Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GNEVEN SAM PISNA MI OT PRAVORAZDAVANE DO KOGA TOVA BE XORA
118
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждате ли до какво води една необмислена хлапашка постъпка? Някакви двама пресичали бавно на пешеходна пътека, някой друг бързал, сто процента са разменили по някоя псувня, бързащият има някакви бойни умения и бокс, явно и криле. Другите двама пък явно са яли достатъчно бой преди и много не им пука... Научете си децата на самоконтрол докато са малки, за да избегнете случки когато са големи!
117
2
 
9
 
! Отговори
до157 преди 8 години
Ех, момчета! Или сте невъзпитани или с много слаби нерви и нямате ФИЛОСОФСКИ поглед върху събитията в живота:1.Пресичам на пешеходна пътека и някой свири: БЪРЗАМ да отмина, защото има върволица коли, а НЕ СПИРАМ да РИТАМ коли и да ЗАТОРМОЗВАМ движението.2.Това, че риташ КОЛА( като онова "момченце', което РИТА КОНТЕЙНЕР) не те прави СМЕЛ пред гаджето ти: ако е свястно момиче, ще се СРАМУВА,че те познава!!!
116
4
 
17
 
! Отговори
аре стига глупости преди 8 години
Значи свири ми някой на пешеходна пътека ритам му колата и дрисльото вади бокса да се прави на мъж пред гаджето ми то и аз ще го отупам и после аз ще сам виновен сигурно трябва д го оставя да ми счупи ченето
115
8
 
7
 
! Отговори
? преди 8 години
Навсякъде в медиите дават СЛЕДСТВИЕТО- БОЯ.Да се напише статия, в която да се обясни:1.Двамата братя пресичат на пешеходна пътека?2.Тогава ЗАЩО излиза одор от колата или са СПРЕЛИ НАРОЧНО пред колата му , правят му физиономии и знаци и ПРЕЧАТ на движението?3.ЗАЩО остава НЕЯСНО излизането на ТОДОР от колата?4.Боксът не се крие- когато го е изтървал- приятел го прибира, за да не го вземат братята.4.Но има снимка, на която държат ДВАМАТА Тодор и го БУХАТ в корема.Лекарите да не се чудят, защо
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали писаха,че случая е бил заснет отвсякъде и от приятели пък се ненамесили от самото начало на инцидента до края,най-заснетия случай и толкова неяснотии.
113
7
 
11
 
! Отговори
Асенов преди 8 години
Помнете ми думата, накрая съдът ще реши , че за убийството на момчето, е виновен убития.
112
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невротизираното поведение както на Пубера така и на Кифлата ми подсказва че може и да са наркомани. Профила на амфеткаджията забелщзвам тук.А при амфетите инфаркта е често срещано последствие.
111
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята ВЕДНАГА да се ОСВОБОДЯТ от наказателна отговорност а "родителите" на този . Пуберов да бъдат ГЛОБЕНИ и съдени за лошо възпитание.
110
2
 
8
 
! Отговори
той преди 8 години
е явно те само са си разбили зъбите и суратите с нещо което не е бокс, ама много прилича, щото и на тях им се правят съдебно медицински експертизи и от писаното по медиите-ударите по лицата им са от БОКС. Тя-вземи си валерианчето ;)
109
13
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Стига с тоя бокс - един удар няма с него!
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако те ударя в коремната област, мога при добро попадение, да ти спукам черния дроб. При удар в слънчевия сплит съшо можеш да бъдеш убит. Явно не са те удряли в коремната област както си трябва.Факт е, че аутопсията не е показала такива неща..Поздрави
107
0
 
14
 
! Отговори
СА преди 8 години
Каква гражданска позиция да има човек в селско общество и то при положение,че има много неясноти около случая!!И на мен ако ми излязат с бокс и аз бия!!
106
0
 
9
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
Защото в основата на всичко стои жена!
105
1
 
0
 
! Отговори
до 142 преди 8 години
а какво е оборудването на болницата във Враца. Вие ако знаете с какво оборудване работят експертите в *** няма да пишете ....
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тяНа клипа не се вижда да се задушава..
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тяНяма силен удар в коемрната област. Губиш въздух, не можеш да дишаш, свиваш се. Има клипчета. Тодор е здрав и прав. Майка му идва и започва да му се кара. Той говори нещо си.
102
0
 
7
 
! Отговори
До Горан 130 преди 8 години
"Имал е изменения на сърдечния мускул, явно младежа е бил прекалено нервен.." - много добре казано. Но такива изменения на такава възраст са свързани с лекарства. Този или е зобил разни неща за фитнеса, или е амфетаминов наркоман. И в двата случая няма да ни дадат пълна кръвна картина или анализ на косата му. Марадона го хванаха за кокаин по един косъм. Но никой няма да плати за таова изследване. Много е скъпо и се прави само на 1 място в България.
101
6
 
3
 
! Отговори
тя преди 8 години
Силен удар в коремната област , връщане и аспириране на храната , което води до задушаването му ! Кой е виновен ? На съда всичко е ясно - " да влезе убития"!
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тяА,защо започват да удрят по колата ?