни хулигани, буйствали по мачове
Снимка: МВР

СДВР задържа 21 футболни фенове за хулигански прояви по време на осем мача в столицата, съобщиха от МВР.

Това стана след проведена специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи, която стартира днес.

С видеоматериали и свидетелски показания към този момент са установени общо 29 нарушители. От тях 21 са задържани и ще бъдат предадени на Софийски районен съд за налагане на съответните наказателни мерки.

Усилията са съсредоточени към задържането и на останалите разпознати хулигани от 8-те футболни срещи: ЦСКА -"Мура" (Словения), България - Италия, България - Армения, "Славия" -"Локомотив" (София), "Славия" - ЦСКА, ЦСКА - "Етър", "Левски" - "Литекс" и България - Дания.

Най-голям брой нарушители – цели 14, са установени по време и след мача между националните отбори на България и Италия, който се проведе на 7 септември тази година.

По време на срещата на Националния стадион ”Васил Левски” фенове на ”Левски” са провокирали и нападнали група фенове на „Берое” в сектор Б.

При последвалия масов бой са пострадали няколко старозагорски зрители, между които има и момичета.

Благодарение на своевременната реакция и адекватните действия на полицията, ситуацията бе овладяна и по-сериозните последици – предотвратени, отчитат от СДВР.

Останалата част от задържаните са участници в различни хулигански прояви - сбивания, възпламеняване и хвърляне на пиротехнически изделия, унищожаване и повреждане на имущество, преодоляване на заграждения, неизпълнение на разпореждане на длъжностни лица, запалване на огън на стадиона и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Простотия, ама въртите гюбеци всека седмица, нали бе, ентелегенти?! :)
22
0
 
4
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
Истина е , че само Простотията ходи по мачова... заради БГ Простотията дори спрях и по телевизията да ги гледам... Жалки *** и комплексари, като се види нивото на родния футбол е ясно и какви са им Феновете ха ха ха
21
3
 
0
 
! Отговори
opale преди 11 години
...докато тук е пълно с стратези и мързели, които си намират оправдание със слабия футбол. Още по-нелепи от тази категория двучасови телевизионни фенчета са тези, които ги било страх да ходят заради изстъпленията. Всеки, който е стъпвал по-честичко знае, че в България тези неща са рядкост и с малки мащаби за разлика от големите първенства, където обаче хитро има цензура при насилие, а не като тук за псувня или някое спречкване да пишат медиите за "кървави" мелета и военни обстановки.
20
3
 
0
 
! Отговори
opale преди 11 години
Имам пълно пренебрежение към хора, които не стъпват на български мач, щото бил много зле българския футбол и са фенове предимно и само на Манчестър и Барса. Сякаш в Западна Европа има 2-3 отбора и другите стадиони пустеят. Не, дори в долните дивизии на която и да е произволна държава посещаемостта е висока, защото има стадионна култура,традиции а на хората им е интересно да гледат отбора, който обичат и съответно-интересуват...
19
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 11 години
А най-големия хулиган, Боко Тиквата, кой ще го зарешети?
18
0
 
4
 
! Отговори
хасан преди 11 години
крайно време е да си шовинистите и от форумите.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
измета вътре в калуша да изгние, там им е мястото. Утайката на обществото е това
16
7
 
0
 
! Отговори
До другото ми аз преди 11 години
Мен лично роналдо и меси са ми точно ама точно на оная работа. Слабо ме интересуват техните постижения и клубове. Чудно мие само, Вие господата, които сте ходили едно време на мач защо тогава не сте били фенове на новите си отбори? Предполагам сте подкрепяли други? Де не би интернета и цифровата кабелна да са Ви открехнали леко? Много ми е било трудно да разбера психиката на хората, които се наслаждават на нещо гледано по телевизията. И за добро или лошо има хора, които са Ви наследили .
15
0
 
9
 
! Отговори
Аз, преди 11 години
моите уважения, ходил съм на мачове от 1987г. (бях на 6 годинки), интересен клубен футбол имаше в България пряко сили до сезон 2005/2006. Изгледал съм кариерите на такива футболисти, които ти не си и чувал. На стадиона винаги бяхме всички приятели, имаше майки, деца - ние сме тези, които обичахме. Вие обичате да се напиете, сбиете и потрошите собствения стадион. На бой скачате само 20 срещу един. Но какво ли ти обяснявам, за теб футболът започва от роналдо и меси, да не говоря за бг злетата
14
4
 
1
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Пич истински фенове, които гледат мачове по телевизията и не са си мръднали задниците за "любимите" им отбори са жалко подобие на фенове. Не случайно сте за пълен смях. Ние не сме фоневе защото някой е купил криестиано или меси ние сме фоневе защото обичаме. Но едва ли някой ден ще го разбереш. Набирай се на дистанционното и така .
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами едно голямо БРАВО на българската полиция за задържаните гамени!Дано все така да действат,гражданите на България подкрепят полицията!
12
2
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Какви футболни фенове те гонят бе, смеши? Задържали са някакви кежуъл *** и айде големия рев. Истинските фенове отдавна не гледат българските клубове, защото не предлагат никакъв футбол - затова по стадионите ходят само пияни комплексари, дето баща им ги е бил и се чудят на кой да си го изкарат - и на жени посягат даже! Много правилно действие на полицията, тия агитки създават по-големи проблеми и от ***...
11
3
 
2
 
! Отговори
чорбари лайнари преди 11 години
Ултра-прасето да спре да *** и да се успокои.
10
8
 
11
 
! Отговори
Ултра ЦСКА 1948 преди 11 години
.... Знам че за наркопласьорите,ММ бойците,биячите и бомбаджиите от "София ЗАПАДнал" правилата винаги са били "други" и над тях има ШИРОКОСПЕКТЪРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ-ИКОНОМИЧЕСКИ-МУТРЕНСКИ ЧАДЪР.... Но не прекалявате ли вече Господа Милиционери ?!?! Какво от това,че са от агитката на ведомственият ви клуб....?!?! В събота следобед сигурно ще го гледаме Гугутчето в сектор "Беее..." вместо където му е мястото а?!?! СМЕШНА ДЪРЖАВА... СМЕШНИ ОРГАНИ НА РЕДА... СМЕШНА СЪДЕБНА СИСТЕМА.... ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Починала е съпругата на човека,Бог да я прости!"Мария Николова е вторият загинал в следствие на катастрофата на 23-и септември, когато два автомобила изгоряха напълно, а четирима души бяха ранени. Причината за инцидента беше неправилно изпреварване от страна на другия автомобил, който беше управляван от шефа на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката."
8
4
 
11
 
! Отговори
Ултра ЦСКА 1948 преди 11 години
....ИМА ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА НА ШЕФЧЕТО НА ФЕН КЛУБА НА "ПОДУЕНЕ" ГОСПОДИН ГУГУТКАТА ЛИ Е... ВРАБЧЕТО ЛИ Е... ГЪЛЪБЧЕТО ЛИ... НЕЗНАМ! ВЧЕРА Е ПОЧИНАЛА И 54-ГОДИШНАТА МАРИЯ НИКОЛОВА,СЪПРУГА НА ЗАГИНАЛИЯТ НА МЯСТО МЪЖ В КАТАСТРОФАТА ПРИЧИНЕНА ОТ УПРАВЛЯВАНИЯ ТОЧНО ОТ ГОСПОДИН ГУГУТКАТА "МЕРЦЕДЕС" НА АВТОМАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" !!!!! ТАКА КАКТО ХВАЩАТЕ ФЕНОВЕ.... ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ГОСПОДА МИЛИЦИОНЕРИТЕ... КОГА ЩЕ "ХВАНЕТЕ" И УБИЕЦЪТ НА ИМЕ ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ ИЛИ ЗА НЕГО ПРАВИЛАТА КАКТО ВИНАГИ СА ДРУГИ ?!?!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ония футболни фенове,дето убиха човек на магистралата преди 20 дни и раниха тежко съпругата му?С този случай какво стана?Покри ли се?
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такава милиционерщина не е имало и по времето на Тодор Живков ! Живков не позволяваше такова нещо. Той дори беше забранил на милиционерите да влизат с фуражка в училищата и ВУЗ.Днес може да бъде арестуван всеки, навсякъде и по всяко време. И това се случва постоянно ! По улиците има моменти, в оито се виждат повече полицейски коли, отколкото цивилни.Извинете във военно положение ли живеем ?По времето на тоталитаризма човек можеше да отиде на мач и да се навика напсува на воля.Демокрация ли ?
5
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпроса е КОЙ ЩЕ ЗАДЪРЖИ ПОЛИЦИЯТА!!!Превърнали са се в типични гангстери, мутри! Това ако ви е полицията...!!?
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво... да ви е** майката,футболните фенове са най-голямото зло,та все с тях си измива ръцете скапаната ни полиция.Феновете са задържани,а най-големите престъпници са на свобода...