Две пенсионерки олекнаха с по 3 бона в Карнобат

Едната била обрана, а другата измамена по телефона
1 ное 2012 22:18,
28
Две пенсионерки олекнаха с по 3 бона в Карнобат
Снимка: Dnes.bg

Две възрастни жени „изгоряха“ с по 3 000 лева в Карнобат, съобщиха от бургаската полиция.

Първата потърпевша е 78-годишна карнобатлийка, която се оплакала, че в дома й дошъл непознат мъж и се представил за служител на "Пенсионното".

Непознатият й поискал лични данни, които да попълнел за увеличаване на пенсията, като жената го поканила в дома си.

Докато мъжът попълвал данните й, в двора на карнобатлийката дошла непозната жена, представила се за нова съседка, която поискала да й се даде назаем по-голяма тенджера.

Докато двете жени общували, от къщата излязъл мъжът и заявил, че ще дойде по-късно през деня, за да довършат документите.

Прибирайки се в дома си, пенсионерката установила липсата на сумата от 3 120 лева.

Друга 78-годишна карнобатлийка пък станала жертва на телефонна измама по механизма "операция на близък, за която са необходими златни пирони".

Тя предала сумата от 3 000 лева на непознат мъж, представил се за помощник на "д-р Кръстев от Ортопедичното отделение на бургаска болница".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Карнобатизмами3000 лева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
EFEKT преди 11 години
PENSIONERI A NAPRAVO MI SE DOSMIVA TOVA SA IZMAMNI4KI NARKO DILARI STARI I MIRIZLIVI KISNALI PRODAVAT HA6I6 DJOINT I KAKVO LI NE O6TE DRUGI PRESTAPNI TOVARI TOVA SA UBIICI A NE SA PENSIONERI .BRAO NA TARIKATITE DETO SAM IM VZELI PARITE BRAVO BRAVO BRAVO TAKA IM SE PADA.TES PARI SA BILI PROKALNATI 100 % ZA TOVA SA IM GI OTKRADNALI HEHEHEHEHEHEHEHEHE
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от ол*гофрени на които им е чудно как пенсионерите имали закътан някой лев. Тези хора са работили цял живот и е нормално да имат нещичко, по-ненормално е тези 20-30 г. които карат супер скъпи коли и всяка вечер пръскат маса пари по чалгарниците.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хораааа..., помагайте на старите хора всеки ден. Говорете им за тези неща и им обяснявайте за да не ги обират. Държавата спи и ние трябва сами да си помагаме.
16
0
 
1
 
! Отговори
До 13-ти преди 11 години
И ти не си прав/аВсички пенсионери си копуват лекарства, които в повечето случаи са доста скъпи.
15
3
 
5
 
! Отговори
did преди 11 години
СПРЕТЕ ИМ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ
14
0
 
7
 
! Отговори
Meh преди 11 години
До АнонименАко три хиляди са много пари, тo положението е много тежко...
13
1
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
От все сърце ти пожелавам някога да си спомниш тези си думи, докато мреш като куче болен и самотен............
12
12
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Червената мафия кара пенсионерите да стачкуват, но те са си виновни, защото слушат тези манипулатори. Няма пенсионер умрял от глад. Гладни сме..е..е Жадни сме..е..е Оставка..а..а Сега БСП-ДС готвели сачка против всичко . Това значи ли, че е и против БСП.
11
4
 
18
 
! Отговори
До 2-ри,4-ти и 7-ми преди 11 години
Ами пенсионерите не излизат по кафенета,барове и дискотеки като вас,пенсионерите не си купуват всеки месец нови дрешки,по голяма част от тях не карат коли и по тази причина не дават пари за бензин,един пенсионер може всеки ден да кара на кисело мляко и хляб, и точно по тази причина имат толкова пари,като получат пенсиите си,дават само за храна,ток и вода,останалата част от пенсията си я скътават,и така всеки месец и те парите се трупат,а вие можете ли така да живеете!
10
2
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 7 (american boy)Ами то си има много просто обяснение. Една от основните причини според мен (може би не единствената) е факта, че едва ли не всеки втори пенсионер си има деца и внуци в чужбина. Дето работят при "мръсните капиталисти" и трупат пачки пари за разлика от нас. И си ги пращат естествено на мама, тати, баба и дядо в България.България - държавата на пенсионерите!
9
4
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ееегати богатите пенсионерки!!!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На повечето хора това са им спестяванията за цял живот. Но и тия бандити проучват предварително кои хора са по-добре материално. Не от пенсиите, а от по-заможни деца и внуци.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може би трябва да се проведе една масирана акция по телевизии, радиа, кабеларки и т.н. с цел да бъдат предупреждавани хората да не се лъжат по този начин. А за хилядарките в домовете на бедните пенсионери въобще не ща да коментирам.
6
7
 
13
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Едно не ми става ясно, откъде тези пенсионери имат хиляди левове в кеш по домовете си? Пенсиите са по около 200 лева, това са някакви несъразмерни суми според мене. Вие как мислите?
5
4
 
13
 
! Отговори
коко преди 11 години
За тия баби банки няма ли? Докога ще държат хилядарки в бурканите между захарта и леблебията?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свещи да си купят обирджиите.
3
8
 
21
 
! Отговори
eeee преди 11 години
Само ревът ниски им били пенсиите а дават на сулио пулио хилядарки
2
2
 
16
 
! Отговори
Господ дава и взима преди 11 години
Сега тия двете хухавели наистина са социално слаби.
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Край нямат тези измами, когато се обадиха на Калин Георгиев ги хванаха за минути, но когато е за пенсионери не се получава!Все си мисля че без чадър няма как да са толкова нагли?