Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец

Починалият им направил забележка заради обидни подмятания към жени
655
Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още по темата: Правецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
правчанин преди 9 години
Правец - феодален град, без законност! Тук Клюновете са полиция, прокуратура, съд, кметство, водоснабдяването и газоснабдяването!Какво можете да очаквате!ПравчанЕ ги е страх да си кажат името, пък камо ли да застанат с него срещу престъпността!
159
0
 
1
 
! Отговори
ico kanadeca преди 9 години
Dobre razbrah bg gragdanite sa gotovi tihom malkom da se pochva.Partizan za boi se stiaga,
158
1
 
11
 
! Отговори
калин преди 9 години
До анонимен Ние българите се държим като страхливци.Не трябва да чакаме властта да ни защитава.Всички знаем на какво дередже е нашата правосъдна система,за това хора вземете правосъдието в ръцете си.Не оставай.те ненаказана тази воняща нечовешка *** След подобно деяния просто избиваите тези ***,не ги оставяити на правосъдието то ще се отнесе снизходително към тях
157
0
 
23
 
! Отговори
bor преди 9 години
днес.бг човека не е починал, бил е убит.
156
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам за праводъдиетоСега щи ги оправдаятАко не от София,от Страсбург
155
0
 
45
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
НАГЛОСТТА идва от БЕЗНАКАЗАНОСТТА. ХА СЕГА някой от Управниците, Политиците и Всичките НПОта ме убеди, че БЪЛГАРИТЕ не са ТОЛЕРАНТНИ, че в БЪЛГАРИЯ има обективни, безпристрастни и НЕподкупни Съд, Прокуратура и Следствие. Самото съществуване и поведение на РОМИТЕ е НАГЛОСТ пред Нас, пред Нашите Деца и пред ДЪРЖАВАТА, която с поведението си допуска НАГЛОСТТА, та въпросът е: Кога тази НАГЛОСТ ще получи НАКАЗАНИЕ? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ?
154
0
 
29
 
! Отговори
V преди 9 години
Да излязат от ДПС с декларация за спазване на етнеската толерантноаст И мир на протест,но няма защо! Защото няма нужда да обединяват Българите срещу малцинственатя престъпност.За тях е нужно да обединят малцинството срещу Бъгарите! Затова Българи тъсете обединението в Правец и където и да е ,ние сме едно племе!
153
0
 
1
 
! Отговори
V преди 9 години
До 182 Благодаря !
152
1
 
24
 
! Отговори
акуд преди 9 години
дпс ще коментира ли поредния инцидент от това малцинство. тези тенденциозни престъпления срещо Българите определено са терорестичен акт,.......
151
0
 
23
 
! Отговори
V преди 9 години
Усещам как Българите в Правец са се убединили срещу безчинствата и тормоза ,а БГ.медийте се опитват да го скрият! Срам! Срам! Срам!
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са виновни тъпите и нагли, че правят каквото си искат. Цялата вина е на политиците ,които изтъргуваха българите и България- пълен джоб и слугуване на чуждите интереси срещу *** ,мизерия и умиране на нацията.А хора които продават род и родина се знае какво заслужават!
149
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смъртна присъда, разрушаване на къщата на майка му и баща му, лишаване от детски добавки за цялата рода, безплатно образование, безплатни дърва и какво ли още не. Само при такива мерки,те и техните родители ще се замислят как да се държат в общество, което от векове ги храни.
148
0
 
42
 
! Отговори
ужасена преди 9 години
Това не са хора (БХК?).смъртни присъди, за убийства трябва отговор.Тези лежат по фургоните,хранейки се с откраднати и продавани от градините на хората продукти.Кметът се е опаковал с камери, ама той ги доведе за гласуването.Пак идват избори, сега ще доведе други.Дават им помощи. Те са вечно с напитки в ръцете,друсат кючеци по площада и стават все повече и повече.
147
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пребиха и убиха българин, понеже е бил съвестен гражданин...Коментарите са безсмислени.
146
1
 
62
 
! Отговори
Едно ченге преди 9 години
Лека му пръст на човека, постъпил е като мъж, убили са го като куче. Тази страна ще се оправи само ако се разширят пределите на неизбежната отбрана (чл.12 от НК) и едновременно с това се либерализира правото за притежание и носене на оръжие. Нападнат ли те с юмруци, стреляй. Който иска да се бие, има спортни зали, казвам го като човек който знае за какво става дума. От десет убийства, девет са като това, група *** размазват от бой беззащитен човек, оставен от собствената си държава за курбан.
145
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
/Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец/ това заглавие ми изглежда като някаква весела новина все едно младежи са поздравили жени за 8 март
144
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 165А защо ние да бягаме? Не бягам аз от родината си! Колкото и да се опитват да ме изгонят, тук са корените ми...Трябва да изгоним продажните политици и крадливите и това е!
143
3
 
73
 
! Отговори
Васил Левски преди 9 години
Наказанието е едно "... смърт, смърт и пак смърт".
142
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 166Похарчени са стотици милиони левове за интегриране на ромите ама друг път,колкото получиха пари бежанците толкова получават и ромите. Европейския съюз отпуска някакви средства обаче те не се харчат по предназначение това е истината.. Проблема с ромите е мн голям проблем ако не се вземат незабавни мерки да се асимилират последствията в бъдеще ще бъдат катастрофални.
141
2
 
31
 
! Отговори
без злоба преди 9 години
Равносметката каква е- измъчен човек, почернено семейство. Нека има справедливост, нека свидетелите са свидетелстват, нека има правосъдие. Съболезнования на семейството.