Насилената Мария след ареста: Стрес и кошмари

Криминалистите още не са направили възстановка на случката
19 авг 2016 09:07,
108
Насилената Мария след ареста: Стрес и кошмари
Снимка: БТА

Отличничката, която закла Богдан Динев в опит да се измъкне от лапите му на сериен изнасилвач, е изпаднала в тотален нервен срив, като ежедневно сънувала кошмари с него.

Психолози са препоръчали на родителите й да я отведат в семейната къща в село Твърдица, където Мария да бъде оставена на пълно спокойствие. Така тя трябвало да се отдели от спомена за случилото се и последователно да се върне в ежедневния живот. По този начин стресът, който тя преживява и който е започнал да отключва параноя. Нейният адвокат Валентин Димитров също нямал достъп до момичето.

Заради крехкото й състояние, криминалистите също са забавени. Те трябва да направят възстановка на нападението срещу нея, но следственият експеримент е отложен.

Мария бе освободена от ареста срещу 500 лева гаранция на 29 юли, три дни след разигралата се драма на ул. "Чая" в Стара Загора. Оттогава досега е бил направен един опит да се снемат обяснения от нея.

Още по темата

Властите прекратили разпита, тъй като още на първия въпрос Мария се разридала и изпаднала в шок. Според роднини тя не се притеснявала от повдигнатото срещу нея обвинение, а не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването.

"Разследването си тече. Изготвят се експертизи и се разпитват свидетели. Властите влизат в положението на Мария, както от чисто човешки план, така и съобразно закона. Изчакваме я да се закрепи, за да можем обективно да продължим със случая", заяви пред "България Днес" адвокат Димитров.

С освобождаването на Мария от ареста прокуратурата промени и обвиненията срещу нея от умишлено убийство в причиняване на средна телесна повреда, довела до непредумишлена смърт.

В отчаян опит да се защити, девойката намушква 62-годишния бивш пандизчия Боньо Фаса във феморалната артерия, докато той я души и изнасилва, и бяга от дома му.

Ден след това, съсипана от чувство за вина, отличничката се предава сама в полицията, разказвайки в пълни подробности как извергът я е подмамил в къщата си, проснал я на земята и я насилил.

Според юристи казусът е ясен, като категорично става дума за неизбежна самоотбрана. Ако това се докаже, делото срещу ученичката ще бъде прекратено моментално, тъй като няма да има престъпление, по което да й се търси отговорност.

Съществува, макар и минимална, възможност Мария да се изправи пред съда. В този случай има два варианта. В единия съдът дава старт на процеса и оправдава ученичката, позовавайки се отново на института на неизбежната отбрана. В другия, който според юристи граничи с абсурда, е тя да бъде намерена за виновна и да бъде осъдена. По обвинението й, повдигнато за момента, се предвиждат от 2 до 8 години затвор. Тъй като Мими е с чисто криминално досие, тя ще получи условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен часа в който казва че отишла в къщата, едва ли има нещо друго вярно в разказа й.Иначе казано, една "звезда" залезе, друга се роди.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горе главата Мими! С тебе са много повече българи отколкото можеш да си представиш! Не обръщай внимание на ширещата се простащина възхваляваща образа на Фаса и битови "герои" като него. Те са на доизживяване и не могат да си намерят място от страх - и с право!
58
0
 
12
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Този човек, въобще не е трябвало да бъде на свобода. Бтв бяха направили много хубава табличка за живота му: Престъпления, години на топло, години навън и тн. Това си е патология, те го пуснат, той направи някоя изродщина, пак го приберат, пак го пуснат, само за изнасилване е лежал 4-5 пъти, и то брутални случаи... На една от жертвата бил извадил зъбите с клещи(засега по слухове е това)
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НедКрими романи? Ти от там ли си вадиш изводите? Мъка!
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Да си гледа училището и работата, и да не се навърта около дърти айдуци. То и при връсниците може да има ненормални, но да посещава толкова възрастни - белята е в кърпа вързана.
55
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът е убит хладнокръвно, за удоволствие.Не изключвам да я е закачил на тема секс, с което я е вбесил.Но борба в никакъв случай не е имало.Подозирам, че отишла в дома му с още някой, с когото са го клали за пари или просто за удоволствие.Момичето е родена престъпничка, в лицето и няма грам невинност или разкаяние.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя не го е намушкала, а го е накълцала.17 пъти.Всеки би се отказал да а изнасилва още при първото убождане.Освен това ка го мушка в тестисите, ако я е затиснал с тялото си?Как изобщо се е доближил до нея, ако е държала нож?А ако я е затиснал, как се е добрала до ножа?
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Недтоя Боньо да не ти е бил гадже, че толкова си се притеснил за него?
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До коабе я виж какво са ти написали хората "девойката намушква 62-годишния бивш пандизчия Боньо Фаса във феморалната артерия, докато той я души и изнасилва"според теб какво трябваше да направи - да почне тя да го души и изнасилва ли? И да го изчака той да избяга?
51
4
 
4
 
! Отговори
ко преди 7 години
матряла тук да не се правят на луди не искаме да оправдаваме изнасилвача а да не изкарват това момиче чиста като сълза какво е търсила в къщата на този човек проби за алкохол и наркотици взели ли са и и как може тази "отличничка" да убие хладнокравно човек
50
2
 
8
 
! Отговори
СВОБОДА ЗА МАРИЯ преди 7 години
СВОБОДА ЗА МАРИЯ! ДОЛУ МУТРИТЕ! ВСЕКИ ИЗВЕРГ НА ТОПЛО!
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тая логика всяка ку..а може да убава ако е отличничка .Секса с пандесчия не и харесва затова го е убила .Ако беше Милионер и свиркааа щеше да му направи за финал .
48
1
 
20
 
! Отговори
срамота преди 7 години
Има и нещо добро в цялата история.Боньо Фаса повече няма да прави бели.Ако имахме държава и Боньо щеше да е жив/в затвора/ , и момичето щеше да е невинно и да си гледа училището...Ама нямаме държава , а някакво мутренско-гербаджийско- мафиотско ООД.
47
7
 
15
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
ОСТАВЕТЕ ДЕТЕТО НАМИРА , НЕЩАСТНИЦИ- СЛЕДОВАТЕЛИ , ПОЛИЦАИ , ПРОКУРОРИ И РАЗНИ ДРУГИ ХРАНТУТНИЦИ !
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерете му айпи адреса на тоя лудия човек, който оправдава педофили да изнасилват деца и го докладвайте на полицията.
45
4
 
11
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
До Анонимен"Откъдето и да погледнем този случай, момичето е невинно би трябвало да бъде освободено"точно това е претеснителното понеже сме страна на абсурда най вероятно ще я осъдят
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една подробност за тези,които пишат без да четат:Момичето е отишло около 19.30ч. в дома на пандизчията,което се пада в светлата част на денонощието-все пак сме юли месец!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58И да е ходила, какво? о.ОТия новини откъде ги разбра, сутеньор ли си?
42
8
 
18
 
! Отговори
н преди 7 години
До 49Да е ходила за каквото си поиска и да търси каквото си пожелае там, вас това какво ви касае? Никой няма право да я изнасилва, където и да е била. Хора като вас, които оправдават изнасилване, трябва да бъдат затваряни отраничко за неотклонение.
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите на тоз Варг - Виагра или както там се е писал. Дайте да му помогнем на момчето то е болно. Ако разбирам възгледа му над цялата исторя е следния: Момиче което е отличен ученик и има светло бъдеще пред себе си убива целенасочено гражданин който е прекарал повечето време в затвора си без горкия гражданин да е направил нещо. Според вас това не е ли диагноза?