Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс

Стрелецът все още не е открит, полицията разследва случая
11 авг 2016 11:30,
272
Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс
Снимка: bTV

Кучето Рокси, което бе застреляно на плажа край Варна, не е имало никакъв шанс да оцелее. Това стана ясно от разказа на собственичката му Даниела.

Както Dnes.bg писа 6-годишната самоедка бе убита от неизвестен стрелец пред очите на младата жена. Инцидентът станал преди два дни на плажа под свлачището на "Трифон Зарезан". Нападателят все още не е открит.

Още по темата

Докато кучето си играело, Даниела чула свистене. Животното изскимтяло, но тя дори не разбрала какво е станало.
След като видяла, че кучето е ранено се обадила на приятели си и го закарали в клиника, разказа жената пред bTV.

Докторите й обяснили, че куршумът е минал през целия гръден кош, разкъсал е белия дроб и се е спрял в плешката. Не е имало вариант животното да бъде спасено.

Главният разследващ комисар Иван Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Проведени са необходимите процесулно-следствени действия. Случаят е докладван на районна прокуратура -Варна.

Вероятността извършителят да бъде разкрит скоро е голяма, каза разследващият.

Според Светла Димитрова от "Анимъл хоуп" – Варна властите не правят достатъчно, няма достатъчно ефективни присъди, няма дори достатъчно присъди, които да определят престъпленията към животни като такива. В повечето случаи те се разглеждали като хулигански прояви. Според Димитрова зоополицията също не работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: кучеплажВарнаРокси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхливо е да се покриеш и да не поемеш отговорност, дори Динко стана медийна звезда ;)
91
10
 
15
 
! Отговори
12 преди 7 години
Като пишете "страхливо стрелял" не е лошо да знаете, че за такъв изстрел по бягащо куче се искат спокойствие, умение и хладнокръвие. Да, такъв може да убие и човек, и то по-лесно защото е голям и тромав. Като си пускате кучето да скача насам и да си играе по кучешки не е лошо да се замислите дали не дразните някого и дали кучето не е заплаха, има деца с тежки алергии. Куче се води на повод с намордник. Когато на никой не му дреме за другите, печели който е по-добър, в случая бако с пушката.
90
0
 
7
 
! Отговори
пффф преди 7 години
Да не мислите, че нещо ще се промени след този случай, медиите само се чудят с какво да си запълват мястото в скучните летни месеци, явно темата за леля Гошка се изчерпа.
89
1
 
14
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
Ако в България имахме законодателство както в държавите от ЕС , то тогава нямаше да може да смогнете да си плащате глобите и данъците за кученцата! Защото там хората знаят , че освен права има и задължения! Докато държавата не следи за спазването на задълженията ще има саморазправа. Жалко , но факт! Я как се научихте да карате с тия неудобни колани в колите:) А 20 лв само беше глобата. Ако зоополицията ви започне да ви глобява за 3 месеца ще се научите и всичко ще е ОК
88
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се глоби дамата това не е място за разходка на кучета ,вечер се разхождат големи кучета къпят се ,играят по плажа със стопаните си ,а на сутринта деца и хора лежат на същите места
87
5
 
13
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
Хеййй здравейте бе:) Много ми липсвахте от вчера:) Гледам купона продължава с пълна сила, но никой от собствениците и любители на кучета не споменава нищо за задълженията си - отново! Правата Ви ги разбрахме - кажете сега за задълженията! Когато почнете така пламенно да ги рецитирате тях - тогава ще спрат куршумите.
86
5
 
16
 
! Отговори
мъка мъка преди 7 години
Нахална кифла, която мисли, че може да си прави каквото си иска срещу социопат с оръжие, който мисли, че може да прави каквото си иска. Плюс смешни коментари залитащи в двете крайности, почти нищо разумно не прочетох в тях.
85
3
 
6
 
! Отговори
До 122 преди 7 години
Хаха, мноого добре казано...Иначе много от типовете, които организират боеве с кучета или ги спипват да мъчат животни и ги разследват, впоследствие се оказват с криминално минало...Така че защо да не се съглася, че ако си способен на такава агресия/жестокост/да изпитваш удоволствие при вида на гледката, най-вероятно ще проявиш агресия и към човек?
84
6
 
14
 
! Отговори
опечалена преди 7 години
ТРЯБВА ДА СИ ПЪЛЕН *** ЗА ДА ПОСЕГНЕШ НА ТАКОВА СЪЩЕСТВО! ТОВА СА ПРЕКРАСНИ И КРОТКИ КУЧЕТА, МНОГО ЛЮБВЕОБИЛНИ...... МНОГО ЖАЛКО ЗА МИЛАТА ЖИВОТИНКА! ГУБИЛА СЪМ ДОМАШЕН ЛЮБИЦМЕЦ И ЗНАМ, КАКВО ОЗНАЧАВА! ДАНО ГО ХВАНАТ *** И ДА МУ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА УБИЙСТВОТО!
83
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не вярвам на хора, които не хресват кучета, но вярвам много на кучета, които не харесват някои хора.
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая, която си е пуснала огромния пес на плажа, какви санкции ще понесе?
81
1
 
2
 
! Отговори
Йори преди 7 години
До АнонименСъдейки по твоя и на други плиткоумните коментари, ние СМЕ в лудницата.
80
0
 
11
 
! Отговори
топ преди 7 години
Този смелчага защо не вземе да се разходи около парламента, то по кучета и баба ми може да стреля.
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бау-бау. Кучкарите си лаят, куршумите си летят, керванът си върви.
78
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да се съглася, че който може да убие куче ще може да убие и човек, но пък напълно възможно е от злобата към животните да пострадат невинни жертви. Винаги съм си мислела какво наказание е да си клошар и да видиш до кофата апетитни пресни кренвирши, умираш от глад, но не смееш да хапнеш, защото най-вероятно са отровна почерпка за бездомните кучета...
77
11
 
18
 
! Отговори
Йори преди 7 години
По начало съм кротък човек, грижа се за себе си, семейството и двете ни кучета. Чета тук всичките жалки задклавиатурни социопати, които убийството на куче ги радва. Много ми е чудно като смятат, че са прави за това, че кучетата не бива да се гледат като домашни любимци, защо ги е страх да го казват в очи, ами ще стрелят страхливо отдалеч и ще се тресат от страх да не ги спипат. Моля се да не ми се случва такова нещо, защото ще го издиря тоя и ще го усмъртя с нечовешки кеф. За Нечовек - така.
76
5
 
13
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Даниела чула свистене? Ония да не е стрелял с артилерийски снаряд?
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че имаме толкова много кръвожадни иддиоди! Хубаво, мразете кучетата, бойте се да не ви захапят за провисналите заддниZи! Ама да убивате? Който може да убие куче, може да убие човек! Глоби - да, забрани - да, ама да стреляш подло по животното, навсякъде по света те чака наказание, достигащо до затвор!
74
2
 
9
 
! Отговори
До 102 преди 7 години
Не съм съгласна с теб. Почти всичките ми приятели имат животни и е направо смешно да твърдиш, че всички те биха обичали децата или семейството си по-малко, или поне явно моите познати са нормални. А това, че днес компанията на едно животно може да ти е по-приятна от тази на 80% от хората, защото голяма част от тях са злобни, завистливи, без грам възможност да завържат приятен и поне малко смислен разговор и без целта им да е да те използват по някакъв начин, за да получат изгода е друг въпрос...
73
5
 
9
 
! Отговори
До 104 преди 7 години
И как разбра, че животното е нападнало някой или изобщо е направило нещо? Замисли ли се, че този куршум можеше да улучи някой човек на плажа? Според теб нормално ли е някакви откачалки да си стрелят прозиволно, защото нещо или някой не са им угодни? Утре този ненормалник ще реши, че някой го гледа накриво и ще гръмне и по него. Хората, които са жестоки към животни, са жестоки и към хора, не може да проявяваш доброта към едните, а да си жесток с другите. Или си психопат, или си нормален.