2 бона и златни накити прибраха ало измамници в Кърджали

През последните седмици градът е обект на засилени телефонни атаки
28 мар 2013 12:48,
8
2 бона и златни накити прибраха ало измамници в Кърджали
Снимка: Reuters, архив

2000 лв. и златни накити са предали вчера на телефонни измамници две жени от Кърджали, съобщават от полицията в града.

Около 21.30 часа на домашния телефон на 55-годишна госпожа се обадил непознат и съобщил, че синът й е предизвикал катастрофа, в която има пострадал. Мъжът поискал 10 000 лв., за да бъде отърван от арест шофьорът.

Поради липса на пари жената предала до входа на блока 6 златни пръстени, 2 златни синджирчета и 2 чифта златни обеци. В 23.45 часа по същия сценарий измамниците прибрали 2000 лв. от 67-годишна кърджалийка.

Полицията призовава за пореден път гражданите, които получат “новини” за произшествия със свои близки или предложения за сделки по телефона, да не влизат в никакви договорки, да не предават бижута и пари, защото това са схеми за измама.

През последните 3 седмици Кърджали е обект на засилени атаки от телефонните измамници и независимо от постоянните предупреждения на полицията за схемите за измама няколко граждани изгоряха с пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Кърджалиало измамници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ги знаеше, Цветанов и цялото ръководство на МВР, но защо не ги наказаха и прибраха на топло...
3
1
 
5
 
! Отговори
ххахаха преди 11 години
Хххахахах абе Баба ми има гсм-даже,ами толкова ли ги е свид да звънат един телефон на близките си и да питата как са,ще струва 25ст,вместо да дават на непознати всичко кот имат,е.аси корумпираните хора,толкова са алчни,че дават всичко изпод юргана,и после реват...Аз все си мисля че можеш да се обадиш и да питаш роднината си как е,направил ли е катастрофа,след това ще се обадя на ченгетата,и ще извикам наглия измамник да му дам плячката,и от храстите ще има полиция не мърдай,аман от измамници...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали щеше да наказват и тия, дето дават рушвети, не само взимащите2 СЕГА ДА ГИ ГЛОБЯТ И ТЯХ, защото ако беше наистина, сега някой престъпник щеше да бъде освободен, а длъжностно лице щеше да гушне рушвет!
1
2
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Браво. Само така с корумпиращите гадове.