Контрабандни цигари спипаха на "Капитан Андреево"

На двамата шофьори са съставени актове
17 мар 2016 13:00, Красимир Ангелов
0
Контрабандни цигари спипаха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция Митници

Два опита за пренасяне на контрабандни цигари и на тютюн за пушене предотвратиха инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници".

В единия от случаите били открити 13 200 къса контрабандни цигари в пътуващ от Турция за България циментовоз с българска регистрация. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната стока - цимент.

Въпреки това превозното средство било насочено за проверка с рентгенова апаратура, при която били установени необичайни плътности в ремаркето. Във филтъра на циментовоза били открити 660 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол.

В другия случай митническите служители открили пакети с общо седем килограма нарязан тютюн за пушене. Контрабандната стока била укрита в естествените кухини на пода на лек автомобил с българска регистрация.

Цигарите и тютюнът са иззети. На шофьорите са съставени актове за митническо нарушение.

От началото на месеца на митническия пункт "Капитан Андреево" са били открити и конфискувани общо 14 132 кутии цигари и 218 килограма тютюн за наргиле, отчитат от Агенция "Митници".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари