МВР за сблъсъците в Пловдив: Не на етническата омраза!

Светлозар Лазаров за расистките призиви на протеста
Обновена: 17 фев 2014 09:20 | 17 фев 2014 09:20,
136
МВР за сблъсъците в Пловдив: Не на етническата омраза!
Снимка: архив, Булфото

МВР няма да толерира ксенофобските прояви и расистките призиви, категоричен бе пред ТВ7 главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров, който коментира петъчната ескалация на напрежението в Пловдив, когато протестиращи изпочупиха прозорците на Джумая джамия. Стигна се и до сблъсъци с органите на реда, а няколко души пострадаха.

"Пред Джумая джамия служителите на реда бяха обстрелвани с ракети, бомбички, бяха хвърляни факли и на този етап говорим за нарушаване на обществения ред. Гвоздеят обаче бяха ксенофобските прояви и расистките призиви. Има нещо, което се случва в момента и ние го пускаме да се приплъзва под повърхността – опитите за нарушаване на баланса на етническия модел, което е заплаха за националната сигурност", допълни той.

Още по темата
По думите му вече има образувано досъдебно производство за проповядване на етническа омраза.

"Съветвам ви да наблюдавате кои лица ще бъдат поканени да бъдат разпитани и се надявам това да стане публично", каза още главсекът на МВР.

"Аз съм един от малкото хора, които наистина през последните 8 месеца стоят зад това – хората, гражданското общество да има право, да има възможност да изрази своите позиции, но само когато е в рамките на закона. Не съм аз човекът, който ще казва кой за какво може да бъде разследван, но се надявам да се потърси отговорност за това, което се случи", каза Лазаров.

По думите му Община Пловдив е била предупредена от МВР, че се очаква ескалация на напрежението на протеста пред Съдебната палата, но оттам разрешили той да се проведе.

Светлозар Лазаров разкритикува позицията на общината и даде за пример Луковмарш в София, където е имало предварителна информация, че се очаква ескалация на напрежението и лица, които са участвали на демонстрацията в Пловдив, ще се опитат да направят същото и в столицата. Кметът Йорданка Фандъкова е била уведомена и го е забранила.

"Това беше коренно различна позиция, подчерта главният секретар и изрази надежда, че ще бъде потърсена отговорност на съответните административни лица за това, което се случи в града под тепетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само задължителния вот ще спре ДПС от власта,даже може и да невлязат,ДСП най много се страхува от задължителния вот а Сидеров него прие....
37
3
 
11
 
! Отговори
мравка преди 10 години
ТИ Г.ЛАЗАРОВ ВЪРВИ НА МАИНАТА СИ.СТРУВА МИ СЕ ЧЕ СИ КИРЯК СТЕВЧОВ.МЮФТИИСТВОТО И ВЪРХУШКАТА НА НЕЗАКОННАТА Д.П.С. ПРОВОКИРАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.ЗА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА НИКОИ НЯМА ДА ВИ ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ ЗАЩОТО СТЕ НИКОИ.МЮФТИИСТВОТО И *** ОТ Д.П.С. ДА СИ НАЛЯГАТ ПАРЦАЛИТЕ ДА НЯМА НОВ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.НАШАТА ТОЛЕРАНТНОСТ НЕ Е БЕЗГРАНИЧНА.ДА НЕ СТАНЕ ДА СЪБОРИМ ВСИЧКИ ДЖАМИИ И ДА НАРИРИМ МЮФТИИСТВО И ВЪРХУШКАТА НА Д.П.С. В РОДИНАТА ИМ ТУРЦИЯ.
36
2
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Лазаров,това ще се случва и в други български градове,в които се прави опит да се посегне на българщината.Кое ви плаши толкова,нали защитавате държавата и гражданите и,или кого ?Началото е посято със създаването на ЕТНИЧЕСКА партия ДПС и до тук няма политик в България с яко дупе да я забрани,позовавайки се на Конституцията.Чл.11(4)Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт"
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комунистическо продажно *** , и майка си ще продадете , само да угодите на дпс
34
4
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
Господа полицаи ви защитавате турски терористи действащи на територията на република България.Част от тях са в парламента.Вие сте българи така,че защитете сънародниците си.За една заплатка ще обречете родината си на робство.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия неразбраха ли че ДПС създава етническа умраза,кой ще тропне по масата и ще забрани тази ислямистка партия?
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яничари ходят, мамоЯничари ходят, мамо, от село на село. Мъжки рожби вземат, мамо, яничари правят /2 Взели, кого взели, мамо, взели и Стоила. А Стоил си беше, мамо, едничък на майка /2 Плакала е много годин'Стоилова майка...Все за Стоил тя си мисли,дребни сълзи рони /2Плакала е много годин' -три пъти по седем. Коси вече побелели, очите й изтекли /2Изпълнява Иван Пановски:
31
3
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Лазаров запита ли се защо има етническа омраза ? *** и крими контигента им са като разпасан башибузук ограбвайки живота ни ,защото са безнаказани.В миналото един пъдар и един жандар са стигали за цяло село, а сега полицията пази тези в парламента от,, народната любов,,.Каквото повикало ,това дошло е случаят в Пловдив .
30
3
 
17
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Така... Докато продажните политици и съдии раздават Родината, обикновеният българин трябва да си мълчи и да си трае, за да не предизвиква етническа омраза... Господа управляващи, бивши и настоящи, от години посягате на хляба ни, изпратихте децата ни по чужбина да търсят едно по- достойно съществуване... А сега посягате на националната ни гордост- само тя ни е останала, така че внимавайте- тук ледът е твърде крехък , а последиците- непредсказуеми!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров, заслужаваш да водиш гей парада! И без това тичаш в бързата лява лента!
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров и теб ли те таковат турците , та ги защитаваш
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За МВР и цялата пасмина в парламента много по важно е да пазят ,,европейските ценности,, вместо българските.Европейските ценности замениха социалистическия интернационализъм от времето на социализма.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров си е типична комунистическа ***.а , защо не си така стриктен спрямо *** бе *** , когато *** в виентамските общежития бяха изпочупили прозорци на хората , заради пребит от българите *** , тогава стана пред камерите , и после всички бяха с неизвестен извършите , *** мръсни комунистически .
25
2
 
25
 
! Отговори
точно вие сте виновн преди 10 години
Точно МВР и ДАНС създава междуетническо напрежение, ако МВР беше се справило с лавинообразната *** престъпност по селата, ако ДАНС се заинтересува от анти-българската и про-турската дейност на ДПС, ако елита на тази т.нар. партия е в затвора, нямаше да има никакво напрежение........
24
2
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Продължение"Незнайно как в началото на този век апетитният имот се оказва собственост на скандалното дружество Софийски имоти, което в края на 2001 г. го продава на Главното Мюфтийство за 544 920 лв., показа проверка в имотния регистър."Министерството на образованието трябва да каже как така къщата на Станишеви се е озовала изведнъж в Софийски имоти. Кой е взел решение да я продаде, като наруши дарствения акт, който е неприкосновен, защото е договор между дарителя и Българската държава? "
23
2
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Ако *** турция ни превземе ще ти се наложи да бачкаш *** щото тия помощи няма да ти дадът
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров си е *** , подиграват се с българите , а той ми говори за етническа омраза , *** , за национална гордост и национално самочувствие чувал ли е , или в полицейската школа за такива работи не се учи , БСП , само се навежда да ги такова дпс , защо не се опита мюфтийството при Бойко Борисов да кандидатства за имотите , а като дойдоха *** от БСП , тогава кандидатстват за имоти , придобити чрез кръвта на българите , че то и тогава са построени от българите , чрез тяхните данъци
21
5
 
15
 
! Отговори
брей уплаши ме преди 10 години
За 15 минути Турция не е ришила и не е направила бившия си санджак България в настояща територия на Турция. Много внимавайте с приказките си *** селяни! Спомнете си Кипър. Никой нищо не можа да каже на Турция. 15 минути, само 15 минути. Ердоан само чака сигнал..........................................Турция няма приятели..Всичките й съседи я мразят, тъй че гледай твоята любима Турция да не гризне дървото, че ако се дигне Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Армения в помощ на българите, че го
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как можа за 24 години да не се появи нито един истински българин който да поведе тоя народ напред.България е обречена с тия продажници и положението ще става все по зле.
19
2
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Продължение"Дарението е прието със Закон от Народното събрание на 18 февруари 1931, обнародван с указ номер 38 на Цар Борис III в брой 282 на Държавен вестник на 20 март 1931 г. показва справка в архивите. Лично Цар Борис награждава Димитър Станишев с орден Българска признателност за човеколюбие, III степен. Предприемачът умира на 26 септември 1936 година и е погребан с почести от македонската емиграция."