Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен112никой не го оправдава но ако аз сам създам условия за моето убийство това че ме няма прави ли ме автоматично невинен
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанските братя Кличко бият до смърт, за разлика от оригиналитъе, които са хрисими душици спрямо тези.
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От написаното става видно ,че Тодор е набил двамата братя и после доволен от стореното е умрял.
91
0
 
3
 
! Отговори
от 115 преди 8 години
Аз ще каже - трябва да си глу.пак за да паднеш на тяхното ниво!
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато майка му го е успокоявала то е рухнало пред нея. От инфаркт умира, понеже е имал проблем със сърцето и от адреналина не издържа. Защо не го казватетовааааа???
89
1
 
0
 
! Отговори
Сегобара Иготочи преди 8 години
до Батсой Моята саморурайско-японска логика казва, че ще бягате :) Това е меч, да не ти е пернишки винкел? :) С едно движение муха на две разрязвам, а с две - на четири.
88
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Квото да си говорим, всичко иде от агресията в младите и тяхното безстрашие.А то е породено от това че не са яли достатъчно бой.Аз съм на 38, ял съм бой от по големи като малък и като цяло избягвам конфронтация с по едри и ОСОБЕНО ПО ГЛУПАВИ от мен!Много са ми смешни някои като кажат - "един истински мъж има чест и се бие".Аз ще каже - трябва да си *** за да паднеш на тяхното ниво!
87
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам гнусните коментари, започвам да си мисля, че тук са останали само ***! Може ли да се оправдава убийство по толкова вятърничев начин! Вие не сте нормални, ако можеше да ви издирят сте наравно за затвор като братята биячи!
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 103А защо им е креснало това хю.ненце: Айде по-бързо беее?Докато минават по пешеходната пътека? А защо в колата си носи бокс? Това лай.ненце си търси боя, това е. Чисто ясно и просто. Агресивно ла.йно и случи на братяъаъ...както казваше един по-горе- Кличко.
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имаш проблеми със сърцето и си мъж- няма да си рискуваш живота пред приятелката и майка си, за някакви пешеходни пътеки и тенекии на кола. Може и да не съм достоен и да съм мишка, но предпочитам майка ми да не се буди цял живот от кошмари как умирам пред нея.
84
0
 
22
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Вижте, от всичко прочетено дотук е ясно, че Тодор е бил с бокса, и го е изтървал, при което негов приятел го е прибрал, и после захвърлил някъде! Което е ясно какво значи: Трябвало е да се прикрие, че Тодор е бил с бокс. Да не си мислите, че оправдавам убийците му.
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе айде стига глупостии,те двама той слязъл..абе я,правили са се на важни комплекасарите врачански и са стояли на пътя,виж ни кои сме..ЗАТВОР
82
0
 
1
 
! Отговори
Батосай преди 8 години
До Сегобара Иготочи 100Ти как мислиш
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ено общество, което не желае справедливостта, ще си затъне яко.
80
0
 
1
 
! Отговори
виновен до 102 преди 8 години
Ами прокуратурата така твърди, че са го ударили 28 пъти. Поне така казаха по националните медии.
79
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един коментар само: лекето си е намерило майстора във врачанските братя Кличко!
78
1
 
5
 
! Отговори
Сегобара Иготочи преди 8 години
Ако ви скоча със самурайски меч, ще бягате ли или ще се биете? Само проверявам :)
77
2
 
15
 
! Отговори
ха преди 8 години
ми не знам кой е виновен но ако някой ми изскчи с бокс или нож в такава ситуация не мисля да го чакам какво ще направи ще се постарая да се защитя максимално без да мисля много просто е аз той и той има хладно оръбие аз не дано реакцията ми е най адекватна в моя полза при такива случки нещата се развиват ужасно бързо и рядко остава време за обмислена реакция сработва инстнкта или подготовка ако човек има такава
76
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има видео клип в интернет на който се вижда ,че единият брат държи Тошко каратиста а другият му говори нещо,поне пет мин не се видя удар,може да е ял шамари преди това но си ги е просил,после братята го пускат и си тръгват няма цял ден да се занимават с хлапака каратист ,те няма как да знаят ,че бабаита е на два шамара от смъртта,никой не се е окривал
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре бе,(момчета са, да се понабият, нема лошо). ама да се бият като гладиатори. чак толкова не бива.