Заради едната "Хумана" пребили баба Дона

Боят бил "нормален", защото било "за децата"
130
Заради едната "Хумана" пребили баба Дона
Снимка: Dnes.bg

"Малката нямаше храна и той затова направи тази беля. Аз имам две деца от него и си го обичам", обяви пред Нова тв съпругата на Андон Митев, единият от мъжете, пребили зверски 93-годишната баба Дона от Ръжево Конаре, за да ѝ откраднат 100 лева.

Още по темата

За Лина Митева боят над бабата бил "нормален", защото било "за децата".

Андон и съучастникът му Георги замислили нападението, докато пасели кравите край селото. Двамата мъже работили в кравефермата на бай Иван. Назначил ги на заплата от 550 лева да пасат животните му.

Георги бил във фермата от 10 години и работодателят му го описва като изпълнителен и кротък. "Никога нищо не ми е взел и пари имам тука и нищо не е пипнал", разкава фермерът.

Андон, който е от съседното село Дълго поле, започнал работа в стопанството преди три месеца. Собственикът не бил доволен от него и възнамерявал скоро да го освободи. "Постоянно ме изнудваше за пари. Пък съм му давал и напред", разказва бай Иван.

31-годишният Георги Лазаров живее със семейството си близо до фермата. Регистриран е в полицията за множество кражби. Леля му твърди, че за да участва в нападението на баба Дона, е бил подведен от Андон. Според полицията именно Андон Митев бил по-агресивният. Той удрял с юмруци и душил с възглавницата възрастната жена.

27-годишният мъж живее в махалата на Дълго поле. Има две деца. Близките му оправдават постъпката, защото се нуждаел от пари.

"Малката нямаше"Хумана" и той заради това направи така", каза жена му.

Бащата на Андон Тодор Митов оправа действията на сина с с безработицата и кразата.

"Предишният път се наложи за два лева да убие", спомни си той. През 2007 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. Удрял го с лопата.

За тежкото престъпление убиецът бил осъден на девет години затвор. От тях той излежава само седем. Освободен е предсрочно заради примерното си поведение в мястото за лишаване от свобода.

В Дълго поле и в Ръжево Конаре хората настояват двамата насилници да бъдат изгонени от селата им.

Съседите на пребитата баба Дона призоваха за приемането на закон, който дава право на жертвите дори да убиват крадци, които нахлуват в домовете им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
8
 
71
 
! Отговори
дрън преди 8 години
Боят бил "нормален", щото бил за децата. Ами що не са си хвърлили по един бой той и жената, затова ,че правят деца и ги раждат щом не могат да ги хранят. Старите хора с какво са виновни. Да се въведе смъртно наказание за такива ***.и. Как ще посяга на чуждото? И да спрат с тези лъжи и тази наглост.
70
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе българска работа...
69
54
 
33
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Когато си мнозинство например българин с добро оразование,работа и заплата е много лесно да се възмощаваш и раздаваш строги присъди, но какво ще правиш ако си малцинство например ром в страна която прилага спрямо теб политика на асимилация,сегрегация и дискриминация и си без образование и постоянна работа с гладно дете вкъщи!? Не е зле да се замислим като общество къде е проблема и в КОЙ!!!
68
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омбудсманката да питамеТя винаги защитава електората
67
8
 
44
 
! Отговори
хуманно преди 8 години
Не Хумана за тоя, а да ги кастрират
66
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете политиците настрани, защото тия двамата бият старците при всички власти , а и децата не намесвайте - миналият път не е имол дете и е убил стареца.Това са садисти. Убиват за удоволствие. Жените им са същосъщо и подбудители.
65
8
 
36
 
! Отговори
Край преди 8 години
До един българин. В законодателството на ЕС няма ефикасно наказание за този вид престъпност. Глоба ром не плаща, в затвора е топло и хранят редовно даже не ги карат да работят /принудителния труд е забранен/. Няма и стимули за борещите се да се измъкнат от нищетата роми - те знаят че са на дъното и по надолу от това в ЕС няма / Иран или Тайланд режат ръце, крака, бият с тояги/.
64
8
 
38
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Значи това е бил един хуманитарен бой! Още от самото начало го знаехме в редакцията, но сега вече сме сигурни! Това са следващите хора на годината!
63
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква хумана? че то сега на бебетата се дава адаптирано мляко, много по-добро от хуманата, а има и безплатно мляко по медицински показания.Малко не ме се вярва, при второ дете мангито да не е имала кърма?Просто са безнаказани манг. Колко старици са убити за пенсийката им и не се предприемат мерки, защото изчезналата пенсия е под миниланата заплата и сл. не се квалифицира като крими престъпление. А живота на старицата е нищо. Отървали са пенсионната система от ограмните разходи - 150 лв.
62
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хумана не купил, ама купил ракия
61
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега тия ще ги изкарат болни.
60
8
 
54
 
! Отговори
... преди 8 години
"Предишният път се наложи за два лева да убие". Как така на някой му се "налага" да убива? Може да ми се наложи да закъснея, да купя нещо, да постъпя в болница, ама да няма пари и да убия възрастен човек за два лева... Алоо съдии, прокурори и други подобни от "правораздавателната" система, къде е вашият морал?
59
8
 
45
 
! Отговори
Край преди 8 години
Срам за всички български мъже са тези случай. Излишно храним народно събрание, правителство, полиция, съд и пр. АКО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ - НЕ Я ИСКАМ. Тази пребита баба и стотиците бити, изнасилвани ограбвани и убивани старци правят всички нас ВИНОВНИ че не намираме начин да спрем това издавателство.
58
9
 
37
 
! Отговори
Читател преди 8 години
До Анонимен-60 Ама то млякото от кравефермата трябва да се вари, пък Хуманата - само да се забърка! Какво да се мъчат хората, по-лесно е да пребият бабата...
57
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената е " подбудител" за убийство.Как така му се " наложило" да убие за 2 лева.Българките сами си гледат децата . Тая защо да не може да си ги издържа. И защо й е "хумана", след като има по- евтини детски храни
56
9
 
39
 
! Отговори
Изненадани ли сте... преди 8 години
Докато мутра е начело на държавата никой няма да барне ценния електорат !!! Ако някой се осмели ще му бъдат дърпани ушите...и по един шамар задвратник разбира се. Като го слушам как говори ме е срам че толкова ограничен човек е ръководител !!!
55
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Предишният път се наложи за два лева да убие", спомни си той. През 2007 г. Андон убил възрастен мъж в село Дълго поле, след като влязъл в къщата му да го обере. Удрял го с лопата.За тежкото престъпление убиецът бил осъден на девет години затвор. От тях той излежава само седем. Освободен е предсрочно заради примерното си поведение в мястото за лишаване от свобода."Сега доживотен без право на замяна! И по бързата процедура.
54
8
 
41
 
! Отговори
Край преди 8 години
България, Румъния Сърбия и Унгария са страните с най-много ромско население в Европа. Четрите страни да поставят проблема пред ЕС. Ромския въпрос няма решение при сегашното европейско законодателство.
53
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова е гадно написаното, че дори не дочетох жалкото подобие на статия.... Докога ще продължава тоя терор над родителите ни? Докога държавата ще се прави, че не знае какво става?
52
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо, съдиите? Кой ще ви плаща тлъстите заплати, като изгонихте всички млади хора от държавата с безумните си решения?