Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал

Обяснил на майката на детето, че кучето не нападнало сина ѝ
6 апр 2016 09:37,
95
Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал
Снимка: Нова тв

Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови хан.

Петгодишният Сашко карал колело, когато съседското куче му се нахвърлило. Охранителни камери от близките къщи заснели жестоката сцена.

Милица Максимова става свидетел на случката: "Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си и тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа притеснената жена пред Нова тв.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата му личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита.

"След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. "Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

Собственикът на питбула знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с надморник, но не го спазвал, обясни неговата дъщеря.

Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот.

Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица. От МВР са образували преписка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който се занимава с кучета знае, че е адски трудно да направиш от такъв тип куче, такова което е агресивно към хора. Да, те са агресивни, но само по отношение на други животни и в частност към кучета. За мен, от изнесените данни, проблема е в собственика
29
1
 
18
 
! Отговори
защитник на кучета. преди 8 години
Било то куче, било то човек, щом е агресивен и напада останалите кучета или хора, мястото им е в затвора. Ако човек убива други хора или кучета - затвор или разтрел. Ако куче убие други хора или кучета- затвор за собственика и разстрел за кучето. Просто е.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСобственика е виновен !
27
0
 
20
 
! Отговори
az преди 8 години
Такива кучета трябва да се приспиват. Въобще добре, че се е разминала по-голяма трагедия. Родителите на детето трябва да осъдят собственика!
26
0
 
19
 
! Отговори
teo преди 8 години
ТОЗИ НАГЪЛ СОБСТВЕНИК НА КУЧЕТО УБИЕЦ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ТОВА, ЧЕ РАЗКАРВА ТОЗИ УБИЕЦ БЕЗ НАМОРНИК, НО СЪДИЯ ОТ ГЕРМАНИЯ, А НЕ ОТ НАШ КОРУМПИРАН СЪДИЯ. ЗА ПРОКУРОРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ - ТЕ СЪЩО СА КОРУМПИРАНИ ДО ШИЯ! БЪЛГАРИНО с десет питанки ??????????
25
0
 
16
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Няма такава държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Никъде по света!!!!!!!!!!!!!!1
24
3
 
41
 
! Отговори
venko преди 8 години
кучето да се застреля !
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да бъде, къде са защитниците на животните да кажат,че детето само е виновно?!
22
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
питбулите и ротвайлериет задължителон се извеждат на къс повод и с намордник. Ако бяхме цивилизоваан държава на собстника щяха да наложат 2000 лева глоба и да му вземат кучето.
21
1
 
34
 
! Отговори
Miss Gania преди 8 години
Ако си наясно със спецификата на породата, то се знае, че питбула куче, което трябва да се отгледа със строга дисциплина И твърда ръка. Попринцип питбулите са проблемни с други кучета, убедена съм, че кучето е било насърчавано да е агресивно! Не кучелюбци са ви виновни, ами комплексарите, които си взимат "опасни породи" които да компенсират собствената им хилавост, мижитурство и малък инструмент
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега ще изкарат че детето е нападнало кучето искало да му прехапе гръкляна ,и то няма как самозащитна реакция две ухапвания по ръцете почти откъснато ухо и леко пробит череп .ама предвид породата на песа това е най малкото .
19
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българин с високо самочувствие, вземащ анаболни стероиси и разхождащ питбул е опасен за околните.
18
1
 
26
 
! Отговори
pitbulgar преди 8 години
Трябва да се действа като в американските филми-сам срещу всички и да се въздава правосъдие навред.Държавата я няма и няма изгледи да я има.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, всички мрънкате против *** и как трябвало да се изтрепят, ама забелязали ли сте, че най-често хората са нахапани от домашни кучета. И то предимно питбули. А и задължително собствениците на въпросния питбул са невинни. Може би защото тези кучета са много модерни сред една прослойка дебеловрати момченца.
16
3
 
26
 
! Отговори
един друг преди 8 години
Сега като се замисля и в моя квартал имаше едно малоумно псе, което ме лаеше само ако мина с колелото покрай него. Ако съм пеша е кротко. (Бях забравил, защото май се спомина гадината или поне вече не го виждам). За сметка на това съседите до нас ви взеха куче (някакво малко, някаква модерна порода) - не спира да лае (понякога и през нощта). Направо не знам как е позволено да се гледат тези животни с апартаменти. Струва ми се като мъчение за тях и за околните.
15
1
 
11
 
! Отговори
Lazo преди 8 години
"надморник"Боряна Павлова да се уволни незабавно.
14
5
 
29
 
! Отговори
маларт преди 8 години
Собствениците на кучета веднага ще скочат - " -Ама то го е напданало, защото е усетило, че го е страх. Кученцата усещат, когато ви е страх и нападат." Демек детето само си е виновно. Поне на мен така са ми реагирали *** собственички на кучета, когато са ме атакували, докато карам колело или тичм в парка
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези стопани пускат кучетата да се разхождат и тези кучета подивяват, защото цял ден седят заключени в апартаментите.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината е изцяло на собственика на кучето. Едно куче се създава, а не се ражда агресивно. Сега да го осъдят цял живот да плаща на детето за болката и страха и ще се научи, а и такива като него.
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучелюбците, защо си траете?