Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за момчето. Само ще добавя до думите на приятелката на Тодор ,че е "Ангел" Ангел с бокс нещо не се връзва.
58
0
 
11
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Имаме достоен кандидат за Дарвинова награда.
57
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ме нападне с бокс аз вече няма да се защитавам че ако получи инфаркт мене ще обвинят
56
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Постепенно започва да се обработва общественото мнение , че убийците са невинни , защото са се защитавали . На тебе ако ти ритат и чупят колата какво ще направиш . Явно ще се протака делото и накрая нищо но от сърце . Ще се чака да дойде др. Калашников или Макаров да въздаде правосъдие .
55
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ме нападне с бокс, нож или пистолет, аз автоматично се превръщам в жертва на престъпление. По-важното е, че имам право да защитя себе си и живота си по-всякакъв начин до неутрализиране на нападението, без значение какъв резултат ще породи това за нападателя.Каквото и да говорят по нашите "медии" фактите са налице, както и извършителя на престъплението. В нормални държави на тези 2 момчета не биха повдигнали обвинения, просто защото няма за какво
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тяИзгледай клипа !
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Trqbva da se otpusnat pari za integraciq na mladeshta!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я пак мрежата се разгневи или направи братята герои и да са дали пример как се действа срещу шефовете шофьори
51
23
 
8
 
! Отговори
тя преди 8 години
"Поничките",знакови личности със знакови имена ,хора от подземния свят! бре, бре , накрая жертвата виновна ! Били са го с цел да го убият , защото в противен случай момчето щеше да е живо! Оставили са го , когато са видяли , че не мърда и е мъртав!
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филмът в който се е вкарал този 18 годишен младеж свърши , само че него го няма за финалните надписи....Дано поне смъртта му е повод за разсъждения на останалите гамени по пътищата....
49
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимна майкаМайката да си е възпитала сина да не бие хора по улиците.
48
31
 
7
 
! Отговори
анонимна майка преди 8 години
Тези адвокати нямат ли деца.? Ако нямат - никога да нямат, а ако имат същата участ да ги сполети.Парите , които са получили да ги задавят. По стъпките на майката да ходят.
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве толкова ли са загубени тези хора във Враца -едно е обвинението скалъпено набързо -друго е какво ще постанови съда на базата на доказателсва и експертизи .Там кресливи Грети -НЯМАТ ДУМАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46
5
 
24
 
! Отговори
доктора преди 8 години
"Светилата във ВМА" не могли да разберат от какво е починал.... Това изречение добре описва безумието в тая държавица.
45
1
 
36
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
първия ден медиите разбира се изкаха да го изкарат пребиване на невинен от мутряги и ни заляха със манипулативната снимка където единия брат "държи" жертвата, а другия "бие". но вече из мрежата има видео на което ясно се вижда че никой не го държи нито го бие, ходеше си прав и здрав съвсем свободно напред назад и се караха нещо, и се свлече изведнъж като подкосен. май първия свидетел който предположи инфаркт ще се окаже прав, за срам на патолозите. храната вероятно е следствие на инфаркта.
44
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази приятелка истеричка Грета -ако така е врещяла и онзи ден ,ако така е обиждала -с чиста съвест-тя е една от причините за конфликта и развръзката му !!!!!!!!!!!
43
2
 
9
 
! Отговори
янев преди 8 години
ЕМОЦИИТЕ СА ЕДНО ИСТИНАТА Е ДРУГО НЕКА СЛЕДСТВИЕ ЛЕКАРИ И ТНТ. СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА ИМА И СВИДЕТЕЛИ КОИТО ЩЕ СЕ РАЗПИТВАТ СЕГА ПРЕСАТА СЪЗДАВА ИЗЛИЩНО НАПРЕЖЕНИЕ ЦЕЛТА Е ЯСНА ТИРАЖА ТРЯБВА ДА РАСТЕ НО ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА НЕЩО ПО СЕРИОЗНО И В СИТУАЦИЯТА НА ТИЯ ДВАМАТА ПОНИЧКИ ЛИ ТУТМАНИЦИ ЛИ МОЖЕ ДА ПОПАДНЕ ВСЕКИ А ЗА МОМЧЕТО ЖАЛКО
42
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте продажните медии като БТВ а и НОВА в момента как се опитват да манипулират общественото мнение -какво да гледам сега -да ми точат сополи роднините на синчето ,което е нападнало хора с бокс -ами сори -и мен ако ме бе нападнал щях да му завра желязото в зъбите .Съжалявам за младия му живот -но ако си бе седял мирно -сега щеше да е жив!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как се обръщат нещата!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sluchiloto se oshte vednaj dokazva kolko psixo bolni mladi xora ima v Bg.